DanskEnglish
BOKA ONLINE
Ankomst:
Avresa:
Antal per rumVuxna:
Barn 0-12 år:
Barn 13-16 år:
DanskEnglish

High Chaparral, vilda västern

Nöjespark 30 km från Hestraviken hotell & konferens i Småland

High Chaparral erbjuder en helt unik vilda västernanläggning med stuntshower, ångtågsfärder, nöjesfält och riktiga revolvermän. Ett paradis för barn och vuxna som vill leka cowboys och en upplevelse av att stiga rakt in 1870-talets Amerika. 

I vilda västern finns en mängd olika figurer som Trappers, Banditer, Cowboys, Indianer, Sheriffer, Mexikaner och på High Chaparral möter du dem alla.

Nytt för säsongen 2014 är att nya karaktärer att dyka upp i parken, bland annat möter ni Sven-Erik Johanson. En nybyggare som flyttat in på High Chaparral och tillsammans med barnen bygger ett hus. Barnens Zoo med minigrisar, getter och kaniner är också nytt för i år. Mamma Dalton dyker upp och aktiverar barnen på Café Dalton. Indianön och Old Mexico med Zorro utökas med fler aktiviteter

Alla shower ingår i entrén
Wild West show, Idian Show (25/6-17/8) och Lucky Luke Show.

Öppettider High Chaparral 2014
Öppna dagar är alla dagar från 29 maj till 17 augusti samt fredag, lördag, söndag 22 - 24 och 29 - 31 augusti.

Öppettiden är kl.10-18.

Klicka på rubrikerna och läs mer om High Chaparral

Mer om High Chaparral

 • Event

  Barnens stora dag 7 juni 2014

  Lördag den 7:e juni arrangerar High Chaparral Barnens Stora Dag till förmån för insamlingsorganisationen MinStoraDag. Denna dag präglas parken av en rad olika aktiviteter för små och stora barn. Intäkterna från entréer och aktiviteterna går till MinStoraDag som därmed kan ge svårt sjuka barn möjlighet till upplevelser. 

  Western weekend 25-29 juni 2014

  Veckan efter midsommar är det dags för Western Weekend, för elfte året i rad. Eventet präglas av tre stora träffar: • Sveriges största Linedansträff med dansare från hela Sverige samt Danmark, Norge och Finland. • Sveries störtsta trapperträff, Rendes Vouez . Vår prärie förvandlas till en mötes- och handelsplats för pälsjägare. • Sveriges största westerntävling Ranch Horse Classic med tävlande från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, belgien, Holland och USA.

  Frontier days 9-10 augusti 2014

  Under Frontier Days visar vi olika tidsepoker från västerns historia: Trappers (pälsjägarna) var de bland första européer som tillsammans med handelsmän kom till nordamerika. Nord & Syd berättar om det Amerikanska inbördeskriget. Tävlingen Ranch Team Challenge - en tävling som återspeglar en cowboys arbete på en ranch.


 • Parkkarta

 • Shower

  Wild West Show kl 13.00 + 17.00 Bänka dig i westernarenan för en stunds "riktig" vilda västern. Professionella stuntmen utför hisnande bedrifter bland fagra kvinnor och kaxiga banditer insyltade i flera häftiga slagsmål. Alla dagar, vecka 21-34 på Showarenan River City. Showen ingår i entréavgiften.

   

  Lucky Luke Show kl 11.30 Följ Lucky Luke, mannen som drar snabbare än sin egen skugga, och de olycksaliga bröderna Dalton. En kanonrolig och häftig föreställning med överraskande inslag. Alla dagar, vecka 21-34 på Big Bengts Square. Showen ingår i entréavgiften.

   

  Indian Show kl 15.00 Indianernas tusenåriga kultur och traditioner får du en direkt inblick i då indianerna bjuder in till show. De bjuder på rituella sånger och danser, autentiska kläder och utsmyckningar. Ingen går oberörd från Indian Island där det andliga inslaget är mycket starkt och du bjuds på en sällsam och fascinerande föreställning. Alla dagar, 25/6-17/8 på Indianön. Showen ingår i entréavgiften.

   


 • Upplevelser

  Filmstudion

  En unik spännande upplevelse för dig som vill ta steget in i handlingen och bli en del av äventyret.


  Hästar

  Arabiska fullblod, shetlands-ponnies, vilda fuxar, åsnor, arbetshästar - i Vilda Västern finns alla sorter!

   

  Ponnyridning

  Även små cowboys och cowgirls trivs bäst i sadeln!

   

  Turistridning

  För den som inte vill bli dragen av hästar utan även rida själv är det bara att bege sig till Old Mexico!

   

  Bisonoxar

  På High Chaparral finns sju individer av dessa urtidsdjur. De bor utomhus året runt och på sommaren finns de på Indian Island. Att blicka in i en bisons ögon är som att bli förflyttad tillbaka till de fria viddernas glansdagar-testa själv!

   

  Buffalo City "Lilla Västern"

  Se Billy the Kid Junior utmana Jesse James Junior på vem som rånar banken snabbast. Här möter du alla västerns juniorer i skalenlig miljö   

   

  Guldvaskning

  Vaska ditt eget guld - och tjäna ihop till din alldeles egna guldstjärna! 

   

  Ångloket

  Åk tåg från High Chaparral till Mexiko. Passera bandittillhållet Buffalo Springs.

    

  Hjulångaren

  Besök vår egen hjulångare, Nanchez. Den är en miniatyr av den riktiga Nanchez som ligger i New Orleans. 

   

  Diligensen

  Här finns möjligheten att få pröva känslan av att åka klassisk hästskjuts!

    

  Tivolit

  Axels tivoli erbjuder åkattraktioner för "de allra minsta till de andra största".

   

  Big Bengt Museum

  I hans museum kan du kika på den enorma samlingen av gamla veteranbilar, motorcyklar, leksaker, tavlor, porslin... Ja, allt möjligt!

   

  Okel Sams Snea hus

  Detta är ett alldeles speciellt hus i Vilda Västern.  Det lutar uppåt men man går nedåt, väggarna är sneda men lampan hänger rakt, man vet inte vad man ser för inget är som det borde. Inte ens vattnet rinner åt rätt håll! Detta måste man se med egna ögon.

   

  Smedjan

  Hur tillverkade man de förnödenheter som användes på en gård förr? I smedjan visar vi hur det gick till!

   

  Kyrkan

  Ta dig tid och sök ro i High Chaparrals egen kyrka. Den är i ursprunget en 1400-tals träkyrka från närbelägna Kävsjö