Cykel och Moutainbike

Runt Hestraviken finns många trevliga cykelvägar som går genom vida skogar, förbi ängar och längs sjöar. Vid Isaberg finns 14 leder för mountainbike. Vi packar gärna picknickkorgen åt er, sedan är det bara att trampa i väg.

Vi har cyklar, mountainbikes, kartor och hjälmar. 

Mountainbike

För moutainbikes-fans finns 14 MTB leder i varierande svårighetsgrad på Isaberg. Vid foten Isaberg finns också Moutainbike Arena med hopp, dropps, doserade kurvor, terrängvågor m.m. som är perfekt för att träna teknik. Vi har en led direkt från hotell som är i förbindelse med alla de andra lederna och arenan. Söker Du spänning så är ett lopp nedför berget riktigt roligt. Under sommaren 2015 avgjordes SM i Mountainbike i XC-banan. Den är en tuff utmaning, ca 200 höjdmeter på 4,7 km med serpentiner, branter, hopp, dropps, stenkistor, stockar och andra utmaningar för elitnivå.

Arenapass (krävs för cykling i teknikbanorna) 1 dag 90 kr/person,  2 dagar 160 kr/person och 3 dagar 200 kr/person

Karta MTB leder på Isaberg PDF
Lederna är markerade med tydliga pilar och är snarlika cykelvasaterrängen. Relativt enkla med mycket grusväg och bredare skogsstigar men utmaningar i form av det kuperade landskapet

Karta MTB Arena PDF
En arena som är perfekt för att träna teknik. Här finns hopp, dropps, doserade kurvor, terrängvågor m.m. och slingor med olika svårighetsgrad. Finns även slingor med teknik som passar för barn. Nytt för 2018 är en jättestor Pumptrack med massor av möjligheter för små och stora MTB cyklister! Pumptracken är byggd med tanke på att alla ska kunna ta sig runt och hitta väldigt många linjer. Är man duktig och kan hoppa så finns det många möjligheter att ta luft!

Beskrivning av MTB lederna, längd, höjd-meter PDF

Cykel

Här finns fina cykelvägar som går både på mindre asfalterade vägar, grusvägar och asfalterade cykelleder. Naturen med skogar, sjöar, ängar och gårdar på landet ger avkopplade upplevelser. Vi fixar gärna en fika korg eller en picknickkorg som lunch.

Några förslag på cykelturer

Bäckhultsleden – karta PDF
Cykelturen går i en kuperad terräng på enbart asfaltsvägar. Turen går mestadels i skogsmark.

Hestraleden – karta PDF
Cykelturen är i kuperad terräng som mestadels går i skogsmark. Man cyklar på asfalt, grus och skogsvägar samt får en chans att se Hestra samhälle

Lilla sjöleden – karta PDF
Cykelturen går i lätt terräng på asfaltsvägar. Man cyklar delvis utmed golfbanan och har många stunder sjöutsikt.

Stora sjöleden – karta PDF
Cykelturen går i lätt kuperad terräng på asfalt och grusvägar. Även denna tur går delvis genom golfbanans område men även genom mycket skogsmark.

MTB cykling är något som barnen också tycker är roligt både i skogen och i Isabergs Arena. Barn och vuxen MTB-cyklar finns att låna hos oss efter tillgång.

FLER AKTIVITETER