DanskEnglish
BOKA ONLINE
Ankomst:
Open the calendar popup.
Avresa:
Open the calendar popup.
Antal per rumVuxna:
Barn 0-12 år:
Barn 13-16 år:
DanskEnglish

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Det skall vi fira är menyer som du kan förbeställa.

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer. Läs mer under Speciella erbjudanden >>

Restaurangmenyer

  • A la carte meny

    A la carte meny 

    Erbjuder vi alla vardagskvällar samt lördagar

    BÖRJA MED


    FÄRSK SPARRIS
    räkor, gräslöksmajonnäs, pocherat EKO-ägg, parmesanost, brödchips
    130:-

    NÄSSELSOPPA
    rökt laxrilette, löjromskex
    120:-

    CAESARSALLAD
    vårprimörer, lagrad Västerbottenost, levainkrutonger
    98:-

    SILL SMÖRREBRÖD
    färskpotatis- och äggsallad, marinerad rödlök- och fänkål
    115:-

    FISK MED GRÖN KÄNSLA


    TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV
    rökt paprika, gräslöks beurre blanc, grillad fänkål, spenat, pocherat ägg, krossad potatis med olivolja och havssalt
    290:-

    GÖS FRÅN HJÄLMAREN
    pancopanerad, potatisecrassé med ärtor och mynta, champagneskum. vårsallad med rädisor, ärtskott och sparris
    295:-

    KÖTT & FÅGEL MED GRÖN KÄNSLA


    KALVENTRECÔTE FRÅN TÅSTORPS GÅRD I SKÖVDE
    grillad, ljummen sallad med örtgnocchi, bakade tomater, grillade lökar, salviasky, parmesan
    290:-

    LAMMYTTERFILÈ FRÅN  NYA ZEELAND
    vitlök och örter, krämig tomatrisotto, parmesanbroccoli, rosmarinsky, pinjenötter,grillad citron, lökkupoler 
    280:-

    KYCKLINGBALLOTINE FRÅN VENTLINGE, ÖLAND
    kumminvelouté, apelsinrostad morot, senapsglaserad potatis
    195:-

    HEL GRÖNT

    RICOTTAGNOCCHI
    grillad sparris, bakad lök, basilikavelouté, parmesan, hasselnötter, grillad citron
    155:-

    SÖTT OCH OST


    PAVLOVAMARÄNG
    mjukbakade rabarber, vaniljglass, hallonmousse, rostad mandel
    120:-

    CHOKLADMOUSSE
    havtornscurd, svartvinbärssorbet, lakritscrunch
    125:-

    RABARBERSMULPAJ
    bakad vaniljcreme, jordgubbar, mynta
    120:-

    SORBET, 1 kula
    45:-

    2 x OSTAR
    hembakta kex, marmelad, nötter
    140:-


  • Wärdshusmeny

    Meny

    Erbjuder vi alla kvällar samt lördagar och söndagar

    FÖRRÄTT

    SILL SMÖRREBRÖD
    färskpotatis- och äggsallad, marinerad rödlök och fänkål

     
    VARMRÄTT

    TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV
    rökt paprika, gräslöks beurre blanc, grillad fänkål, spenat, pocherat ägg, krossad potatis med olivolja och havssalt

    alt.

    LAMMYTTERFILE FRÅN NYA ZEELAND
    vitlök och örter, krämig tomatrisotto, parmesanbroccoli, rosmarinsky, pinjenötter, grillad citron, lökkupoler

     
    DESSERT

    RABARBERSMULPAJ
    bakad vaniljcreme, jordgubbsalsa, mynta


     2 rätter 390:-. 3 rätter 460:-

  • Det ska vi fira

    Det skall vi fira menyer

    MAJ TILL AUGUSTI 2015

    Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

    Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carté. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

    För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

    HAV & SKOG

    Smörrebröd, kallrökt lax, krämiga räkor, ägg, gurk- och dillsallad

    Fjällröding, skinnhalstrad, grönärtsrisotto, citronbakat äpple, purjolök, pepparrots beurre blanc, rostad hasselnöt

    eller

    Kalventrecote, svensk, grillad, ljummen sallad med spenat, gnocchi, bakade tomater, salviasky, grillade färska lökar

    Vanilj- och kardemumma bavaroise, jordgubbssallad, rabarbersorbet, karamelliserad smördeg

    TREND & TRADITION

    Carpaccio på kalvrostbiff, färsk sparris, confit tomater, parmesan, örtemulsion, brödchips

