Konferens och möten vid Isaberg i Småland

Smålands gemytligaste hotell och spa i lyxig lantlig miljö vid Isaberg i Hestra nära Jönköping, Värnamo och Borås. En konferens på Hestraviken känns både avslappnade och inspirerande. Här får man utan tvekan energi till mötet. Sinnen öppnas och trivsel infinner sig. Redan vid bokningen träffar man den vänliga personalen som ger professionell service och ser till att allt fungerar på bästa sätt.

Boka sommar kick-off!

Konferens med aktiviteter och spa i Småland. Boka Hestraviken vid Isaberg
Mötesrum och konferenslokaler

Åtta mötesrum med plats för 2-70 personer

Moderna och funktionella lokaler utrustade med bekväma möbler, komfortkyla, trådlöst bredband m.m. En herrgårdsvilla med alla faciliteter för gruppen, en mysig lodge eller varför inte ett möte mitt i naturen. Vi rekommenderar också vår lounge lokal Järnbäraren som är mer avslappnad med soffor och fåtöljer.

Flottaren lokal för konferens och möten

Flottaren är vår största konferenslokal och är belägen i konferensvillans markplan. Inredd i ljusa färger och med bekväma Källemo konferensstolar.

I anslutning finns kaffebar. I lokalen finns blädderblock, stor whiteboard, trådlöst bredband, ljudsystem, dataprojektor med koppling för både VGA och HDMI, Apple TV och komfortkyla.

I samma plan finns den mindre lokalen Smeden. Tre grupprum finns en trappa ned i suterrängplanet, här finns även bastu och biljardbord.

Kapacitet

  U-bord 25 platser
  Öar 36 platser
  Skolsittning 40 platser
  Biograf utan bord 70 platser
  Yta 71 m²

Disponenten lokal för konferens och möten

Vår näststörsta konferenslokal Disponenten är belägen på övre planet i receptionsvillan. Inredd med ekmöbler och varma ljusa färger. I anslutning till lokalen finns kaffebar. I lokalen finns blädderblock, whiteboard, wifi, ljudsystem, dataprojektor med koppling för både VGA och HDMI, Apple TV och komfortkyla.

Kapacitet

  U-bord 21 platser
  Öar 37 platser
  Skolsittning 35 platser
  Biograf utan bord 50 platser
  Yta 62 m²

Sjön lokal för konferens och möten

En av våra större och nyaste lokaler, belägen på restaurangens övervåning.

I anslutning finns kaffebar. I lokalen finns blädderblock, stor whiteboard, trådlöst bredband, ljudsystem, dataprojektor med koppling för både VGA och HDMI, Apple TV och komfortkyla.

På samma plan finns lokalerna Järnbäraren och Nissan samt en lounge.

Kapacitet

U-bord21 platser
Öar36 platser
Skolsittning25 platser
Biograf utan bord36 platser
Yta37 m²

Järnbäraren lokal för konferens och möten

Ett annorlunda mötesrum i loungestil där ni sitter mer avslappnat i sköna soffor och fåtöljer, belägen på restaurangens övervåning.

Led Tv/skärm 75 tum för data och ljudkoppling, whiteboard, blädderblock, wifi, fast bredband, komfortkyla. I anslutning finns en lounge med kaffebar.

I anslutning finns lokalerna Sjön och Nissan.

Kapacitet

  Soffgrupp 14 platser
  Yta 25 m²

Britta lokal för konferens och möten

Lokalen är belägen i spavillans markplan och är en mindre lokal. Inredd med sköna fåtöljer från Källemo och har en behaglig färgsättning.

Led Tv/skärm 75 tum för data, ljudkoppling, kamera, whiteboard, blädderblock, wifi, fast bredband, komfortkyla.

I samma hus finns hotellrum och Riverside Spa.

Kapacitet

Styrelsesittning 12 platser
  Yta 25 m²

Smeden lokal för konferens och möten

Lokal är belägen i konferensvillans markplan och är en mindre lokal. Inredd med ekmöbler och ljusa toner.

Led Tv/skärm 55 tum för data och ljudkoppling, whiteboard, blädderblock, wifi, fast bredband, komfortkyla. I anslutning finns kaffebar.

I samma plan finns Flottaren och en trappa ned i suterrängplan finns Bölja, två grupprum samt bastu och biljardbord.

Kapacitet

  Styrelsesittning 10 platser
  Yta 23 m²

Nissan lokal för konferens och möten

Ett av våra styrelserum, beläget i restaurangvillans övervåning. Klassiska möbler från Bruno Mathsson.

Led Tv/skärm 75 tum för data och ljudkoppling, whiteboard, blädderblock, wifi, fast bredband, komfortkyla. I anslutning finns en lounge med kaffebar.

I anslutning finns lokalerna Sjön och Järnbäraren.

