DanskEnglish
BOKA ONLINE
Ankomst:
Open the calendar popup.
Avresa:
Open the calendar popup.
Antal per rumVuxna:
Barn 0-12 år:
Barn 13-16 år:
DanskEnglish

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Det skall vi fira är menyer som du kan förbeställa.

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer. Läs mer under Speciella erbjudanden >>

Restaurangmenyer

  • A la carte meny

    A la carte meny 

    Erbjuder vi alla vardagskvällar samt lördagar

    BÖRJA MED

    BRUSCHETTA
    zucchini, varmrökt lax, färsk chevré, melon, krasseskott
    110:-

    SALLAD CAPRESE
    tomater från Viken, buffelmozzarella, basilika, lufttorkad Lomoskinka, krutonger
    120:-

    KANTARELL- OCH VÄSTERBOTTENPAJ
    löjrom från Kalix, creme fraiche, rödlök- och gurksallad
    165:-

    KALL GURK- OCH DILLSOPPA
    räkor och kräftor, prästostrulle
    105:-

    FISK & SKALDJUR

    TORSKRYGG FRÅN NORD ATLANTEN
    skinnhalstrad, kräftrisotto, parmesan, smörstekta kantareller, citronbakade äpplen, krasse
    295:-

    RÖDING FRÅN LANDÖ, ÅRE
    grillad, "höstskörd", sauterad i Västerbottensmör, dillmayo, grillad citron
    270:-

    FÅGEL & KÖTT

    FLÄSKKOTLETT FRÅN GREVBÄCKS PRÄSTGÅRD
    gräddragen äppelcidersås, kummin morötter, persiljestekt potatis, vinbärsgelé
    175:-

    OXFILÉ TOURNEDOS FRÅN DALSJÖFORS
    chilirostade orange rotfrukter, vitlöksmör, tomatchutney, timjansky
    295:-

    LAMMRACKS FRÅN NYA ZEELAND
    risotto med rostad paprika, bakade lökar, karamelliserad chevréost, rosmaringlaze, pinjenötter
    275:-


    MALINS GRÖNA

    FÄRSK TAGLIATELLE
    zucchini, fänkål, dillvelouté, parmesan, rostade valnötter 
    110:-

    GRATINERAD PORTOBELLOSVAMP
    tomat, mozzarella, pesto, krämig örtrisoni
    155:-

    SÖTT OCH GOTT

    APRIKOS- OCH MANDELGALETTE
    kaffe latte glass, inkokta körsbär
    115:-

    ÄPPELMARÄNG
    vaniljgrädde, björnbärssorbet, rostad vit choklad
    120:-

    CHOKLAD- OCH RÖDBETSKAKA
    inkokt päron, vaniljglass, laktriskolasås, pistagenötter
    105:-

    TRYFFLAR x 2 "till kaffet"
    55:-

    OST

    TVÅ SORTERS OSTAR 
    hembakta kex, marmelad
    130:-

     

  • Wärdshusmeny

    Wärdshusmeny

    Erbjuder vi alla kvällar samt lördagar och söndagar

    FÖRRÄTT

    KALL GURK- OCH DILLSOPPA
    räkor och kräftor, prästostrulle

    VARMRÄTT


    RÖDING FRÅN LANDÖN, ÅRE
    grillad, "höstskörd", sauterad i Västerbottensmör, dillmayo, grillad citron

    alt.

    LAMMRACKS FRÅN NYA ZEELAND
    risotto med rostad paprika, bakade lökar, karamelliserad chevréost, rosmaringlaze, pinjenötter

    DESSERT

    CHOKLAD- OCH RÖDBETSKAKA
    inkokt päron, vaniljglass, lakritskolasås, pistagenötter

    2 rätter 335:-
    3 rätter 420:-

  • Det ska vi fira

    Det skall vi fira menyer

    SEPTEMBER TILL DECEMBER 2014

    Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

    Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carté. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

    För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

    HAV & SKOG

    Kantarell- och Västerbottenpaj, rökt renstek, päronsallad, rostade hasselnötter

    Torskrygg, helstekt med örter och brynt smör, potatis- och blomkålsecrassé, räkskum, bakad purjolök och äpple

    eller

    Oxfilé
    , lågtempererad, chilirostade orange rotfrukter, Vaccaost från Wapnö, vitlökssmör, syrad smålök, rosmarinsky

