Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

Dagens Husmanskost vecka 9

 

Lunchbuffén står uppdukat helgfri måndag till fredag 12.00 – 14.00

Måndag 

Pannbiff, stekt lök, saltgurka, skysås, persiljepotatis

Tisdag

Panerad spätta, remouladsås, citron, smörade ärtor, dillpotatis

alt.

Kycklinggryta med kokosgrädde, champinjoner, lök, bacon och indiskt ris

Onsdag

Pytt i panna, stekt ägg, rödbetor

alt.

Pytt Bellman, stekt ägg, rödbetor

Torsdag

Confiterat kalkonbröst, rostad brysselkål, apelsinsky, rostade vinter rotfrukter

alt.

Blomkålssoppa, vitlöksbröd

Fredag

Grillad fläskytterfilé, skogssvampsås, rödvinbärsgelé, potatisgratäng

 

Veckans vegetariska:

Krämig tomat- och linssoppa, varm chévreost- och spenat tortilla

105:-

Vår lunchbuffé är uppdukad helgfri måndag-fredag kl 12.00-14.00

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Du köper maten direkt i appen och hämtar sedan ut den som take away hos oss. Tillsammans minskar vi matsvinnet och räddar miljön.

En tredjedel av all mat som produceras i världen slängs. Bara i Sverige slängs det varje år 500 000 ton ätbar mat, det motsvarar samma klimatpåverkan som utsläppen från 400 000 bilar årligen.

Med appen Karma kan du nu rädda vår mat som riskerar att slängas för ett billigare pris! Följ oss i appen så får du en notis när det finns mat att rädda.

Facebook karma

www.karma.life

 Serveras måndag till fredag 17.00-21.00

och

lördag och söndag 13.00-20.00

 

SMÅTT & GOTT

KRÄMIG ROSTAD MOROTSSOPPA

ingefära, chili, kokosmjölk, brödsticks

95:-

MOZZARELLA- OCH BRESAOLASKINKA

apelsin, granatäpple, rostad vitlöksemulsion, levainkrutonger

110:-

LÖJROM

–potatis- och Västerbottenostpizza, marinerad rödlök,

vispad Smetana, dill, citron

145:-

”RÄKSEMLA”

dillbrioche, Skagensallad, crudité med äpple och fänkål

120:-

LÄTT & GRÖNT

VINTERSALLAD

ekologiska falafel, fetaost, picklad rödkål, avokado, granatäpple

yoghurtröra med dill och spiskummin

150:-

SKOGSSVAMPRISOTTO

bakad blomkål, friterat pumpachips, parmesan,

pumpafrön, smörad svampbuljong

185:-

STÖRRE & VARMARE

KRÄMIG TAGLIATELLE

med varmrökt lax, musslor, spenat, lagrad parmesan, grillad citron

165:-

HAMBURGARE 200 gr –

på nötkött från Håkansgård, briochebröd, karamelliserad lök, chorizoströssel, cheddarost, tomat, sallad, country fries, dipp

185:-

TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV

halstrad, musselskum, svart rom, gulbeta, sotad purjolök,

kräm på rostad spetskål, dillpotatis

280:-

ANKBRÖST FRÅN FRANKRIKE –

knaperstekt, gräddkokt grönkål, aprikoskompott med apelsin,

cashewnötter, stjärnanissky, rostad potatis

275:-

KALVRYGG FRÅN ÅRSTA GÅRD –

grillad, broccoli- och valnötter, senapsfrön, dijon- och timjanemulsion, kroketter med bacon och svamp, rödvinssky

295:-

SÖTT & OST

BAKAD VIT CHOKLAD –

ananassalsa, vaniljglass, halloncurd,

minibrownie, kokosflakes

130:-

MJÖLKCHOKLADMOUSSE –

mangosorbet, citrussallad, apelsinpannacotta,

chokladcrust

115:-

VARMT KANELÄPPLE –

vaniljglass, salt kolasås, havresmulpajssmulor

95:-

2 x OSTAR –

kex, marmelad, rostade nötter

150:-

TRYFFEL TILL KAFFET –

18:-/st

Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

Förrätt:

2 små djursmörgåsar som liten förrätt
60 :-

Varmrätter
Hemgjorda kycklingnuggets, pommes frites, currydressing, rostade grönsaker
75 :-

Spagetti med köttfärssås, grönsallad
75 :-

Panerad spätta, potatis stomp, remouladsås, grönsaksstavar
85 :-

Desserter
Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
55 :-

Pannkakor, hallonsylt, glass eller grädde från Wapnö Gård
60 :-

Chokladkaka, bär, grädde från Wapnö Gård
55 :-

Chokladboll

20:-

När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.

