DanskEnglish
BOKA ONLINE
Ankomst:
Open the calendar popup.
Avresa:
Open the calendar popup.
Antal per rumVuxna:
Barn 0-12 år:
Barn 13-16 år:
DanskEnglish

Saker att göra på Hestraviken

På hotellet finns bl.a. motionsslinga, biljard, boulebana, bastu, gym, spa-bad, behandlingar, swimmingpool, båtar, kanoter, sparkstöttingar, cyklar och mountainbikes att aktivera sig med.

Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om våra aktiviteter.

Saker att göra

 • Kanoting och båtar


  Nissan som rinner genom vår tomt och dess sjösystem inbjuder till kanoting. Tänk så härligt att stilla glida fram över blanka sjöar och snälla forsar. Flera små öar med grillplatser för picknick och sandstränder för bad finns lätt tillgängliga. Hotellet har kanoter, båtar och flytvästar.


  Kanotled Nissan är en cirka 8 mil lång vattenväg i Gislaveds Kommun med nio rastplatser som har vindskydd, vedförråd, grillplats, soptunna samt toalett. Naturvärden finns längs ån i form av naturresarvaten Isaberg, Värö, Ettö och Villstad kyrkby.

  Historisk så har Nissan varit en viktigt transportled för timmer genom flottning och på vår tomt finns en kaj för tömning av timmer i ån. Industrins framväxt i Gislaved och Gnosjö har också sitt ursprung från Nissan genom kraftutvinning, idag finns fyra stycken fördämningar kvar.

 • Fiske


  Nissan och de fem sjöarna norr och söder om värdshuset N. Gussjön, Hammarsjön, Algustorpssjön och S. Gussjön erbjuder fina fiskevatten. Här förekommer bla. gädda, aborre, mört, öring, gös, sik, lake, benlöja, id, gärs, braxen, sarv, sutare, sandkrypare, ål m. fl. Fiskekort till dessa sjöar kan köpas på hotellet. Vi har även båtar, flytvästar och metspön att låna ut.

  Flugfiskesträcka finns vid Nissafors bruk 2 km från värdshuset.

  Vid Kroksjöns fiskecamp ca 15 km från värdshuset finns möjlighet att fiska inplanterad regnbågslax och öring, och fiskecampen är mycket välbesökt under säsongen maj-oktober.

 • Cykling och MTB


  Runt Hestraviken finns många trevliga cykelvägar som går genom vida skogar, förbi ängar och längs sjöar. Vi packar gärna picknickkorgen åt er, sedan är det bara att trampa i väg.

  För moutainbikes fans finns flera MTB leder i varierande svårighetsgrad på Isaberg. Det finns en led direkt från hotell som är i förbindelse med alla de andra lederna
   
  Hotellet har cyklar, mountainbikes, hjälmar och kartor med rutter. Önskar man en GPS med rutter inlagda så finns det i vår reception att hyra. 

 • Vandring

  Vandring

  Runt Hestraviken, på Isaberg finns en mångfald av vandringsleder för skogsvandring i en vidunderlig natur. Ni väljer själva svårighetsgrad och tidsåtgång efter humör. En stilla promenad runt sjön? Eller passar det kanske bättre med en klättring uppför Jättestigen?

  Kartor finns att tillgå på hotellet.

 • Biljard


  Biljard

  Vi har två biljard bord, ett i Herrgårdsvillan och ett i konferensvillan.

 • Boule


  Boulebana finns vid restaurangens uteservering. Klot lånas i receptionen eller baren.

 • Tennis och bordtennis


  Tennis

  Inomhusbana och grusbana utomhus finns vid Isamon i Hestra. Vi hjälper till med tidsbokning och rackettar har vi för utlåning.

  Bordtennis

  I vår trädgård finns ett utomhus bord för bordtennis. Rackettar och bollar finns att låna i receptionen.

 • Bad och bastu

  Bad

  Hestraviken har en swimmingpool utomhus och inom 300 meters gångsavstånd finns badplats med bryggor i Vikaresjön. Badhus finns i Gnosjö 10 km från Hestraviken. I sjöarna runt hotellet finns också flera naturliga sandstränder med fina möjligheter till bad. Låna kanot eller båt och hitta er egen hemliga badvik!

  Bastu

  Vi har två bastuar. En mindre i vår relaxavdlening som hyrs för enskilt bruk och en lite större i vår konferensvilla.

 • Massagebad

  Relaxavdelning med spa-pool 

  I vår relaxavdelning finns spa-pool med 38-gradigt vatten och bastu. Poolens olika massagestrålar ger lindring massage och avslappning åt kroppens alla muskler. Relaxavdelningen hyrs för enskilt bruk. I anslutning till den finns även vårt gym och behandlingsrum. Relaxavdelningen bör bokas i god tid eftersom den är mycket populär.


  I vissa av våra paket ingår tid i relaxavdelningen.  Vill du hyra den utan att ha bokat paket där det ingår eller vill nyttja den ytterligare tid så är priset följande

  Boende gäster:
  Per vuxen/timme 150 kr.
  Per barn/timme 50 kr.


  I mån av plats hyr vi även ut våra relaxavdelning till icke boende gäster:
  Måndag-torsdag, lördag 09,00-13,00, söndag 09,00-15,00
  Per vuxen/timme 150 kr.
  Per barn/timme 50 kr.

   Fredag 13,00-20,00, Lördag 13,00-18,00
  ( kan bokas tidigast samma dag )
  Per vuxen/timme 200 kr.
  Per barn/timme 50 kr. • Behandlingar och massage

  Vi erbjuder behandlingar och massage i samarbete med KS massage och friskvård i Hestra Behandlingarna utförs på Hestraviken.  Förbokning måste göras i god tid innan ankomst till vår reception. Följande erbjuds:

  Ansiktsbehandling med Maria Åkerberg Dermanords produkter
  Rengöring, peeling, ansikts-, axlar- och nackmassage, c-vitaminserum samt en ansiktsmask 50 minuter. Pris 895 kronor.

  Klassisk massage eller chokladmassage
  50 minuter klassisk massage. Pris 730 kronor.
  50 minuter chokladmassage. Här får du en lättare massage med ljuvlig chokladolja som gör huden mjuk och len, omlindad med varma handdukar får du sedan en skalpmassage.Kom gärna nyduschad. Pris 830 kronor.

  Topp till tå
  Njut av en helkroppsmassage med torrborstning och varm olja. Därefter en liten ansikts-behandling, rengöring, peeling, ansiktsmassage och vitaminmask. 75 minuter. Pris 1095 kr.

   Vid bokning berätta om ev sjukdomar.

 • Gym


  För hotellets gäster har vi ett gym i Herrgårdsvillan med utrustning från Life Fitness för både styrke- och kondtionsträning.

  - Crosstrainer med program och pulsmätare
  - Cykel med program och pulsmätare
  - Löpband med program och pulsmätare
  - Multistyrkemaskin, dragvikter, instruktioner för 100 olika övningar
  - Hantlar
  - Medicinboll
  - Gummiband
  - Pilatesboll

  Barn under 16 år får endast vistas i gymmet i målsmans sällskap

 • Sparkstöttingar


  Vintertid så har vi sparkstöttingar för utlåning vid receptionen.

 • Lekplats


  I vår trädgård finns en lekplats för mindre barn med gungor, sandlåda, karusell och en borg. 

  På gräsplanen mot sjön finns också ett fotbollsmål och vollybollnät. Bollar finns att låna i receptionen.