DanskEnglish
BOKA ONLINE
Ankomst:
Open the calendar popup.
Avresa:
Open the calendar popup.
Antal per rumVuxna:
Barn 0-12 år:
Barn 13-16 år:
DanskEnglish

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Det skall vi fira är menyer som du kan förbeställa.

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer. Läs mer under Speciella erbjudanden >>

Restaurangmenyer

  • A la carte meny

    A la carte meny 

    Erbjuder vi alla vardagskvällar samt lördagar

    BÖRJA MED


    GRAVLAXRULLE
    kryddhalstrad, jordärtskockspannacotta, gurksalsa, löjrom, senapscreme, rågbrödschips
    155:-

    VINTERSALLAD
    varm chevré, bakade äpplen, krispiga pumpafrön, fikonvinagrette, rökt hjort
    130:-

    JULVARMT MED GRÖN KÄNSLA


    TRATTKANTARELLRISOTTO
    helstekt kumminmorot, rostad grönkål, ljummen sultanvinagrette
    Skinnhalstrad röding från Åre
    280:-

    KOMPOTT PÅ ÄPPLE OCH JORDÄRTSKOCKA
    sous vide bakad persiljerot, rimmade hasselnötter, ingefärsky
    Pulled Pork på svensk rapsgris
    275:-

    KARAMELLISERAD VITKÅL
    sotad silverlök, mineralblancehrad brysselkål, valnötter, portvin- och apelsinsky
    Knaperstekt Canette ankbröst
    275:-


    ÄPPELSAUTERAD BRYSSELKÅL
    jordens guld potatis, gräddsås, Smålandslingon
    Julköttbullar
    175:-

    SÖTT OCH OST


    APELSINSOPPA
    vit chokladmousse, hallonyoghurtsorbet, krossade saffransdrömmar
    130:-

    CHOKLADTERINNE
    peparkaksglass, päronkompott, rostade hasselnötter
    120:-

    BRIE DE MEAUX
    gratinerad på mandelsmördeg, hjortron, rostade mandelspån
    145:-

     

  • Wärdshusmeny

    Meny

    Erbjuder vi alla kvällar samt lördagar och söndagar

    FÖRRÄTT

    VINTERSALLAD
    varm chevré, bakade äpplen, krispiga pumpafrön, fikonvinagrette, rökt hjort

     
    VARMRÄTT

    TRATTKANTARELL RISOTTO
    helstekt kumminmorot, rostad grönkål, ljummen sultanvinagrette
    Skinnhalstrad röding från Åre

    alt.

    KARAMELLISERAD VITKÅL
    sotad silverlök, mineralblancherad brysselkål, valnötter, portvin- och apelsinsky
    Knaperstekt Canette ankbröst

     
    DESSERT

    CHOKLADTERINNE
    pepparkaksglass, päronkompott, rostade hasselnötter

    3 rätter 495:-

  • Det ska vi fira

    Det skall vi fira menyer

    JANUARI TILL MARS 2015

    Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

    Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carté. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

    För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

    HAV & SKOG

    Räkcoctail, på palsternackscreme, äpple, gurka, löjrom, dill, rostad brioche

    Fjällröding, skinnhalstrad, krabbrisotto, saffransrostad blomkål, champagneskum, parmesanchips

    eller

    Hjortracks
    , kryddbakad pumpa, Karl Johan svampduxelle, lagerbladssky, mineralblancherad blekselleri, Västerbottenkroketter

    Vanilj creme brulée, havtornsglass, mandelkaka, päron

    TREND & TRADITION

    Jordärtskockssoppa, krämig, smörrebröd med rökt renstek, pepparrotsfärskost, äppelsalsa

    Torskrygg, ugnsbakad, skaldjursgarnityr, potatis- och äppelpuré, bakad hel purjolök, dillskum, rostad hasselnöt

    eller

    Ryggbiff,
     hängmörad och grillad, getostsmör, timjanbakade lökar, mandolinbroccoli, rotfruktsgratäng

    Citrus- och passionsfrukt maräng
    , vaniljgrädde, hallonsorbet, rostad vit choklad 

    GRÖNT & RÄTT

    Jordärtskockssoppa, krämig, varm chevréost på levainbröd, äpple, rosmarin

    Filodegsstrudel, skogssvamp, rödbetsrisotto, bakad purjolök, Wapnö yoghurt

    Vanilj creme bruleé, havtornsglass, mandelkaka, päron



  • Barnmeny

    Barnmeny

    Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

    Förrätt:

    2 små djursmörgåsar som liten förrätt
    45 :-

    Varmrätter
    Hamburgare med bröd, grönsaker, dressing, pommes
    75 :-

    Fish & Chips panerad spättafilé, pommes curryremoulad
    75 :-

    Liten oxfilé, rostad potatis, grönpepparsås, frästa grönsaker
    115 :-

    Desserter
    Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
    45 :-

    Kladdkakemuffins, grädde från Wapnö, bär
    45 :-

    Marängsviss, vaniljglass, banan, chokladsås
    45:-

    När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.


  • Julbordslunch

    Julbordslunch 

    Serveras vardagar kl 12.00-13.00 med start den 10 december

    Pris 430:- inkl glögg och kaffe



  • Bistromeny

    Bistromeny

    Erbjuder vi måndag till fredag kl.  14.00 - 21.00, lördagar kl. 14.00-21.00 samt söndagar kl 12.00-17.00.

    Räksallad med MSC-märkta räkor
    ägg, " Brittas dressing" dill och citron
    155:-

    Bageltoast
    cheddarost, tomat, dijonsenap, rödlök
    80:-

    Burgare på pulled pork
    grillat durumbröd, coleslaw på rödkål och apelsin, tomat, rödlök, rostad sötpotatis- och pumpa
    165:-

    Varmrökt lax
    med smak av rosépeppar, färsk tagliatelle, grönkålspesto, mustbakade äpplen, brysselkål, spenat och rimmade valnötter
    140:-

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag kl 12.00-23.00, bordsbokning till senast kl 21.00
Fredagar kl 12.00-23.00, bordsbokning till senast kl 20.00 
Lördagar kl 14.00-23.00, bordsbokning till senast kl 20.00 
Söndagar & helgdagar kl 12.00-18.00, bordsbokning till senast kl 16.30  


Förboka bord 0370-336800 e-post: info@hestraviken.se

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.


 
Frukost serveras
Måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

  • Dagens Husmanskost v. 51

    Vår lunchbuffé är uppdukad måndag-fredag kl 12.00-14.00

    Måndag

    Oxfärsbiffar, svampsås, råstekt potatis, rårörda lingon

    Tisdag

    Halstrad kummel, Sandefjordsås, dillkokt potatis, citron och gröna ärtor

    Onsdag

    Stekt fläsk, potatisbullar, Smålandslingon

    Torsdag

    Plommonspäckad karré, kokt potatis, gräddsås, svartvinbärsgelé, pressgurka

    Fredag

    Kalv Wallenbergare, gräddsås, potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon

    Veckans vegetariska

    Grönsaksfyllda samosas, chilidipp, nudelsallad