Gäller för januari till och med april 2018

Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carte. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

HAV och SKOG

VARM CHÉVREOST 

på sallad med rödbetor, grillade små lökar, björnbärsvinägrett, hasselnötter, lufttorkad Bresaolaskinka

***

RÖDING FRÅN ÅRE

saffransrisotto, fänkålssallad, blomkål, hyvlad parmesan

eller

GLASERAT ANKBRÖST FRÅN FRANKRIKE

skinnstekt, pumpa, brysselkål, stjärnanis sky, rökt sidfläsk, rostad potatis

***

MJÖLKCHOKLAD PASTEJ

havtornspannacotta, hjortronkompott, kola, vaniljglass, saltrostade hasselnötter

 

TREND och TRADITION

TANDOORIBAKAD LAX

mangocreme, gurk- och avokadosallad, myntayoghurt, krispig tortilla

***

TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV

vitvinsbakad, skaldjur, krossat ägg, spenat, sotad purjolök, dillslungad potatis

eller

RYGGBIFF

hängmörad, palsternackscreme, kryddsmör, timjansky, rostade rotfrukter, ruccola, baconströssel

***

 BAKAD VIT CHOKLAD

mangosorbet, hallonmousse, bärmaräng, passionscurd

 

GRÖNT och RÄTT

 

KRÄMIG SOPPA PÅ BUTTERNUTPUMPA

nöt- och chévreströssel, örtkrutong

***

KRISPIGA RISBOLLAR

skogssvamp, parmesan, bakade betor, spenat, rotfruktschips

***

MJÖLKCHOKLADPASTEJ

havtornspannacotta, hjortronkompott, kola, vaniljglass, saltrostade hasselnötter

På söndagar fram till och med den 25 mars 2018 dukar vi en härlig brunchbuffé på söndagar.

Brunchen serveras  mellan kl 12.00 – 14.00.

Pris 245 kr / vuxen, 50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år

Vinterns rätter

Foccacia och smör

Kallskuret med örtaioli och parmesan

Smörrebröd med rökt laxrilette, picklad rödkål

Lök- och ostpaj

Vintersallad med halstrad gravlax, ägg, rödlök, senapsdressing

Smördegssnurror

Soppa

Quesadillas med lagrad chèvre, rökt lamm

Örtmarinerat kycklinglår, färskostcreme, spenat, rödlök, currybakat äpple

Skogsvamprisotto

Laxpudding med skirat smör

Minisemlor

Sockerkakssandwich med chokladmousse

Fruktsallad med vaniljyoghurtgrädde och digestivesmul

Frukt/bärshot

Med reservation för ändringar.

Serveras måndag till fredag 17.00-21.00, lördag 14.00-21.00

och söndag 12.00-14.00

 

SALLAD MED VARMRÖKT LAX

rostad sötpotatis, rödlök, ägg och senapsvinägrett

150:-

 

PIZZA MED GRÖNKÅLSPESTO

mozzarella, picklad rödlök, lufttorkad skinka

98:-

 

TORTELLINI FYLLD MED SVAMP OCH RICOTTA

rostad pumpapesto, skogschampinjon, pumpafrön, spenat,

hyvlad parmesan, räkor

175:-                                                      

 

VÅR EGNA HAMBURGARE PÅ HÖGREV, 200 g

briochebröd, grillad saltgurka, cheddar, bacon, sallad,

karamelliserad lök, country fries, 2 x dipp

185:-

Serveras helgfri vardag mellan kl 12.00-14.00

Wärdshuslunch vecka 7-10

 Morots- och apelsinsoppa, smulad fetaost, grissini

 ***

Halstrad torskrygg, brynt smör, gulbeta, dillpotatis, äppelchips

eller

Kalvrygg, grillad, broccoli, rostad potatis, timjansky, spenat

***

Petit fourer och kaffe

 

230:-

Under påskhelgen dukar vi upp vår  delikata påskbuffé .

Påskbuffén står uppdukad långfredag, påskafton och påskdagen kl. 13,00-15,00.

Pris 410 kr  per person.

Barn 15 kr/år.

Bordsbokning: Maila info@hestraviken.se eller ring 0370-336801.

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Hestaviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2    

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Månadens recept

Söndagsbrunch

 En härlig buffé med brunchrätter mellan kl 12.00 – 14.00  på söndagar till och med söndag den 25 mars.

Pris 245 kr / vuxen.

50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 21.00

Fredag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Lördag
kl 14.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Söndag & helgdagar
Varierande öppettider, kontakta oss för mer information.

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.

Frukost

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müssli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss