Njut av vår
A la carte meny
A la carte
Måndag, Onsdag & Fredag från kl 17:00, från den 28 november
ATT BÖRJA MED
APELSIN-OCH ROSMARINMARINERAD KÅLROT
lingonemulsion, rökt hjort, skogschampinjoner, kavringskrutonger, riven Svecia
165:-
STÖRRE
SVENSK HALSTRAD FJÄLLRÖDING
skaldjursrisotto med ärtor och Västerbottenost, bakad purjolök, äpple- och fänkålscrudité, hummerglaze
365:-
SKINNSTEKT SÖDERSLÄTTSANKA
sötpotatisecrassé, brynt spetskålskräm, picklad pumpa, apelsin- och cognacsås, krispig grönkål och granatäpple
385:-
SVAMPRISOTTO
med parmesanost och grönkål, picklad morot, timjanbakad steklök, krispig ostronskivling, saltrostade hasselnötter
255:-
DESSERT
MJÖLKCHOKLADMOUSSE
citrussallad, havtornscurd, bakad mandelsmuldeg
150:-
Är du allergisk? Fråga vår personal om innehållet i maten.
Med reservation för ändringar.
A la carte
Tisdag, Torsdag & Lördag från kl 17:00, från den 27 november
ATT BÖRJA MED
FRITERAD BRYSSELKÅL
fetaostkräm, smörkokt schalottenlök, varmrökt lax,
granatäpple, rostad mandel
165:-
STÖRRE
KALVFILÉ FRÅN NEDERLÄNDERNA
friterad potatisrösti smaksatt med Svecia, bakad steklök, rostad bellaverde, kalvsky, friterade lökringar
385:-
SMÖR- OCH VITVINSBAKAD SEJRYGG FRÅN SKAGERACK
potatis- och jordärtskockspuré, saltbakade betor, sotad silverlök, blåmusselskum, jordärtskockschips
370:-
SVAMPRISOTTO
med parmesanost och grönkål, picklad morot, timjanbakad steklök, krispig ostronskivling, saltrostade hasselnötter
255:-
DESSERT
PEPPARKAKSKLADDKAKA
lingonmascarpone kräm, ljummen äppelkompott, saltrostade hasselnötter
150:-
Är du allergisk? Fråga vår personal om innehållet i maten.
Med reservation för ändringar.
Bra att veta
Ja, i vår restaurang kan du njuta av både fika och smörgåsar.
Fika – Vi har en fikameny med gofika och smörgåsar.
Tillgången kan variera beroende på säsong och beläggning. För aktuella utbud och tider, kontakta oss gärna innan ditt besök!
Ringa till restaurangen
Om du vill du komma i kontakt med restaurangen ring +46370336801
Om du har bokat ett paket där måltider ingår, har vi redan reserverat ett bord för dig. Tidpunkten för middagen anges i din bokningsbekräftelse, men om du har önskemål om en särskild tid, vänligen kontakta oss i förväg.
För övriga gäster rekommenderar vi att boka bord i förväg, särskilt under helger och högsäsong, då restaurangen ofta blir fullbokad. Du kan boka bord online via vår hemsida eller kontakta oss direkt via telefon eller e-post.
Du kan boka bord online via vår hemsida eller kontakta oss direkt via telefon 0370 33 68 00 eller e-post info@hestraviken.se
Vi har en bar i restaurangen som är öppen måndag till lördag kl.14.00-23.00
Söndag-varierande öppettider
Minibar
Våra hotellrum och sviter är också utrustade med minibar där det finns snacks, vatten, läsk, öl och vin
Säsongsöppna poolområdet
Du kan beställa drycker, glass, snacks med mera vid vårt säsongsöppna poolområde
Bar i Riverside spa
Riverside spa har också en bar för gästerna som besöker vårt spa och är öppen när spat är öppet.
Restaurangens öppettider
Vi tar emot gäster för lunch och middag under följande tider:
Måndag–fredag
12.00–14.00 & 17.00–21.00
Lördag
12.30–14.00 & 17.00–21.00
Söndag
12.00–14.00 (Kvällsöppet varierar – kontakta oss för aktuella tider.)
Viktigt att veta: Så länge ni anländer senast vid angiven tid kan ni i lugn och ro beställa och njuta av er måltid. Restaurangen håller öppet även efter att vi slutat ta emot nya gäster.
Mat & dryck
Vi erbjuder ett varierat utbud av rätter. Förutom à la carte finns lättare alternativ såsom sallader, smörgåsar och bakverk. På helgfria vardagar mellan 12.00–14.00 serveras även dagens rätt från buffé.
Behöver ni is? Det finns att hämta i restaurangen.
Kontakt med restaurangen
Ring oss på +46 370 336 801 om du vill komma i kontakt med restaurangen.
Nej – Vi är kontantfria och tar endast emot kortbetalning
- Inga måltidsdrycker eller kaffe är inkluderade i våra paketmenyer, a la carté rätter eller brunch
- I dagenrätt- och helgbuffé ingår kolsyrat vatten, kaffe
Vi vill att alla våra gäster ska kunna njuta av en högkvalitativ matupplevelse, oavsett om man behöver specialkost eller inte. Vårt mål är att undvika att någon far illa av maten vi serverar. För att ge er den bästa upplevelsen ber vi er att i god tid i förväg meddela om eventuell allergi eller specialkost som vi har att ta hänsyn till.
Vad räknas som specialkost?
All mat som är anpassad eller ändrad från den ordinarie menyn räknas som specialkost.
Vi är flexibla och säger ja till de flesta önskemål. Dock kan vissa specialkostalternativ utöver vår grundnivå medföra en extra kostnad.
Specialkost som ingår i grundnivån:
- 100% växtbaserat/veganskt
- Lakto-ovo-vegetariskt
- Medicinsk specialkost (allergier som gluten, mjölkprotein m.m.)
- Kulturell specialkost (t.ex. inget fläskkött)
- Gravidkost
De 14 EU-allergenerna:
- Gluten
- Kräftdjur
- Ägg
- Fisk
- Mjölk
- Jordnötter
- Nötter (mandel, pistage, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, makadamia)
- Selleri
- Senap
- Sesam
- Lupin
- Soja
- Blötdjur (t.ex. snäckor, musslor, bläckfisk)
- Svaveldioxid och sulfiter
Specialkost som innebär en extra avgift.
Allergier utöver de 14 EU-allergenerna
Personliga dieter eller livsstilsval (t.ex. LCHF, GI, Keto, Paleo)
Komplicerade allergier som multiallergi eller lökallergi
Viktigt att veta:
Vi är inte ett allergenfritt kök, vilket innebär att spår av allergener som gluten och nötter kan förekomma. Vi kan inte tillgodose behov av specialkost för luftburna allergier.
För att ge er den bästa upplevelsen ber vi er att i god tid i förväg meddela om eventuell allergi eller specialkost som vi har att ta hänsyn till.