DanskEnglish
BOKA ONLINE
Ankomst:
Open the calendar popup.
Avresa:
Open the calendar popup.
Antal per rumVuxna:
Barn 0-12 år:
Barn 13-16 år:
DanskEnglish

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Det skall vi fira är menyer som du kan förbeställa.

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer. Läs mer under Speciella erbjudanden >>

Restaurangmenyer

  • A la carte meny

    A la carte meny 

    Erbjuder vi vardagskvällar samt lördagar

    BÖRJA MED


    KANTARELLSOPPA
    kräftsallad med krondill, tunnbrödsticks
    145:-

    LÖJROM FRÅN KALIX
    blomkålscreme, picklad rödlök, gurk- och äppelsallad
    180:-

    VARMRÖKT LAX FRÅN BLOMLÖFS RÖKERI
    grillat levainbröd, melon, mynta, chèvreost, citronemulsion
    135:-

    TOMATFLARN
    sensommartomater, pepparrotsfärkost, rostad kummin, örter och prosciutto
    120:-

    FISK MED GRÖN KÄNSLA


    BERGTUNGSROULAD FRÅN NORDATLANTEN
    i dill- och kräftbuljong, nypotatis, fänkål, sockerärtor, Västerbottencreme, levainkrutonger
    280:-

    TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV
    höströdbetor, bacon- och kapriskrisp, bladpersoilja, grillad citron, brynt ekologiskt smör, potatis- och pepparrotspuré
    295:-

    KÖTT & FÅGEL MED GRÖN KÄNSLA


    KYCKLING FRÅN BJÄRE
    grillade blastmorötter, skummig dragonsås, röda vinbär, dillslungad nypotatis
    195:-

    GRILLAD RYGGBIFF FRÅN EKOLOGISKA GÅRDAR
    nyskördade bönor i rökt paprikasmör, färsk vitlök, oxsvanssky, örtrostad färskpotatis 
    320:-

    LAMMYTTERFILÉ
    risotto med närplockade kantareller, bakade färska lökar, karamelliserad chèvreost, rosmaringlace, pinjenötter
    285:-

    HELGRÖNT

    RISOTTO
    med rostad tomatkompott, timjanbakade färska lökar, Vaccaost från Wapnö, salta mandlar
    155:-

    SÖTT OCH OST


    BLÅBÄRSSUFFLÉ
    lemoncurd-ripplad vaniljglass, smulpajsmulor
    125:-

    KAFFE LATTE GLASS-SANDWICH
    plommonkompott, rostade hasselnötter, mjölkchokladcreme
    110:-

    CHOKLADMOUSSE
    vaniljäpple, lakritsbrownie, körsbärssorbet
    120:-

    SORBET, 1 kula
    45:-

    2 x OSTAR
    hembakta kex, marmelad, nötter
    140:-


  • Wärdshusmeny

    Meny

    Erbjuder vi kvällar samt lördagar och söndagar

    FÖRRÄTT

    VARMRÖKT LAX FRÅN BLOMLÖFS RÖKERI
    grillat levainbröd, melon, mynta, chèvreost, citronemulsion

     
    VARMRÄTT

    BERGTUNGSROULAD FRÅN NORDATLANTEN
    i dill- och kräftbuljong, nypotatis, fänkål, sockerärtor, Västerbottencreme, krutonger

    alt.

    LAMMYTTERFILÉ FRÅN IRLÄNDSKA GÅRDAR
    risotto med närplockade kantareller, bakade färska lökar, karamelliserad chèvreost, rosmaringlace, pinjenötter

     
    DESSERT

    CHOKLADMOUSSE
    vaniljäpple, lakritsbrownie, kärsbärssorbet


     2 rätter 390:-. 3 rätter 460:-

  • Det ska vi fira

    Det skall vi fira menyer

    MAJ TILL AUGUSTI 2015

    Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

    Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carté. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

    För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

    HAV & SKOG

    Smörrebröd, kallrökt lax, krämiga räkor, ägg, gurk- och dillsallad

    Fjällröding, skinnhalstrad, grönärtsrisotto, citronbakat äpple, purjolök, pepparrots beurre blanc, rostad hasselnöt

    eller

    Kalventrecote, svensk, grillad, ljummen sallad med spenat, gnocchi, bakade tomater, salviasky, grillade färska lökar

    Vanilj- och kardemumma bavaroise, jordgubbssallad, rabarbersorbet, karamelliserad smördeg

    TREND & TRADITION

    Carpaccio på kalvrostbiff, färsk sparris, confit tomater, parmesan, örtemulsion, brödchips

