Cykel och Moutainbike

Runt Hestraviken finns många trevliga cykelvägar som går genom vida skogar, förbi ängar och längs sjöar. Vid Isaberg finns många leder för mountainbike. Vi packar gärna picknick fika eller lunch i ryggsäck åt er, sedan är det bara att trampa i väg.

Vi har cyklar, mountainbikes (hardtail), cykeltvätt, cykelförvaring, kartor och hjälmar. 

Mountainbike

För moutainbike finns leder runt och på Isaberg för alla i varierande svårighetsgrad. Vid foten Isaberg finns också södra Sveriges största Bike park med hopp, dropps, doserade kurvor, terrängvågor m.m. som är perfekt för att träna teknik. Vi har en led ”Pink Lady” direkt från hotell som är i förbindelse med alla de andra lederna och Isaberg Bike Park. Söker Du spänning så är ett lopp nedför berget riktigt roligt. Trailpass (krävs för cykling i teknikbanorna i Bike Parken) 1 dag 90 kr/person (50 kr ungdom),  2 dagar 160 kr/person (80 kr ungdom) och 3 dagar 200 kr/person (ungdom 110 kr). Löses i kiosken vid Bike Parken.

Klicka här och få all information om lederna samt karta
Lederna är markerade med tydliga pilar och är snarlika cykelvasaterrängen. Svårighetsgraden från grön till svart är framgår av pilarna. De flesta är relativt enkla med mycket grusväg och bredare skogsstigar men utmaningar i form av det kuperade landskapet.

Karta MTB Bike Park PDF
En Bike Park som är perfekt för att träna teknik. Här finns hopp, dropps, doserade kurvor, terrängvågor m.m. och slingor med olika svårighetsgrad. Finns även slingor med teknik som passar för barn. En jättestor Pumptrack med massor av möjligheter för små och stora MTB cyklister! Pumptracken är byggd med tanke på att alla ska kunna ta sig runt och hitta väldigt många linjer. Är man duktig och kan hoppa så finns det många möjligheter att ta luft!

Liftburen cykling – Down hill

Under året erbjuds vid flera tillfällen till liftburen cykling kl 10-16. I dagsläget finns 3 olika nedförsleder som är av svårare art, två röda(Jättestigen & Nor Way) och en svart (No Mercy). Under våren kommer det byggas två leder till som är lättare, en grön och en blå Pelikanen är 600 meter klart redan nu. BIKEPASS – krävs för att åka lift. Liftkort köper du i sportcentret på Isaberg. Har du ett laddningsbart liftkort sedan tidigare kan du ladda det online här isaberg.axess.shop

Cykel

Här finns fina cykelvägar som går både på mindre asfalterade vägar, grusvägar och asfalterade cykelleder. Naturen med skogar, sjöar, ängar och gårdar på landet ger avkopplade upplevelser. Vi fixar gärna en fika korg eller en picknickkorg som lunch.

Några förslag på cykelturer

Bäckhultsleden – karta PDF
Cykelturen går i en kuperad terräng på enbart asfaltsvägar. Turen går mestadels i skogsmark.

Hestraleden – karta PDF
Cykelturen är i kuperad terräng som mestadels går i skogsmark. Man cyklar på asfalt, grus och skogsvägar samt får en chans att se Hestra samhälle

Lilla sjöleden – karta PDF
Cykelturen går i lätt terräng på asfaltsvägar. Man cyklar delvis utmed golfbanan och har många stunder sjöutsikt.

Stora sjöleden – karta PDF
Cykelturen går i lätt kuperad terräng på asfalt och grusvägar. Även denna tur går delvis genom golfbanans område men även genom mycket skogsmark.

Cyklar och cykelförvaring

MTB-cyklar och vanliga cyklar finns att låna hos oss efter tillgång. I vårt cykelgarage finns tryckluft och tvätt, kom ihåg att återlämna cykeln tvättad/avspolad.

Vi har ett begränsat antal cyklar, mountainbikes (hardtail och plattformspedaler) för barn och vuxna, kartor och hjälmar. Utlåning sker genom receptionen. I högsäsong under sommaren kan cyklar lånas på plats högst 4 timmar per dag i mån av tillgång. Alla som har bokat Aktivt Naturpaket eller sommarpaket har prioriterad tillgång och kan förboka cyklar.

Har Du en egen cykel kan den förvaras i vårt låsta cykelgarage. Förvaringen är på egen risk d.v.s. vi har ingen försäkring som för saker ägda av andra.

MTB cykling är något som barnen också tycker är roligt både i skogen och i Isabergs Bike Park.

Instruktions filmer för Mountainbike cyklar

Hur pumpar man däcken cykeln?

Hur bromsar man på MTB cykeln?

Hur växlar man på MTB cykeln?

FLER AKTIVITETER