Hestravikens restaurang
I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.
Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.
AKTUELLA ERBJUDANDEN
Dagens Husmanskost v 22
Dagens lunch kl 12.00-14:00
Måndag
Pannbiff med stekt lök, saltgurka, råstekt potatis, med purjolök, skysås
Tisdag
Helstekt fläskfilé, tomatrostad potatis med fetaost, rosmarinsky, rostade grönsaker
Onsdag
Raggmunk, stekt rimmat fläsk, lingon
Torsdag
Örtmarinerat kycklinglår, soyawokad spetskål, timjanvelouté, ros
Fredag
Fredag
BBQ glaserade fläskkotletter, timjanbakad lök, ljummen senapspotatis med sparris och rädisor, tzatziki
Veckans fisk
Havets Wallenbergare, kokt potatis, smörad blomkål och morötter
Veckans vegetariska:
Broccoli- och halloumifritters, buljongkokt ris, srirachayoghurt, tomatsallad
Pris 135 kr
Inklusive stor salladsbuffé, hembakat bröd, kolsyrat vatten, kaffe och hembakade småkakor
Är du allergisk?
Fråga oss gärna om innehållet i maten.
Avhämtning dagens 130 kr.
Telefonnummer till restaurangen 0370-336801. Ring gärna innan kl. 12,00 om ni vill beställa avhämtning.
Våra menyer
Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”
Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.
A LA CARTE
Måndag och Torsdag
ATT BÖRJA MED
CAPRESE
med tomater från Kvidinge, rökt mozzarella, basilikaemulsion, picklad rödlök, rimmade mandlar
135:-
VÅRSALLAD
varm chèvreost, rosmarin, blomsterhonung, melon, valnötter, jordgubbsvinägrett, levainkrutong
130:-
STÖRRE
TONFISK, GULFENAD, MSC-MÄRKT,
grillad, het sötpotatiscreme, pak choi, lime- och sesamvinägrett, ingefärspicklad morot
295:-
LAMMROSTBIFF FRÅN NYA ZEELAND,
vårlök- och parmesanrisotto, rostad tomatkompott med salvia,
grillad grön sparris, rosmarinsky, syrad röd steklök
305:-
GNOCCHI,
krämig nässelsås, grillad grön sparris, vårlök, riven sveciaost,
friterat rödbetstrassel
205:-
SÖTT
SVARTVINBÄRSMOUSSETÅRTA
mjölkchokladcreme, mjuk kokosmaräng, mangosorbet
135:-
LAKRITSBRÛLÉE
chokladglass, hallonkompott
115:-
2 x EKOLOGISKA OSTAR
kex, marmelad, nötter
155:-
Bistromeny
Västerbottenquesadilla,
Skagenräkor, syrad röd spetskål, gröna blad
155:-
Krämig tagliatelle,
ramslökspesto, dillmarinerade räkor, morotstrassel,
hyvlad parmesan, rostad mandel
200:-
Hamburgare
Black Angus, grillat briochebröd, chipotlemajonnäs, bacon,
picklad rödlök, manchegoost, ruccolasallad, country fries
195:-
A LA CARTE
Tisdag och Fredag
ATT BÖRJA MED
FÄRSKPOTATISTERRIN,
löjrom, vispad citronsmetana, picklad rödlök, riven Västerbottenost, rågbrödskrisp
155:-
VÅRSALLAD,
chèvreost, rosmarin, blomsterhonung, melon, valnötter, jordgubbsvinägrett, levainkrutong
130:-
STÖRRE
RÖDING FRÅN ÅRE
halstrad, skaldjursrisotto, basilikavelouté, röd pesto, grillad sparris, syrade små tomater, parmesan
310:-
BJÄREKYCKLING
citronbakade blastmorötter, ramslöksemulsion, potatis- och Prästostkroketter, timjansky, grillad färsk buntlök
295:-
GNOCCHI
i krämig nässelsås, grillad grön sparris, vårlök, riven sveciaost, friterat rödbetstrassel
295:-
SÖTT
MANDEL- OCH KARDEMUMMAKAKA
jordgubbar, vaniljglass, kola, jordgubbsmousse, chokladcrunch
135:-
LAKRITSCREME BRÛLÉE
chokladglass, hallonkompott
115:-
2 x EKOLOGISKA OSTAR
kex, marmelad, nötter
155:-
Bistromeny
Västerbottenquesadilla,
Skagenräkor, syrad röd spetskål, gröna blad
155:-
Krämig tagliatelle, ramslökspesto, dillmarinerade räkor, morotstrassel, hyvlad parmesan, rostad mandel
200:-
Hamburgare
Black Angus, grillat briochebröd, chipotlemajonnäs, bacon,
picklad rödlök, manchegoost, ruccolasallad, country fries
195:-
A LA CARTE
Onsdag och lördag
