Hestravikens restaurang
I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.
Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.
AKTUELLA ERBJUDANDEN
Dagens v 12 samt lördagslunch
Dagens kl. 12-14
Måndag:
Irmas köttbullar med mustbakade äpplen, gräddsås, persiljeslungad potatis och rårörda lingon
Tisdag:
Ugnsbakat kycklinglår, sojafräst röd spetskål, dragonsås, citronrostade vinterrotsaker
Onsdag:
Stekt rimmat fläsk med löksås, persiljepotatis och rårörda lingon
alt.
Stekt rimmat fläsk med bruna bönor, persiljepotatis
Torsdag:
Viltskavsgryta med champinjoner lök och rotfrukter, crême fraiche, buljongkokt ris
Fredag:
Klassisk fläskschnitzel, kapris och anjovissmör, gröna ärtor, rödvinssky, rostad klyftpotatis
Veckans vegetariska:
Lins- och tofugryta med pumpa, spenat och kokosmjölk, basmatiris, jordnötter
Pris: 140 kr
Veckans fisk – serverad på tallrik:
Smörstekt uerfilé, gräddkokt vinterkål, dillslungad potatis, grillad citron, picklad gurka, friterat rödbetstras
Pris: 150 kr
Inklusive veckans soppa, stor salladsbuffé, hembakat
bröd, kolsyrat vatten, kaffe och hembakade småkakor
Lördagslunch kl. 12,30-14,00
Baconlindad kycklingfilé, grillade grönsaker, ugnsbakad klyftpotatis, rostad paprikasås
Vegetariskt alternativ:
Lins- och tofugryta med pumpa, spenat och kokosmjölk, basmatiris, jordnötter
I priset ingår även en liten dessert
Pris 185 kr.
Är du allergisk? Fråga oss gärna om innehållet i maten.
Bordsbokning; 0370-336801
Med reservation för ändringar.
Är du allergisk?
Fråga oss gärna om innehållet i maten.
Våra menyer
Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma.
Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.
ATT BÖRJA MED
BURRATA
tomatpesto, basilika, grillat levainbröd
115:-
LÖJROM
friterad hasselbackspotatis, rödlök, vispad Smetena
145:-
KIKÄRTSPLÄTT
med örter, fräst kål, picklad shiitake svamp, lagrad ostcreme, rostade hasselnötter, rapsfrön
155:-
STÖRRE
TONFISK MSC MÄRKT
grillad, arancini, het morotscreme, rostad tomatkompott, citrusbakad fänkål, kaprisaioli
305:-
KYCKLING FRÅN BJÄREHALVÖN
parmesan- och rotsaksrisotto, krispig ostronskivling, grillad chiliolja, rödbetsblommor, zorricress
295:-
POLENTA
tomatkompott, små morötter i brynt dillsmör, vit böncreme, riven parmesan, rostad mandel
225:-
SÖTT & OST
CHOKLADFUDGE BROWNIE
vispad vaniljcrème fraiche, hasselnötter, kolasås
100:-
ROMBAKAD ANANAS
passionsfruktmousse, mangosorbet, rostad kokos, chokladkex
145:-
VÅR EGEN TRYFFEL
45:-
2 x OSTAR
vår egen marmelad, fröknäcke, frukt
165:-
BISTROMENY
SMÖRREBRÖD
Skagenräkor, EKO-ägg, picklad rödlök , riven pepparrot, gröna blad
175:-
CHEESEBURGARE ANGUS 200 gr
karamelliserad lök, cheddarost, saltgurka, vår egen dressing, country fries, coleslaw ”on the side“
225:-
GNOCCHI SORRENTINA
gratinerad i tomtsås, mozzarellaost, picklad rödlök, pesto
195:-
Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.
