DanskEnglish
BOKA ONLINE
Ankomst:
Open the calendar popup.
Avresa:
Open the calendar popup.
Antal per rumVuxna:
Barn 0-12 år:
Barn 13-16 år:
DanskEnglish

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Det skall vi fira är menyer som du kan förbeställa.

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer. Läs mer under Speciella erbjudanden >>

Restaurangmenyer

  • A la carte meny

    A la carte meny 

    Erbjuder vi alla vardagskvällar samt lördagar

    BÖRJA MED


    LERPOTTASILL
    matjessill, hackat ägg, lök, brynt smör, kavringskrutonger
    105:-

    SKALDJURSBRUSCHETTA
    räkor, krabba, avokado, melon-, äpple-, chili- och limesalsa
    135:-

    KALIX LÖJROM
    rostad Västerbottenost brioche, rödlök, syrad grädde, citron
    190:-

    CHÈVRE CHEESE TERINNE
    sallad på färsk spenat, rostad paprika, tomat och pinjenötter, Serranoskinka, kummin brödsticks
    130:-

    FISK MED GRÖN KÄNSLA


    TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV
    rökt paprika, gräslöks beurre blanc, grillad fänkål, spenat, pocherat ägg, krossad potatis med olivolja och havssalt
    275:-

    BERGTUNGA FRÅN ISLAND
    laxfärserade rullader, tomatrisotto, sotad purjolök, varm hummergrädde, tångkaviar, dillflarn
    290:-

    KÖTT & FÅGEL MED GRÖN KÄNSLA


    KALVENTRECÔTE FRÅN TÅSTORPS GÅRD I SKÖVDE
    grillad, ljummen sallad med örtgnocchi, bakade tomater, grillade lökar, salviasky, parmesan
    290:-

    LAMMYTTERFILÈ PROVENCALE
    råstekt potatis, sofritto, vitlökscreme, broccoli, timjansky
    280:-

    KYCKLINGBALLOTINE
    kumminvelouté, apelsinrostad morot, senapsglaserad potatis
    195:-

    HEL GRÖNT

    MORÖTTER
    apelsinglaserade, bakad silverlök, Vaccayoghurt, röda vinbär, rostade solrosfrön, grillad polenta
    155:-

    SÖTT OCH OST


    CHOKLADPAVLOVA
    pocherat päron, vaniljgrädde, mynta, chokladsås, rostade hasselnötter
    105:-

    HJORTRON CHEESECAKE
    varm äppelkompott, mandelkrokant glass
    115:-

    HALLONMOUSSE BAKELSE
    citroncurd, vitchoklad glass, romhallon, pistageflarn
    130:-

    SORBET, 1 kula
    45:-

    2 x OSTAR
    hembakta kex, marmelad, nötter
    140:-


  • Wärdshusmeny

    Meny

    Erbjuder vi alla kvällar samt lördagar och söndagar

    FÖRRÄTT

    CHÈVREOST TERINNE
    sallad på färsk spenat, rostad paprika, tomat och pinjenötter, Serranoskinka, kummin brödsticks

     
    VARMRÄTT

    BERGTUNGA FRÅN ISLAND
    laxfärserade rullader, tomatrisotto, sotad purjolök, varm hummergrädde, tångkaviar, dillflarn

    alt.

    KALVENTRECÔTE FRÅN TÅSTORPS GÅRD I SKÖVDE
    grillad, ljummen sallad med örtgnocchi, bakade tomater, grillade lökar, salviasky, parmesan

     
    DESSERT

    HALLONMOUSSEBAKELSE
    citroncurd, vitchoklad glass, romhallon, pistageflarn


     2 rätter 390:-. 3 rätter 460:-

  • Det ska vi fira

    Det skall vi fira menyer

    JANUARI TILL APRIL 2015

    Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

    Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carté. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

    För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

    HAV & SKOG

    Räkcocktail, på palsternackscreme, äpple, gurka, löjrom, dill, rostad brioche

    Fjällröding, skinnhalstrad, krabbrisotto, saffransrostad blomkål, champagneskum, parmesanchips

    eller

    Hjortracks
    , kryddbakad pumpa, Karl Johan-svampduxelle, lagerbladssky, mineralblancherad blekselleri, Västerbottenkroketter

    Vanilj creme brulée, havtornsglass, mandelkaka, päron

    TREND & TRADITION

    Jordärtskockssoppa, krämig, smörrebröd med rökt renstek, pepparrotsfärskost, äppelsalsa