Kapacitet

  Styrelsesittning 8 platser
  Yta 18 m²

Bölja lokal för konferens och möten

Ett av våra styrelserum, beläget i konferensvillans suterrängplan.

Led Tv/skärm 65 tum för data och ljudkoppling, whiteboard, blädderblock, wifi,  komfortkyla. I övre plan finns en lounge med kaffebar.

I huset finns också lokalerna Flottaren och Smeden.

Kapacitet

 Yta 17 kvm
  Styrelsesittning 6 platser
Konferens med spa i Småland

Måndagslyx – mer för pengarna!

Måndagar lyxar vi till det lite extra utan merkostnad för er. Ni bor lite lyxigare i våra deluxe rum och sviter, Riverside spa med pooler och bastu, trerättersmiddag m.m. ingår i vårt ordinariepris utan tillägg.

Hitta konferenshotell i Småland nära Jönköping. Boka Hestraviken vid Isaberg

Fredagsmöte – 25% rabatt!

Avsluta arbetsveckan med en miniweekend kombinerat med möte. På fredagar konfererar ni upp till 25% procent billigare på Hestraviken.

Ute i sista minuten?

Inga problem! Vi är flexibla och vana att lösa de flesta önskemål när ni behöver boka konferens med kort varsel. Kontakta oss så gör vi vårt bästa för att tillsammans med er hitta en bra lösning.

Herrgårdsvillan passar bra för 7-14 personer

Hyr hela Herrgårdsvillan med sviter, gym, biljard, relaxavdelning med bastu och spa-bad m.m. Totalt 640 kvm med två dubbelrum och 5 sviter.

Lodgevillan passar bra från 2-6 personer

En större stuga i Amerikansk lodgestil. Stort allrum med sittgrupp, terrass, bastu och två sovrum med dubbelsäng. Totalt 70 kvm.

Naturen

Håll möte på en ö i sjön. Ni paddlar kanot eller ror med eka ut till en egen liten ö i sjön. Förtäring får ni med er eller så kommer vi ut med det. Det finns även platser i sjön med vindskydd och toaletter.

Dubbelrum Standard Riverside - Hestraviken

Våra hotellrum

Hotellrummen och sviterna har vacker utsikt och ligger i olika timmervillor, i Herrgårdsvillan samt i fristående stugor runt om i trädgården. Alla har egen terass eller balkong och är fint inredda.

Vid några hotellrum flyter Nissan så nära att man kan sitta och fiska på balkongen. I de lyxiga sviterna finns bl.a. också öppen spis och badkar. Hotellet är miljöcertifierat av Svanen och har 49 rum och 165 bäddar.

Köket är hjärtat på Hestraviken

Våra kockar överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi.

Restaurangen har premierats av restaurangguiden ”White Guide”, är Svanenmärkt och certifierad av Krav.

Miljöprofil

Vi är ett litet naturskönt beläget hotell med vackra miljöer som erbjuder konferenser och möten med hållbarhet och omtanke. Hestraviken är licensierat av Svanen och klarar Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär att hela driften av anläggningen miljögranskas av Svanen. Vi är licensierad av Krav och uppfyller deras kriterier med ekologiska råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2           

Tips för ett bättre möte!

Ger det bäst resultat att sitta i biosittning när ni ska ha en kreativ konferens? Måste du ha ett litet rum för att göra grupparbete eller är en promenad bättre? Hur gör du för att ditt möte ska bli så bra som möjligt?

Här följer några enkla tips att tänka på inför din nästa konferens eller möte.

För att skapa ett optimalt möte är det viktigt att i förväg sätta ett tydligt syfte och mål. Som naturligtvis kommuniceras ut till samtliga deltagare i god tid innan mötet. Låt syftet och målet styra val av mötesplats och möblering i lokal.

Spara din tid genom att samla all information på ett och samma ställe kring mötet. Exempelvis deltagarlistor, schema och annat mötesrelaterat som deltagarna behöver.

Prova nya mötesmodeller som passar bäst beroende på mötets syfte och mål.

Yttre och inre miljö; val av lokal, påverkar ditt möte mer än du tror. Tänk på hur du sitter eller står, små förändringar kan göra stor skillnad för resultatet. Höga pallar, plocka bort mötesbordet eller ändra möbleringen för att skapa ny dynamik och aktivitet i gruppen.

Tänk på blodsockret. Byt ut traditionellt konferensfika mot en energigivande smoothie eller fruktshot.

Låt hela kroppen delta i mötet. En promenad när ni ska göra grupparbete eller annan aktivitet med jämna mellanrum ökar koncentrationen.

Syrerik luft är viktigare än vad vi tror för att hjärnan skall fungera på bästa sätt så utnyttja möjligheten att vara utomhus i naturen.

Uppföljning och utvärdering är lika viktigt som planering. Blev mötet lyckat? Uppnåddes syftet och målet? Varför och varför inte? Resultatet bör förmedlas till hela gruppen.