ATT BÖRJA MED
BURRATA
tomatpesto, basilika, grillat levainbröd
115:-
LÖJROM
friterade hasselbackspotatis, rödlök, vispad Smetana
165:-
SOTAD LAX
grönärtscreme med mynta, vispad pepparotssmetana, rödbetschips. picklad majrova
155:-
STÖRRE
TORSKRYGG FRÅN NORDATLANTEN
fräst svartkål, potatis- och jordärtskocksecrassé, Sandefjordsås, blåmusslor, forellrom och dill
320:-
OXFILÉ FRÅN DALSJÖFORS
gremolatarostad klyftpotatis, choronsås, inlagda tomater, haricot verts, friterad lök
340:-
POLENTA
tomatkompott, små morötter i brynt dillsmör, vit böncreme, riven parmesan, rostad mandel
225:-
SÖTT & OST
CITRUSSALLAD
hallongräddcreme, hallonsorbet, chokladparfait, rostade pistagenötter
145:-
CHOKLADFUDGEBROWNIE
vispad vaniljcreme fraiche, hasselnötter, kolasås
100:-
VÅR EGEN TRYFFEL
45:-
2 x OSTAR
vår egen marmelad, fröknäcke, frukt
165:-
BISTROMENY
SMÖRREBRÖD
Skagenräkor, EKO-ägg, picklad rödlök , riven pepparrot, gröna blad
175:-
CHEESEBURGARE ANGUS 200 gr
karamelliserad lök, cheddarost, saltgurka, vår egen dressing, country fries, coleslaw ”on the side“
225:-
GNOCCHI SORRENTINA
gratinerad i tomtasås, mozzarellaost, picklad rödlök, pesto
195:-
Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.
Lördagslunchbuffé kl. 12,30-14,00
Pris 185 kr.
Halva priset för barn tom 12 år.
Helgbuffen består av:
- Sallad, bröd och smör
- Varmrätt – två alternativ (kött, fågel eller fisk och vegetariskt)
- Kolsyrat och stilla vatten (läsk, lättöl eller annan dryck ingår ej)
- Liten dessert
- Kaffe/te
Vilka rätter som serveras presenteras under veckans dagens här till vänster.
Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se
Söndagsbrunch
( ej påskdagen och inte heller Mors Dag )
Ostar, kex , bröd o smör
Kålceasarsallad, krutonger, parmesan
Vintersallad med halstrad gravlax, ägg, senapsdressing, granatäpple
Blomkålsfrittata med räkröra
Saltgurka, smetana, honung
Ostfondue med tillbehör
Quesadillas med tacofyllning
Guacamole
Tempurakyckling
Srirachayoghurt
Smashed Potatoes
Små sockerkakor
Citrussallad med hallongrädde och crunch
Macarons med chokladmousse
Peanutbuttersmoothie
Silviakaka
Snickersgodis
Med reservation för ändringar.
Pris 320 kr p.p
Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se
Påsklunch
Under påsken dukar vi upp en härlig påsklunchbuffé kl. 13-15 på långfredag, påskafton, påskdagen och annandagen.
Bordsbokning: 0370-336801
Löksill
Citron- och rosmarinsill
Senapssill
Ägghalvor
Rökta laxrullar med spenat, rostad sesamfärskost, picklad röd spetskål
Kall avocadosoppa med gurk- och sellerisalsa, räkor
Spenatfrittata med röbetshummus
Vårsallad med mango, mozzarella, pesto, rädisor och picklad rödlök
Citronbakad lax, sparrisrotto, vårprimörer och gräslökshollandaise
Parmaskinslindad färskost- och örtfylld kycklingfilé, bakade kvistomater, spenat, potatisgratäng, dragonsky
Vit chokladmousse, rabarberkompott, kolakakscrunch, hallon
Påskgodis
Pris 395 kr p.p. Halva priset för barn upp till och med 12 år.
Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se
Aktuella öppettider för lunch och middag
Måndag till fredag
kl. 12,00-14,00
kl. 17,00-21,00
Lördag
kl. 12,30-14,00
kl. 17,00-21,00
Söndag
kl. 12,00-14,00
Öppettider i påsk
Långfredag, Påskafton, Påskdagen och Annandagen
kl. 12,30-14,00
kl. 17,00-21,00
Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vi är också licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.
Recept
Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma
Frukostservice
En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.
På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.
Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.30, söndag kl. 07.30-10.30.
Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!