    Torskrygg, ugnsbakad, skaldjursgarnityr, potatis- och äppelpuré, bakad hel purjolök, dillskum, rostad hasselnöt

    eller

    Ryggbiff,
     hängmörad och grillad, getostsmör, timjanbakade lökar, mandolinbroccoli, rotfruktsgratäng

    Citrus- och passionsfruktmaräng
    , vaniljgrädde, hallonsorbet, rostad vit choklad 

    GRÖNT & RÄTT

    Jordärtskockssoppa, krämig, varm chèvreost på levainbröd, äpple, rosmarin

    Filodegsstrudel, skogssvamp, rödbetsrisotto, bakad purjolök, Wapnö yoghurt

    Vanilj creme bruleé, havtornsglass, mandelkaka, päron



  • Barnmeny

    Barnmeny

    Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

    Förrätt:

    2 små djursmörgåsar som liten förrätt
    45 :-

    Varmrätter
    Hamburgare med bröd, grönsaker, dressing, pommes
    75 :-

    Fish & Chips panerad spättafilé, pommes curryremoulad
    75 :-

    Liten oxfilé, rostad potatis, grönpepparsås, frästa grönsaker
    115 :-

    Desserter
    Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
    45 :-

    Kladdkakemuffins, grädde från Wapnö, bär
    45 :-

    Marängsviss, vaniljglass, banan, chokladsås
    45:-

    När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.


  • Wärdshuslunch

    Wärdshuslunch vecka 16

    Serveras vardagar kl 12.00-14.00

    Ceasarsallad med parmesan och krutonger

    ***

    Halstrad torskrygg, grillad lök, blandade tomater, tångkaviar,

    hummerskum, krossad färskpotatis

    alt.

    Ventlingekyckling, tomatrisotto, parmesanbroccoli, grillad citron,

    salviasky, rostade pinjenötter

    ***

    Kaffe och petit fourer

     175:-

     

  • Bistromeny

    Bistromeny

    Erbjuder vi måndag till fredag kl.  14.00 - 21.00, lördagar kl. 14.00-21.00 samt söndagar kl 12.00-17.00.

    Löksoppa
    vitt vin, timjan, briegratinerad toast
    75:-

    Grillad bagel
    kallrökt lax, färskost, ägg, grönt
    85:-

    Vitlöksgratinerad 1/2 hummer
    grillat surdegsbröd, side salad med äpple, morot, tomat, rödlök, hyvlad parmesan och "Brittas" dressing
    145:-

    Grillad 180 gr Nötburgare
    durumbröd, cheddaremulsion, krispsallad, bacon, rödlök, tjocka Pommes Frittes
    155:-

    Ost tallrik
    3 sorter, kex, marmelad, nötter
    155:-

  • Söndags Brunch

    Från den 4 januari till och med den 14 juni ( med undantag av Mors dag den 31 maj då vi serverar en speciell Mors dagsmeny )  serverar vi en härlig buffé med brunch på söndagar mellan kl 12.00 - 14.00

    Pris 198 kr / vuxen.
    50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år.

    Bordsbeställning 0370-336800

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag kl 12.00-23.00, bordsbokning till senast kl 21.00
Fredagar kl 12.00-23.00, bordsbokning till senast kl 20.00 
Lördagar kl 14.00-23.00, bordsbokning till senast kl 20.00 
Söndagar & helgdagar kl 12.00-18.00, bordsbokning till senast kl 16.30  


Förboka bord 0370-336800 e-post: info@hestraviken.se

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.


 
Frukost serveras
Måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

  • Dagens Husmanskost v. 17

    Vår lunchbuffé är uppdukad måndag-fredag kl 12.00-14.00

    Måndag

    Köttfärslimpa med bacon och rödlökstopping, äppelcidersås, rostad potatis

    Tisdag

    Stekt, urbenat kycklinglår, dragonsås, morotsragu, persiljestekt potatis
    alt.
    Halstrad kummel, kall skaldjurssås, dillslungade ärtor, citron, potatispuré

    Onsdag

    Stekt fläsk, potatisbullar, rårörda lingon

    Torsdag

    Fiskgratäng med fänkål, spenat och parmesan, buljongkokt ris

    Fredag

    Kalv Wallenbergare, gräddsås, potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon

    Veckans vegetariska

    Halloumiost, äppelcoleslaw, fullkornsbröd