Mountainbike i Hestra och Isaberg

Bo bekvämt på hotell i direkt anslutning till leder för mountainbike i Isaberg. Hestra i Småland har de senaste åren etablerat sig som ett av landets bästa områden för cykling och mountainbike. Anläggningen på Isaberg erbjuder leder för mtb fullt jämförbara med de du hittar i Svenska fjällen. Har du ingen egen cykel har du möjlighet att hyra mountainbike för både barn och vuxna.

Leder för Mountainbike Cross Country cykling

Kliv på cykeln och starta direkt utanför hotellet. Via cross country leden ”Pink Lady” tar du dig snabbt till de övriga lederna på och omkring Isaberg.

Trailforks Biking trails Isaberg ger detaljerad beskrivning av lederna för mountainbike och cross country i Isaberg Hestra området Klicka här och få all information om lederna för moutainbike samt karta

Lederna är markerade med tydliga pilar och är snarlika cykelvasaterrängen. Svårighetsgraden från grön till svart är framgår av pilarna. De flesta är relativt enkla med mycket grusväg och bredare skogsstigar men utmaningar i form av det kuperade landskapet.

Karta moutainbikeleder Isaberg PDF

Isaberg Bike Park är södra Sveriges största och är perfekt för att träna teknik. Här finns hopp, dropps, doserade kurvor, terrängvågor m.m. och slingor med olika svårighetsgrad. Finns även slingor med teknik som passar för barn. Nordens största pumptrack med massor av möjligheter för små och stora MTB cyklister! Pumptracken är byggd med tanke på att alla ska kunna ta sig runt och hitta väldigt många linjer. Är man duktig och kan hoppa så finns det många möjligheter att ta luft!

Karta MTB Bike Park PDF

Karta hopplinjer i Parken PDF

Trailpass (krävs för cykling i teknikbanorna i Bike Parken och Isabergs mountainbikeleder) 1 dag 110 kr/person (60 kr ungdom),  2 dagar 195 kr/person (110 kr ungdom) och 3 dagar 280 kr/person (ungdom 150 kr). Löses i kiosken vid Bike Parken på Isaberg.

Vill du cykla en längre cross country tur?

Då rekomederar vi Järnbärarleden till Gnosjö som även kan förlängas med Kävsjöleden båda är ca  2 mil. Även Gislavedsleden som är en del av Smålandsleden. Det är vandringsleder men som även går fint att cykla på Du följer de orange markeringarna som finns ute i terrängen på stolpar. Järnbärarleden är ganska teknisk utmanande i en del etapper. Se karta över Smålandsleden

Nybörjare eller mer erfaren?

I Hestra Isaberg området finns mountainbike cykling för både nybörjare och den mer erfarne cyklisten. Både gammal som ung tycker det är roligt. Det gäller bara att inte välja svåra leder när man är nybörjare då är det lätt att misslyckas. Barnens favorit är Bike Parken med hopp och pumptrack som de kan spendera många timmar i. Även de lätta downhill lederna som man får åka lift till toppen för att nå är poppis för barnen. För den erfarne mountainbike cyklisten är den svåra downhill cyklingen verkligen lockande. Också långa cross country turer är utmanande.

Hotell för cyklister vid Isaberg – Bike hotel

På hotellet finns luftpumpning med tryckluft, låst förråd för förvaring av cyklar och en effektiv tvätt för cyklar. Har du ingen egen mountainbike cykel kan du som hotellgäst hyra en av oss. Boka hyra här

Bike in – bike out. Cykelleden ”Pink Lady” når du direkt från hotellet. Den är i förbindelse med alla de andra lederna och på några minuter är du framme i Isaberg Bike Park.

Mountainbike Isaberg
Mountainbike Isaberg
Mountainbike Isaberg
Mountainbike Isaberg

MER OM CYKLING

Hyr en MTB cykel av oss!

MTB-cyklar kan man som hotellgäst hyra hos oss efter tillgång. I högsäsong under sommaren kan cyklar hyras på plats högst 4 timmar per dag i mån av tillgång. Alla som har bokat Aktivt Naturpaket eller sommarpaket har prioriterad tillgång och kan förboka cyklar.

Hyra MTB-cykel för hotellgäster exempel vuxen/junior cykel 300 kr/4 timmar och barn cykel 160 kr/4 timmar