Cykla downhill i Hestra, Isaberg

Isabergs nedfarter för downhill passar både nybörjare och mer erfarna cyklister. Från ”Pelikanen”, en grön led från toppen (2 km) för hela familjen hela familjen, till svarta ”No Mercy” för den som gillar större utmaningar.

Liftburen cykling – Downhill

Under året erbjuds vid flera tillfällen till liftburen cykling kl 10-16. I dagsläget finns 5 olika downhill leder som är av svårare art, två röda(Jättestigen & Nor Way) och en svart (No Mercy). Två leder som är lättare, en grön/blå Pelikanen och en blå/röd Albatrossen.

BIKEPASS – krävs för att åka lift och förbokning/laddning av kort. måste göras online. Har du ett laddningsbart liftkort sedan tidigare kan du ladda det online här eller förboka ett nytt  isaberg.axess.shop

Även du som är cross country-cyklist kan cykla på downhill-leder utan att behöva hyra en ny cykel. E-bikes är inte tillåtna i liften pga deras höga vikt.

Tips för roligare downhill cykling

Är du nybörjare! Kör minst 3 varv i Pelikanen en 2 km grön lätt led från toppen så du känner att du behärskar det innan du kör en svårare led.

Heldämpad cykel? Det fungerar med en vanlig hardtail cross country också för att lära sig downhill. Du behöver absolut inte i första läget hyra eller köpa en ny cykel.

Börja med att värma upp. En kropp som är redo att cykla är mindre benägen att skada sig. Detsamma gäller din cykel, bli kompis med den och lär dig hur växlar och bromsar fungerar innan du ger dig ut i lederna.

Stå upp!!! När du cyklar downhill sitter du aldrig ner, sadeln är enbart ett styrmedel du använder när du ska svänga med cykeln. Du står också upp för att det är lättare att manövrera cykeln på leden.

Pedalerna ska vara i en vågrät linje när du cyklar.

Vila! Drick mycket vatten, ät så du orkar cykla och ta en paus.

Använd skydd! Hjälm är ett måste och då gärna fullface hjälm om du kör hårt. Ryggskydd är också viktigt och det fungerar med samma som när du åkerskidor. Gärna också knä-, armbågs- och överkroppsskydd. Har du inga egna skydd finns det att hyra i Sportcentret på Isaberg

Mountainbike downhill Isaberg

Se och ladda ned karta över Mtb downhill/utförs lederna som går från toppen på Isaberg. Öppna karta

Mountainbike downhill Isaberg

FILMER MED MTB DOWNHILL PÅ ISABERG

Familjeled Grön Downhill "Pelikanen" 2 km

Familjeled Blå Downhill "Albatrossen" ca 2 km

MER OM CYKLING

Hyr en MTB cykel av oss!

MTB-cyklar kan man som hotellgäst hyra hos oss efter tillgång. I högsäsong under sommaren kan cyklar hyras på plats högst 4 timmar per dag i mån av tillgång. Alla som har bokat Aktivt Naturpaket eller sommarpaket har prioriterad tillgång och kan förboka cyklar.

Hyra MTB-cykel för hotellgäster exempel vuxen/junior cykel 300 kr/4 timmar och barn cykel 160 kr/4 timmar