DanskEnglish
BOKA ONLINE
Ankomst:
Open the calendar popup.
Avresa:
Open the calendar popup.
Antal per rumVuxna:
Barn 0-12 år:
Barn 13-16 år:
DanskEnglish

High Chaparral, vilda västern

Nöjespark 30 km från Hestraviken hotell & konferens i Småland

High Chaparral erbjuder en helt unik vilda västernanläggning med stuntshower, ångtågsfärder, nöjesfält och riktiga revolvermän. Ett paradis för barn och vuxna som vill leka cowboys och en upplevelse av att stiga rakt in 1870-talets Amerika. 

I vilda västern finns en mängd olika figurer som Trappers, Banditer, Cowboys, Indianer, Sheriffer, Mexikaner och på High Chaparral möter du dem alla.

Lucky Luke drar sin revolver snabbare än sin egen skugga och rider alltid in i solnedgången. Zorro är känd för sina pampiga entréer med värjan i högsta hugg. Sven-Erik Johanson är en finurlig och listig husbyggare. Vilken är din favorit av Vilda Västerns karaktärer?

Framröstad av barnfamiljer som 2015 års näst bästa temapark för barn i norden endast besegrade av Legoland.

Alla shower ingår i entrén

Öppettider High Chaparral 2015
Öppna dagar är alla dagar från 30 maj till 16 augusti samt fredag, lördag, söndag 21 - 23 och 28 - 30 augusti.

Öppettiden är kl.10-18.

Klicka på rubrikerna och läs mer om High Chaparral

Mer om High Chaparral

 • Event  Barnens stora dag 6 juni 2015

  Lördag den 6:e juni arrangerar High Chaparral Barnens Stora Dag till förmån för insamlingsorganisationen MinStoraDag. Denna dag präglas parken av en rad olika aktiviteter för små och stora barn. Intäkterna från entréer och aktiviteterna går till MinStoraDag som därmed kan ge svårt sjuka barn möjlighet till upplevelser. 


  Western weekend 26-28 juni 2015

  För tolfte året i rad arrangeras Western Weekend helgen efter midsommar. Det blir tre dagar fullspäckade med westernridning, trapperträff och linedance. 

  De minsta besökarna vill förstås också vara cowboys och cowgirls och kan därför prova både ponnyridning och lassokastning.

  En unik marknad med westernutrustning för både häst och ryttare samt kläder, boots, inredning och indianhantverk finns också på eventarenan


  Frontier days 1-2 augusti 2015

  Frontier Days är en helg med historiska förtecken. Här kan ni se nord- & sydstasläger och uppvisningsslag mellan nord- och sydstatssoldater.  Sveriges starkaste man 22 augusti 2015


  Efter dundersuccen förra året kommer finalen i Sveriges Starkaste Man återigen att hållas på High Chaparral. Detta är den största styrketävlingen i Sverige där de tio starkaste i landet gör upp om vem som är absolut starkast i sex spektakulära kraftprov.


 • Parkkarta

 • Shower

  Färgsprakande danser, hisnande stunts, rafflande historier och komik, sång och musik. Missa inte våra shower som förflyttar dig till 1800-talets Vilda Västern i Amerika  WILD WEST SHOW
  Skjutglada gubbar, snabba hästar, slagskämpar och rejäla råsopar är alla med i vår fartfyllda Wild West Show. Välkommen till westernarenen för en hejdunrade upplevelse som blir ett minne för livet. Psst. Barn som är rädda för höga ljud bör använda öronproppar.

  Tid: kl. 13.00 och 17.30 varje dag. Plats: Showarenan River City.


  LUCKY LUKE SHOW
  Stadens beskyddare Lucky Luke har fullt sjå med att hålla sina ärkefiender bröderna Dalton under kontroll. Daltons hittar på nya bus varje dag men Lucky Luke lyckas alltid sätta dem i finkan och sen rida in i solnedgången. Lucky Luke tar gärna hjälp av varje cowboy, cowgirl, bössa och pistol som finns i den här showen.

  Tid: kl. 11.00 varje dag. Plats: Big Bengt’s Square.


  INDIAN SHOW
  Ugh! Indian show ger dig en inblick i indianernas tusenåriga kultur och traditioner. Under showen blandas rituella sånger med rituella danser i autentiska kläder och utsmyckningar. Bli en del av en tusenårig kultur med tipis, bufflar, regndans, fjäderskrudar och hantverk på Indianön.

  Tid: kl. 15.00 varje dag under högsäsong. Plats: Indianön.