ATT BÖRJA MED
FÄRSK SPARRIS
toast, pocherat ekologiskt ägg, ramslöksmajonnäs, räkor, riven lagrad prästost
145:-
VÅRSALLAD
varm chèvreost, rosmarin, blomsterhonung, melon, valnötter, jordgubbsvinägrett, levainkrutong
130:-
STÖRRE
TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV
halstrad, potatisecrassé med dill- och gräslök, rabarberbeurre blanc, grillad vit sparris, rädisor, rostade hasselnötter
315:-
KALVYTTERFILÉ, SVENSK
grillad, tomat och örtslungad gnocchi, basilikaemulsion, parmachips, citronbakade blastmorötter, parmesanost
310:-
GNOCCHI
i krämig nässelsås, grillad grön sparris, vårlök, riven sveciaost, friterat rödbetstrassel
205:-
SÖTT
VANILJBAKADE RABARBER
vitchokladmousse, mandelsmulpajsmulor, jordgubbsorbet, mynta
135:-
LAKRITSCREME BRÛLÉE
chokladglass, hallonkompott
115:-
2 x EKOLOGISKA OSTAR
kex, marmelad, nötter
155:-
Bistromeny
Västerbottenquesadilla
Skagenräkor, syrad röd spetskål, gröna blad
155:-
Krämig tagliatelle
ramslökspesto, dillmarinerade räkor, morotstrassel,
hyvlad parmesan, rostad mandel
200:-
Hamburgare
Black Angus, grillat briochebröd, chipotlemajonnäs, bacon,
picklad rödlök, manchegoost, ruccolasallad, country fries
195:-
6 JUNI MENY
kl 12,00 – 14,00
Förrätt och varmrätt 320 kr
Endast varmrätt 255 kr
Smörrebröd med matjessill, färskpotatis, brynt smörcreme,
hackat ägg, rödlök, dill
***
Rödtungsroulader, laxfärserade, potatis och blomkålscreme,
skummig nässelvelouté, citronglaserade vårprimörer
eller
Bjärekyckling, citronbakade blastmorötter, ramslöksemulsion, potatis- och Prästostkroketter, timjansky, grillad färsk buntlök
GRÖN RÄTT
Gnocchi i krämig nässelsås, färsk grön sparris, vårlök, riven sveciaost, friterat morotstrassel
DESSERT ATT KÖPA TILL
Jordgubbar, vaniljglass, mjölkchokladpastej, mandelcrunch
95:-
Bordsbokning 0370-336801.
Meny på Mors dag-NU FULLBOKAT!
kl 12,00 – 15,00
Förrätt och varmrätt 310 kr
Endast varmrätt 255 kr
Räkcheesecake på kavringsbotten, ägg, dillgurka, rödlökscrudité,
gröna blad
***
Rödtungsroulad, laxfärserad, potatis- och blomkålscreme,
skummig nässelvelouté, citronglaserade vårprimörer
eller
Kalvytterfilé, grillad, rostad färskpotatis med fetaost och spenat, tomatbearnaise, bakade små tomater, grön sparris, basilika olja
eller
GRÖN RÄTT
Gnocchi i krämig nässelsås, färsk grön sparris, vårlök,
riven sveciaost, friterat morotstrassel
DESSERT ATT KÖPA TILL
Flädermarinerade jordgubbar, grillad munk, råvaniljcreme, hallonsorbet, rostad kokos
95:-
Bordsbokning; 0370336801
Västerbottenquesadilla 155:-
Skagenräkor, syrad röd spetskål, gröna blad
Krämig tagliatelle 200:-
ramslökspesto, dillmarinerade räkor, morotstrassel,
hyvlad parmesan, rostad mandel
Hamburgare 195:-
Black Angus, grillat briochebröd, chipotlemajonnäs, bacon,
picklad rödlök, manchegoost, ruccolasallad, country fries
Aktuella öppettider för lunch och middag.
Måndag till och med fredag vecka 14
kl. 12,00-14,00
kl. 17,00-21,00
Lördag
kl. 13,00-15,00
kl. 17,00-21,00
Söndag
kl. 12-14


Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

Recept
Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma


Restaurangens öppettider
Måndag till fredag
kl. 12.00-15,00
kl. 17,00-21,00
Lördag
kl. 13.00-15,00, 17,00-21,00
Söndag stängt
Boka bord på 0370-336801 eller 336800. Du kan även mejla info@hestraviken.se

Frukostservice
En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.
På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.
Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.30, söndag kl. 07.30-10.30.
Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!