DanskEnglish
BOKA ONLINE
Ankomst:
Open the calendar popup.
Avresa:
Open the calendar popup.
Antal per rumVuxna:
Barn 0-12 år:
Barn 13-16 år:
DanskEnglish

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Det skall vi fira är menyer som du kan förbeställa.

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer. Läs mer under Speciella erbjudanden >>

Restaurangmenyer

  • A la carte meny

    A la carte meny 

    Erbjuder vi alla vardagskvällar samt lördagar

    Förrätter
    3 av husets sillinläggningar
    ägg, Västerbottenost, knäckebröd
    125:-

    Ceasarsallad
    Bjärekyckling roulad, levainbrödkrutonger, parmesanost
    115:-

    Löjrom
    blomkålscreme, sparrispotatischips, marinerad rödlök, citron
    150:-

    Smörrebröd
    kallrökt lax från Falkenberg, krämiga räkor, ägg, gurksallad
    120:-


    Varmrätter
    Kummel från Nordatlanten, vinpocherad, skaldjursgarnityr, potatis- och purjolökcreme,
    citronette, rökta hasselnötter
    275:-

    Lammytterfilé från Gothems gård på Gotland, vitlök- och örter, krämig tomatrisotto, parmesan broccoli, rosmarinsky, pinjenötter, grillade bacon
    280:-

    Torskrygg from Barentshav
    ångad, brynt anjovissmör, rivet ägg, färskpotatis sallad med Wapnö yoghurt, vårlök och kapris, späda rödbetor och rädisor
    290:-

    Kalventrecôte från Källegården i Skövde
    serveras på planka, rostad nypotatis, tomat, hemslagen bearnaise, färsk sparris, grillad citron
    290:-

    Kalv Wallenbergare, potatisblanquette, gröna ärtor, brynt smör, Smålandslingon
    175:-


    Grön rätt
    Grillad polenta, smält talleggio ost, tomatkompott, broccoli, rostade pinjenötter
    155:-

    Desserter
    Mango- och passionsfrukt sufflé, kokosglass sandwich, kolacreme
    120:-

    Variationer på röda bär, sorbet, pannacotta, mousse, lakritscrucnh
    115:-

    Bakad vaniljcreme, smälta rabarber, havre-och kardemumma crunch, jordgubbsorbet
    105:-

    Litet fat med godsaker till kaffet
    65:-

    Ost
    2 sorters ostar, hembakta kex, marmelad
    130:-

     

  • Wärdshusmeny

    Wärdshusmeny

    Erbjuder vi alla kvällar samt lördagar och söndagar

    Förrätt

    Smörrebörd, kallrökt lax från Falkenberg, krämiga räkor, ägg, gurksallad

    Varmrätt

    Torskrygg från Barentshav
    ångad, brynt ansjovismör, rivet ägg, färskpotatis sallad med Wapnö yoghurt, vårlök och kapris, späda rödbetor och rädisor

    alt

    Kalv entrecôte från Källegården i Skövde
    serveras på planka, rostad nypotatis, tomat, hemslagen bearnaise, färsk sparris, grillad citron

    Dessert

    Bakad vaniljcreme, smälta rabarber, havre- och kardemumma crunch, jordgubbsorbet

    2 rätter 335:-
    3 rätter 420:-

  • Det ska vi fira

    Det skall vi fira menyer

    JANUARI TILL APRIL 2014

    Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

    Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carté.

    För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

    HAV & SKOG

    Krämig jordärtskocksoppa, smörrebröd med kallrökt lax från Blomlöfs rökeri, creme på färskost och Fjärås pepparrot, äppelsalsa

    Kungsflundra, saffransmörbakad, skaldjursrisotto, fänkålssmakande rotfruktbrunoise,champagneskum, parmesanflarn
    eller
    Älgentrecôte, svensk, grillad, kryddbakad pumpa, Karl Johansvampcreme, lagerbladssky, mineralblancherad selleri, Västerbottenostkroketter

    Nöt- och kolapaj, kaffe latte glass, chokladcreme, citrussallad

    TREND & TRADITION

    Toast Skagen, löjrom, äppel- och gurksallad

    Ryggbiff, hängmörad, grillad, getostsmör, mandolinbroccoli, timjanbakade lökar,rotfruktsgratäng, rödvinssky
    eller
    Lax sesamstekt, citrushollandaise, potatis- och blomkålsecrassé, blad spenat, bakad purjolök, rågbrödsflarn