    Torskrygg, från Barents Hav, halstrad, brynt ansjovissmör, rivet ägg, färskpotatissallad med Wapnöyoghurt, vårlök, späda rödbetor, rädisa

    eller

    Ryggbiff,
     hängmörad och grillad,chilismör, rostad nypotatis med färsk chèvre, bakad paprika och ruccola, grillad blastmorot, salviasky

    Chokladtarte
    , sommarbär, hallonsorbet, vitchokladgrädde, mandelkrokant 

    GRÖNT & RÄTT

    Färsk sparris, örtemulsion, parmesanost, skottsallad, brödchips

    Rödbetsburgare, färskpotatissallad med Vaccaost, vårlök, kapris, rädisor, rostad valnöt

    Vanilj- och kardemumma bavaroise, jordgubbssallad, rabarbersorbet, karamelliserad smördeg



  • Barnmeny

    Barnmeny

    Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

    Förrätt:

    2 små djursmörgåsar som liten förrätt
    45 :-

    Varmrätter
    Hamburgare med bröd, grönsaker, dressing, pommes
    75 :-

    Fish & Chips panerad spättafilé, pommes curryremoulad
    75 :-

    Liten oxfilé, rostad potatis, grönpepparsås, frästa grönsaker
    115 :-

    Desserter
    Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
    45 :-

    Kladdkakemuffins, grädde från Wapnö, bär
    45 :-

    Marängsviss, vaniljglass, banan, chokladsås
    45:-

    När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.


  • Wärdshuslunch

    Wärdshuslunch vecka 22

    Serveras vardagar kl 12.00-14.00

     

    Rökt lax, pepparrotscreme på rågbröd, äppel- och vårlöksalsa

    ***

    Grillad rödingfilé från Åre, potatisecrassé med ärtor, vårlök och wapnöyoghurt, vitvinsskum, grillad buntlök, räkor samt rökta hasselnötter

    alt.

    Bjärekyckling, grillad sparris och steklök, gnocchi med ruccola, vårlök och bakade tomater, rosmarinsky, hyvlad parmesan

    ***

    Kaffe och petit fourer

    175:-


  • Bistromeny

    Bistromeny

    Erbjuder vi måndag till fredag kl.  14.00 - 21.00, lördagar kl. 14.00-21.00 samt söndagar kl 12.00-17.00.

    Räksallad
    MSC-märkta räkor, ägg, primörer, Brittas dressing, nybakat bröd
    145:-

    Grillad Bagel
    chèvreost, pesto, tomat, rödlök
    80:-

    Färsk Tagliatelle
    räkor, kräftstjärtar, spenatpesto, bakade tomater, vårlök, grillad citron, parmesan, pinjenötter
    155:-

    Club Sandwich
    Ventlingekyckling, bacon, äpple- och currydressing, sallad på tomat, avokado och rödlök
    145:-

    Ost tallrik
    3 sorter, kex, marmelad, nötter
    155:-

  • Söndags Brunch

    Från den 4 januari till och med den 14 juni ( med undantag av Mors dag den 31 maj då vi serverar en speciell Mors dagsmeny )  serverar vi en härlig buffé med brunch på söndagar mellan kl 12.00 - 14.00

    Pris 198 kr / vuxen.
    50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år.

    Bordsbeställning 0370-336800

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag kl 12.00-23.00, bordsbokning till senast kl 21.00
Fredagar kl 12.00-23.00, bordsbokning till senast kl 20.00 
Lördagar kl 14.00-23.00, bordsbokning till senast kl 20.00 
Söndagar & helgdagar kl 12.00-18.00, bordsbokning till senast kl 16.30  


Förboka bord 0370-336800 e-post: info@hestraviken.se

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.


 
Frukost serveras
Måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

  • Dagens Husmanskost v 22

    Dagens Husmanskost 

    Vår lunchbuffé är uppdukad måndag-fredag kl 12.00-14.00

    Måndag 

    Irmas köttbullar, gräddsås, kokt färskpotatis, rårörda lingon

    Tisdag

    Baconlindad lunchkorv fylld med äpple och cheddarost, potatispuré, senapssås
    alt.
    Halstrad vitling, Sandefjordsmör, dillkokt färskpotatis, citron, ärtor

    Onsdag

    Raggmunk, stekt rimmat fläsk, rårörda lingon

    Torsdag

    Fläskroulader fyllda med bacon, purjolök och timjan, gräddig portvinssås, potatisgratäng

    Fredag

    Lammfärsbiffar, medelhavsgrönsaker, rosmarinrostad potatis, tzatsiki

    Veckans vegetariska

    Sallad med honungs- och timjanrostade morötter, matvete, dijonvinagrette, spenat, grön ärthommus