    Kompott på höstäpple, bakad vaniljcreme, björnbärssorbet, smulpajsmulor med kanel

    TREND & TRADITION

    Varmrökt lax från Falkenberg, rödbetor, salladsskott, färsk chevréost, rostade valnötter, äppel- och pepparrotsdressing

    Fjällröding, skinnhalstrad, skaldjursrisotto, parmesan, tomatvierge, citronbakad fänkål

    eller

    Hjortytterfilé,
     viltkryddad, champinjonduschesse, lagerbladsky, grillade lökar, äppelchips

    Vanilj- och havtornskokt päron
    , mjölkchokladpastej, karamelliserade nötter, kaffe latte glass 

    GRÖNT & RÄTT

    Kantarell- och Västerbottenpaj, päronsallad, rostade hasselnötter

    Rödbetsburgage, rosmarinrostade höstrotfrukter, valnötter, creme på Vaccaost från Wapnö

    Kompott på höstäpplen, bakad vaniljcreme, björnbärssorbet, smulpajsmulor med kanel



  • Barnmeny

    Barnmeny

    Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

    Förrätt:

    2 små djursmörgåsar som liten förrätt
    45 :-

    Varmrätter
    Hamburgare med bröd, grönsaker, dressing, pommes
    75 :-

    Fish & Chips panerad spättafilé, pommes curryremoulad
    75 :-

    Liten oxfilé, rostad potatis, grönpepparsås, frästa grönsaker
    115 :-

    Desserter
    Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
    45 :-

    Kladdkakemuffins, grädde från Wapnö, bär
    45 :-

    Marängsviss, vaniljglass, banan, chokladsås
    45:-

    När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.


  • Wärdshuslunch

    Wärdshuslunch 

    Serveras måndag till fredag kl 12.00-14.00

    Vecka 39 och 40

    Ceasarsallad med kräftstjärtar och parmesanost

    ***

    Vitvins ångad kummel, ragu på bönor, morot och cheriepotatis, vispar citronsmör, grillad citron

     alt.

    Grillad fläskfilé, chilirostade orange rotfrukter, grillade lökar, rosmarinsky, rostade valnötter

    ***

    Petit fourer och kaffe

    Pris 175:-

  • Bistromeny

    Bistromeny

    Erbjuder vi måndag till fredag kl.  14.00 - 21.00, lördagar kl. 14.00-21.00 samt söndagar kl 12.00-17.00.

    Räksallad med MSC-märkta räkor
    ägg, " Brittas dressing" dill och citron
    145:-

    Bageltoast
    cheddarost, tomat, dijonsenap, rödlök
    70:-

    Grillad oxfilé
    på Levaintoast, dijonsenapsemulsion, tomat, jungfrusallad, bacon, syrad rödlök, pepparrot, friterade tjocka pommes frittes
    155:-

    Färsk Tagliatelle
    dillvelouté, MSC-märkta räkor, kräftor, fänkål, zucchini, parmesan, rostade valnötter
    125:-

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag kl 12.00-23.00, bordsbokning till senast kl 21.00
Fredagar kl 12.00-23.00, bordsbokning till senast kl 20.00 
Lördagar kl 14.00-23.00, bordsbokning till senast kl 20.00 
Söndagar & helgdagar kl 12.00-18.00, bordsbokning till senast kl 16.30  


Förboka bord 0370-336800 e-post: info@hestraviken.se

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.


 
Frukost serveras
Måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

  • Dagens Husmanskost v. 39

    Vår lunchbuffé är uppdukad måndag-fredag kl 12.00-14.00

    Måndag

    Dansk sjömansbiff, råstekt potatis, ölsky

    Tisdag

    Ångad torsk, ägg- och persiljesås, citron, dillkokt potatis
    alt.
    Ugnsbakad falukorv med tomat- ost och lök, potatispuré

    Onsdag

    Stekt rimmat fläsk, löksås, kokt potatis, rårörda lingon
    alt.
    Stekt rimmat fläsk, bruna bönor

    Torsdag

    Oxrullader med bacon och saltgurka, dijonsenapssås, potatispuré
    alt.
    Ärtsoppa med fläsk, pannkaka med sylt och grädde

    Fredag

    Pesto- och mozarellabakad kycklingfilé, timjanvelouté, tomatrostad potatis

    Veckans vegetariska:

    Höstgrönsaksgryta, fullkornsris, chiliyoghurt