    Varm chokladbakelse, vaniljparfait, hjortronsorbet, "salt kolasås", inkokt päron

    GRÖNT & RÄTT

    Krämig jordärtskocksoppa, smörrebröd med kallrökt lax från Blomlöfs rökeri, creme på färskost och Fjärås pepparrot, äppelsalsa

    Skogssvamp- och rotfruktslasagne, späd sallad, pumpafrön, parmesankex

    Varm chokladbakelse, vaniljparfait, hjortronsorbet, "salt kolasås" inkokt päron



  • Barnmeny

    Barnmeny

    Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

    Förrätt:

    2 små djursmörgåsar som liten förrätt
    45 :-

    Varmrätter
    Hamburgare  med bröd, pommes i strut, sallad och dressing
    75 :-

    Köttbullar, kokt potatis, gräddsås, grönsaker, lingonsylt
    70 :-

    Panerad spätta, kall dillsås, färskpotatis, citron
    70 :-

    Desserter
    Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
    45 :-

    Kladdkakemuffins, vaniljglass och bär
    45 :-

    Kravmärk dessert
    Pannkakor, vaniljglass, hallonsylt
    58:-

    När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och desserter.

    Alla varmrätter serveras med en närpoducerade grönsaker i stavar.
  • Wärdshuslunch

    Wärdshuslunch 

    Serveras måndag till fredag kl 12.00-14.00

    Vecka 17

    Rostad paprikasoppa med chèvrecreme
    ***

    Halstrad torskrygg, brynt smör, rödbetor, pepparrot, smörslungad färskpotatis

    alt.

    Klassisk kalvschnitzel, citrongarnityr, gröna ärtor, skysås och persiljestekt potatis

    ***

    Petit fourer och kaffe 

    Pris 175:.

  • Bistromeny

    Bistromeny

    Erbjuder vi måndag till fredag kl.  14.00 - 21.00, lördagar kl. 14.00-21.00 samt söndagar kl 12.00-17.00 (vecka 6 och 7, fram till kl.19,00 )

    Levaintoast
    skinka, ost, dijonsenap, tomat, sallad med äpple och rostade pumpafrön
    65:-

    Ceasarsallad
    räkor, krutonger, hyvlad parmesan
    85:-

    Pasta Carbonara
    färsk tagliatelle, bacon, parmesanflagor, äggula, ruccola, valnötter
    110:-

    Hamburgare
    grillad, 180 gr nötkött, durumbröd, tomat, bacon, ädelost emulsion, tjocka pommes frittes
    145:-

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag kl 12.00-23.00, bordsbokning till senast kl 21.00
Fredagar kl 12.00-23.00, bordsbokning till senast kl 20.00 
Lördagar kl 14.00-23.00, bordsbokning till senast kl 20.00 
Söndagar & helgdagar kl 12.00-18.00, bordsbokning till senast kl 16.30  


Förboka bord 0370-336800 e-post: info@hestraviken.se

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.

Frukost serveras
Måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

  • Dagens Husmanskost v. 17

    Vår lunchbuffé är uppdukad måndag-fredag kl 12.00-14.00

    Annandag Påsk

    Ingen dagens rätt serveras men däremot dukar vi upp vår härliga påskbuffé mellan kl 13.00 - 15.00. Pris 355:-/person


    Tisdag

    Krämig fiskgryta med saffran och vitlök, krutonger, buljongkokt ris
    alt.
    Kassler med mozzarella och tomat, potatisstomp med vårlök, basilika velouté

    Onsdag

    Raggmunk, stekt fläsk, rårörda lingon

    Torsdag

    Minestronesoppa med risoni och örtyoghurt
    alt.
    Vårkyckling bräserad i citron- och timjanbuljong, krämig potatisgratäng med vårlök

    Fredag

    Fläskkotletter, grön pepparsås, tändstickspotatis, röd vinbärsgelé 

    Veckans vegetariska:

    Ljummen potatissallad, solrospesto, torkade tomater, grillad halloumi