Conference Manager är ett webbaserat system som Hestraviken kan förmedla där man skapar inbjudningar, tar emot anmälningar, sprider information till deltagarna m.m.

Allt kan designas med egna bilder så att utseendet blir professionellt och även betalningen kan skötas genom systemet vilket underlättar om deltagarna skall betala var för sig.

Efter mötet kan du i systemet göra en smidig uppföljning med en enkät till alla deltagarna.

Conference Manager ger dig förutsättningar för ett bättre möte och sparar tid. Kontakta oss om du vill veta mer om denna tjänsten.

Svenska Mötens 6 Mötesmodeller

Visste du att 25 procent av ett företags resurser går åt till möten? Ändå sker inte kontroll och uppföljning av dessa mötens kvalitet i samma utsträckning. Samma gäller engagemang och delaktighet från mötesdeltagarna. Svenska Möten är som ledande aktör i mötesbranschen mån om att dina möten är effektiva och leder fram till det resultat du söker. Nedan finns våra sex mötesmodeller. De är uppdelade i svårighetsgrad.

Hestraviken är utvald av Svenska Möten

Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att
utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet.

Att Hestraviken är utvald av Svenska Möten innebär en garanti för dig som kund att vi möter höga kvalitetskrav och är certifierade enligt Svenska Mötens klassificeringssystem.

Hestraviken äger Svenska Möten tillsammans med ca 130 andra utvalda mötesanläggningar runt om i Sverige. Liksom alla övriga anläggningar är vi Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk. Läs mer på www.svenskamoten.se

• Lämpar sig för grupper från 15 personer och uppåt
• Enkelt att förbereda
• Skapar engagemang
• Dokumentation i realtid
• Tydligt avslut
• Sparar tid
• Möjlighet att delta på distans

Svårighetsgrad 0,5 av 5

Ladda ner PDF mötesmodell Digital Debatt 

• Lämpar sig för upp till 30 personer
• Promenera och tänka kreativt
• Beslutsfattande och säkerställning av beslut
• Arbeta parvis
• Bestämt ämne
• 2,5 – 3 timmars promenad
• Rapportering
• Sammanfatta och ta beslut
• Delegera beslut
• Dokumentation och uppföljning

Svårighetsgrad: 1 av 5

Ladda ner PDF Mötesmodell Walk and Talk_2

• Skapa närvaro hos deltagarna
• Mötesledaren arbetar utifrån Navigator
• Skapa struktur och kvalité för mötet
• Avsikt med mötet
• Agenda till mötet
• Arbetsform under mötet
• Sammanfatta
• Slutsats

Svårighetsgrad 2 av 5

Ladda ner PDF Mötesmodell Navigator_2

• Lämpar sig för upp till ca 50-70 personer
• Utveckla relationer och gruppdynamik
• Skapa engagemang
• Bolla frågor
• Innan mötet formulera huvudfrågor max 3 frågor
• Dela in deltagarna per huvudfråga
• Be deltagarna skriva ner sina tankar kring respektive huvudfråga
• Låt alla ta del av varandras tankar kring huvudfrågorna
• Rösta på de bästa förslagen
• Utifrån svaren kan en handlingsplan skapas
• Handlingsplanen ska sedan finnas på allas arbetsplats

Svårighetsgrad 3 av 5

Ladda ner PDF Mötesmodell Idéverkstad_2

• Mötesdeltagarna använder vanliga IT-verktyg
• Ifrågasätter närvaromyten
• Värdefullt vid både stora och små möten
• Många möjligheter
• Förbered infrastrukturen
• Förbered dig på kulturellt motstånd
• Öva upp simultanförmågan
• Stäm av uppkopplingen med mötets mål och syften
• Analysera erfarenheterna före, under och efter

Svårighetsgrad: 3 av 5

Ladda ner PDF Mötesmodell Uppkopplad_2

• Lämpar sig för implementering av företagets värderingar
• En strategisk mötesmodell för övergripande frågor
• Nulägesbeskrivning
• Mötesstrategi
• Handlingsplan
• Ekonomisk kalkyl
• Utvärdering

Svårighetsgrad 4 av 5

Ladda ner PDF Mötesmodell Strategi_2

Utvald av Svenska Möten.

Testad och utvald av White Guide

Säkerhetscertifierad mötesplats

Gör en förfrågan om konferens & möte

Fyll i formuläret nedan och vi kommer snabbt tillbaka med en offert till din angivna e-post.
Vill du få personlig hjälp ring oss på 0370-336800

Offert inom 2 timmar vardagar mellan 8-17

  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • DD streck MM streck ÅÅÅÅ
  • DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
  • DD streck MM streck ÅÅÅÅ

Boka ditt nästa möte

Vill Du få personlig hjälp med din bokning?
Ring oss på telefon 0370-336800 eller skicka ett mail 

Du får också hjälp med arrangemang, tips och råd för ett bättre möte!