Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

Dagens Husmanskost v 21

 

Lunchbuffén står uppdukat helgfri måndag till fredag 12.00 – 14.00

 

Måndag

Köttfärslimpa med fetaost och soltorkade tomater, gräddsås, kokt potatis

 

Tisdag

Stekt urbenat kycklinglår, dragonsås, persiljestekt potatis

alt.

Kolja med krämigt purjolökstäcke, vitvinssås, kokt potatis

 

Onsdag

Stekt rimmat fläsk, raggmunk, rårörda lingon

alt.

Grönsakslasagne med röda linser och talleggioost

 

Torsdag

Fiskgratäng med fänkål, spenat och parmesan, buljongkokt ris

alt.

Krämig grönsakssoppa med potatis och dill samt osttoast

 

Fredag

Kalvwallenbergare, gräddsås, potatispuré, gröna ärtor, rårörda lingon

 

Veckans vegetariska:

No meat burger, cheddarost, picklad rödlök, grönt, avokadocreme, morotsticks

Dagens rätt kostar 110 kronor

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Du köper maten direkt i appen och hämtar sedan ut den som take away hos oss. Tillsammans minskar vi matsvinnet och räddar miljön.

En tredjedel av all mat som produceras i världen slängs. Bara i Sverige slängs det varje år 500 000 ton ätbar mat, det motsvarar samma klimatpåverkan som utsläppen från 400 000 bilar årligen.

Med appen Karma kan du nu rädda vår mat som riskerar att slängas för ett billigare pris! Följ oss i appen så får du en notis när det finns mat att rädda.

Facebook karma

www.karma.life

Serveras måndag till fredag 17.00-21.00

och

lördag 14.00-21.00, söndag 12,00-14,00

 

BÖRJA MED

NÄSSELSOPPA

mjukkokt ekologiskt ägg, gräslök, grillad levainkrutong med rödbets-

och pepparrotsspread

115:-

PRÄSTOSTROYAL

räkor, rom, vispad gräslöks- och spenat Smetana, rågbrödskrisp,

rädisor, kryddskott

125:-

VIT SPARRIS

citronkokt, rökt laxrilette, dillgurka, små krutonger, krasse,

picklade senapsfrön

145:-

FISK & SKALDJUR

RÖDTUNGSRULLADER FRÅN NORDATLANTEN

laxfärserade, ramslökscreme, bakad rotselleri, sotad purjolök,

smörad hummersås

285:-

TORSKRYGG FRÅN NORDOSTATLANTEN

grillad, rostad färgad blomkål, nässelbeurre blanc,

citron, morotschips, krossad potatis med gräslök- och havssalt

305:-

KÖTT & FÅGEL

LAMMROSTBIFF FRÅN NYA ZEELAND

ört- och vitlöksmarinerad, confiterad mandelpotatis, torkade

små tomater, kålrotscreme, karamelliserad chèvre, timjansky,

rostade valnötter

285:-

FLANKSTEK FRÅN NÄRKE

krämig risotto med ostronskivling, grillad sparris- och vårlök,

honungsrostad morot, rödvinssås

275:-

LÅRFILÉ PÅ UNGTUPP FRÅN VIKING FÅGEL I MUNKA LJUNGBY

rostad, apelsin- och rosmarin, rostade primörer, smörad skysås

175:-

GRÖNT

POKÉ BOWL

bulgur, halloumiost, avokado, ägg, picklad röd spetskål, groddar,

örtyoghurt, rostad mandel

155:-

SPARRIS- OCH ROTFRUKTSRISOTTO

picklad mandolinsparris, ostronskivling, vårlöksemulsion,

sojarostad mandel

180:-

SÖTT & OST

CITRONPARFAIT

blåbärscurd, blåbär, vitchokladbotten, passionsfruktsorbet, rostad mandel

130:-

VANILJBAKADE RABARBER

mandel- och kardemummakaka, jordgubbsmousse, hallonsorbet, rostad vitchoklad

135:-

VARM CHOKLADBAKELSE

kola, havssalt, rabarber- och kokosglass, kompott på röda bär

125:-

KAKBOLL TILL KAFFET

20:-

2 x OSTAR

kex, marmelad, rostade nötter

150:-

MENY

PRÄSTOSTROYAL, RÄKOR, ROM

vispad gräslöks- och spenat smetana, rågbrödskrisp,

rädisor, kryddskott

***

RÖDTUNGSRULLADER FRÅN NORDATLANTEN

laxfärserade, ramslökscreme, bakad rotselleri, sotad purjolök, smörad hummersås

eller

LAMMROSTBIFF FRÅN NYA ZEELAND

ört- och vitlöksmarinerad, confiterad mandelpotatis, torkade små tomater, kålrotscreme, karamelliserad chèvre, timjansky, rostade valnötter

***

VANILJBAKADE RABARBER

mandel- och kardemummakaka, jordgubbsmousse,

hallonsorbet, rostad vit choklad

 

För sällskap över 10 personer krävs förbeställning av maten.