  ZORRO
  I Old Mexico träffar du Zorro, också känd som ”folkets hämnare”. Staden styrs med järnhand av kapten Montecero men Zorro lyckas alltid förstöra hans planer. Nu har Montecero tröttnat på alla rykten om Zorros pampiga entréer, hans färdigheter med värjan och att hans soldater blir förlöjliga av honom. Därför har han anlitat Mexicos mest beryktade prisjägare, Dynamit-banditen Carlos, för att fånga in Zorro.

  Tid: kl. 14.00 och 16.00 varje dag från 25 juni. Plats: Old Mexico.


  NYBYGGARE SVEN-ERIK
  En klurig och hjälpsam nybyggare med namnet Sven-Erik Johanson har flyttat in på High Chaparral. Varje dag ses han snickra på sitt hus och han tar tacksamt emot barnens hjälp. Sven-Erik är också en klurig affärsman och håller auktioner på Main Street. Där kan du som besökare göra fina fynd.

  Tid: kl. 12.00 varje dag. Plats: Buffalo City (husbygge).
  Tid: kl. 14.00 varje dag under högsäsong. Plats: Main Street, utanför Kate’s Palace (auktion).
 • Upplevelser

  Kasta dig in i äventyret. Ta tåget till Old Mexico, vaska guld, kliv ombord på en hjulångare, hjälp nybyggaren Sven-Erik bygga sitt hus eller ta en ridtur som en äkta cowboy eller cowgirl. På High Chaparral finns massor av kittlande Vilda Västern-upplevelser.  NYBYGGARE SVEN-ERIK

  En klurig och hjälpsam nybyggare med namnet Sven-Erik Johanson har flyttat in på High Chaparral. Varje dag ses han snickra på sitt hus och han tar tacksamt emot barnens hjälp. Sven-Erik är också en klurig affärsman och håller auktioner på Main Street. Där kan du som besökare göra fina fynd.

  Tid: kl. 12.00 varje dag hela säsongen.
  Plats för husbygge: Buffalo City.

  Tid: kl. 14.00 varje dag hela säsongen.
  Plats för auktion: Main Street, utanför Kate’s Palace.


  TÅGRESA

  Visslan tjuter, det luktar bränt kol och ångan som pyser ut från loket lägger sig som ett tjockt lager dis över stationen. Get aboard! Nu åker vi till Old Mexico.

  Under resan passerar landskapet förbi i en behaglig takt, du hälsar på de andra passagerarna och ser fram emot att få komma fram till Old Mexico. Men vänta nu. Vad händer? Varför stannar tåget här? Här finns ju ingen station? Paniken kommer krypande och du inser vad som håller på att hända. Det är banditer på spåret!

  Pris: 30 kr


  HJULÅNGARE
  High Chaparrals hjulångare Natchez finner du vid Wild West Arena som ligger på torget bredvid River City Saloon, på vägen mot Old Mexico.

  En hjulångare är ett ångfartyg som drivs framåt med hjälp av skovelhjul. Hjulet satt på sidan av fartyget eller i aktern beroende på om det skulle gå på hav eller flod.


  GULDVASKNING

  Knock me sideways! Här finns det massa guld. De glimmande kornen må vara svåra att få tag i, men när du har lyckats en gång är du fast. Om du dessutom hittar tillräckligt mycket guld kan du byta in det mot en High-Chaparral-dollar.

  Det var tufft att vara guldgrävare i Vilda Västern. De behövde ofta försvara sig mot såväl indianer som vilda djur. Och inte nog med det. Guldgrävarna behövde dessutom vara på sin vakt mot konkurrenter som gärna stal guldpåsarna, eller ännu värre lagfarten till guldgruvan.

  Pris: 30 kr


  DILIGENS
  Diligensen började användas under mitten av 1700-talet i USA. Den stormade fram i en hastighet mellan sex och elva mil i timmen. Totalt kunde man åka upp till 200 mil om dagen.

  Det välkända transportföretaget Wells Fargo & Company hade regler som passagerarna var tvungna att följa för att resorna skulle gå smidigt och trevligt. Samma regler gäller på High Chaparral. Våra diligenser är dessutom handgjorda kopior av Wells Fargos godsdiligenser.

  Pris: 25 kr


  FLER UPPLEVELSER

  Titta på 800 kg tunga bisonoxar, hälsa på i miniatyrstaden Buffalo City eller besök Onkel Sams hus där ingenting är som det ska vara. Kika in i Smedjan, sitt ner en stund i kyrkan med bibliska tak- och väggmålningar, testa ponnyridning eller turridning. Passa på att föreviga ditt besök i Photo Studio, självklart i tidsenlig klädsel. Avrunda med en stund i Big Bengt Museum och fascineras över samlingen av gamla veteranbilar, motorcyklar, leksaker, tavlor och porslin