    Torskrygg, från Barents Hav, halstrad, brynt ansjovissmör, rivet ägg, färskpotatissallad med Wapnöyoghurt, vårlök, späda rödbetor, rädisa

    eller

    Ryggbiff,
     hängmörad och grillad,chilismör, rostad nypotatis med färsk chèvre, bakad paprika och ruccola, grillad blastmorot, salviasky

    Chokladtarte
    , sommarbär, hallonsorbet, vitchokladgrädde, mandelkrokant 

    GRÖNT & RÄTT

    Färsk sparris, örtemulsion, parmesanost, skottsallad, brödchips

    Rödbetsburgare, färskpotatissallad med Vaccaost, vårlök, kapris, rädisor, rostad valnöt

    Vanilj- och kardemumma bavaroise, jordgubbssallad, rabarbersorbet, karamelliserad smördeg



  • Barnmeny

    Barnmeny

    Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

    Förrätt:

    2 små djursmörgåsar som liten förrätt
    45 :-

    Varmrätter
    Hamburgare med bröd, grönsaker, dressing, pommes
    75 :-

    Fish & Chips panerad spättafilé, pommes curryremoulad
    75 :-

    Liten oxfilé, rostad potatis, grönpepparsås, frästa grönsaker
    115 :-

    Desserter
    Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
    45 :-

    Kladdkakemuffins, grädde från Wapnö, bär
    45 :-

    Marängsviss, vaniljglass, banan, chokladsås
    45:-

    När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.


  • Wärdshuslunch

    Wärdshuslunch vecka 35 och 36

    Serveras vardagar kl 12.00-14.00

     

    Ceasarsallad med västerbottenost, kräftstjärtar

     

    ***

     

    Halstrad rödingfilé, skaldjursbuljong med smak av tomat, färskpotatis, sockerärtor och kräftstjärtar, rökt dillemulsion, krutonger med fänkålsfrön

     

    alt.

     

    Bjärekyckling, risotto med vitlöksrostade tomater, sauterade bönor i rökt paprikasmör, rödvinssås, baconkrisp

     

    ***

     

    Kaffe och petit fourer

    175:-

     

  • Bistromeny

    Bistromeny

    Erbjuder vi måndag till fredag kl.  14.00 - 21.00, lördagar kl. 14.00-21.00 samt söndagar kl 12.00-17.00.

    Räksmörgås
    MSC-märkta räkor, ägg, grönt, majonnäs, citron
    148:-

    Sommarsallad
    varmrökt lax, primörer, citronolja,krutonger. dillyoghurt
    130:-

    Halv hummer
    timjan- och citrongratinerad,grillat surdegsbröd, side sallad med hyvlad parmesan
    och "Britta-dressing"
    140:-

    Färsk Tagliatelle
    chili- och vitlöksrostad tomatkompott, sommarbönor, ruccola, vårlök, grillad citron, rostade hasselnötter
    135:-

    Grillad hamburgare,
    nymald, på högrev, durumbröd, tryffelmajonnäs, bacon, silverlök, krispsallad, French Fries
    165:-

    Ost- och frukttallrik
    saltrostade mandlar, grissini
    110:-

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag kl 12.00-23.00, bordsbokning till senast kl 21.00
Fredagar kl 12.00-23.00, bordsbokning till senast kl 20.00 
Lördagar kl 14.00-23.00, bordsbokning till senast kl 20.00 
Söndagar & helgdagar kl 12.00-18.00, bordsbokning till senast kl 16.30  


Förboka bord 0370-336800 e-post: info@hestraviken.se

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.


 
Frukost serveras
Måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

Prova vår Bistromeny i helgen!

  • Dagens Husmanskost v 36

    DAGENS HUSMANSKOST vecka 36

    Måndag

    Biff Lindström, stekt ägg, kokt potatis, skysås

    Tisdag

    Pankopanerad spättafilé, stuvad spenat, citron, dillkokt färsk potatis
    alt.
    Grillad Bratwurst, kumminkål, potatispuré, räkmajnnäs

    Onsdag

    Raggmunk, stekt rimmat fläsk, rårörda lingon

    Torsdag

    Kycklinggryta med curry, lime och citrongräs, buljongkokt ris
    alt.
    Sparrissoppa, ägghalvor, rökt lax
    ***
    Dessert

    Fredag

    Pesto- och mozarellabakad kycklingfilé, timjanvelouté, tomatrostad potatis

    Veckans vegetariska:

    Grillad tortilla, grönsaks- och linsfylld, avokadocreme, spenatsallad