Se våra festmenyer

Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

Förrätt:

2 små djursmörgåsar som liten förrätt
60 :-

Varmrätter
Hemgjorda kycklingnuggets, pommes frites, currydressing, rostade grönsaker
75 :-

Spagetti med köttfärssås, grönsallad
75 :-

Panerad spätta, potatis stomp, remouladsås, grönsaksstavar
85 :-

Desserter
Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
55 :-

Pannkakor, hallonsylt, glass eller grädde från Wapnö Gård
60 :-

Chokladkaka, bär, grädde från Wapnö Gård
55 :-

Chokladboll

20:-

När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.

Gäller för januari till och med april  2019

Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carte. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

Hav och Skog

Skogssvampbruschetta

färsk chèvreost, picklad lök, små tomater, lufttorkad skinka

***

Röding från Åre

skinnhalstrad, saffransrisotto, hummervierge, fänkålssallad,

bakad blomkål. parmesan

eller

Oxfilétournedos

smörstekt champinjon, grillade lökar, baconchips, timjansky,

picklade senapsfrön, potatiskroketter med Västerbottenost

***

Chokladtarte

havssalt, kola, passionssorbet, blåbärsmousse, rostade hasselnötter

 

Trend och Tradition

Varmrökt lax

rotsellericreme, gurk- och äppelsalsa, rågbrödschips, vattenkrasse

***

Torskrygg från Barents hav

vitvinspocherad, räkor, ägg, rom och dill garnityr, blåmusselskum,

potatis och palsternackscreme, friterad jordärtskocka

eller

Ryggbiff

grillad, chilirostade orange rotfrukter, vitlökssmör, rosmarinsky,

picklad silverlök

***

Kokoskladdkaka

halloncurd, vaniljglass, hallon och limecurd, mangopannacotta,

rostad vit choklad

 

 Grönt och Rätt

Skogssvampbruschetta

färsk chèvreost, picklad lök, små tomater,
***

Tomat- och parmesanrisotto

kryddiga kikärts- och linsbollar, bakad rotselleri, spenat

***

Chokladtarte

havssalt, kola, passionssorbet, blåbärsmousse, rostade hasselnötter

På söndagar till och med den 16 juni* dukar vi upp en härlig söndagsbrunch.

* med undantag av Mors Dag då vi dukar upp en större Mors dagbuffé.

Brunchen serveras  mellan kl 12.00 – 14.00.

Pris 255 kr / vuxen, 50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12  år.

 

Brunchen består av:

Bröd, smör , grissini

Krämig matjessill med potatis, ägghalva och dill – serveras i kopp

Smörrebröd med avokado, tomat och groddar

Melon- och fetaostsallad med mynta, picklad lök och rostad mandel

Lufttorkad skinka

Caesarsallad med grön sparris, sojabönor, parmesan, krutonger

Ljummen färskpotatissallad med örtvinägrett, spetskål, salladslök och rädisor

Vitlöksmarinerade kycklinglår, picklad gurka och spenat

Quesadillas med gräslökscreme, majs, ruccola och mozzarella

Krämig äggröra med baconströssel och syrad tomat

 

Rabarberpaj med vaniljsås

Blåbärsyoghurt i kopp med bär och rostade nötter

Brownie med popcorn och kolatopping

Overnight oats med banan och chokladkross

 

Med reservation för ändringar.

Wärdshuslunch vecka 17-21  2019

Serveras helgfri måndag till fredag kl. 12,00-14,00

Tomat- och mozzarellasallad, ruccolapesto,

 grillat vitlöksbröd

***

Rödtungsrullader, nässelbeurre blanc,

vårlök grillad citron, krossad potatis

eller

Lårfilé på ungtupp, risotto med ostronskivling,

grillad blastmorot, rödvinssås

***

Petit fourer och kaffe

 

Pris 235 kr

Serveras måndag till fredag 17.00-21.00

och

lördag 14.00-21.00, söndag 12,00-14,00

 

ROSTAD BAGEL

färskost, rökt lax, skivat ägg, lök, späd sallad, gurka

98:-

 

POKÉBOWL

bulgur, halloumiost, avokado, ägg, picklad röd spetskål, groddar,

örtyoghurt, rostad mandel

155:-

 

TAGLIATELLE

ramslökspesto, sparris, vårlök, grillad citron, kallrökt lax, hyvlad parmesan

175:-

 

HAMBURGARE 200 gr, PÅ NÖTKÖTT FRÅN HÅKANSGÅRD

briochebröd, bacon, cheddarost, senapsdressing, karamelliserad lök,

Country Fries, dipp

185:-

Serveras söndag 12.00-14.00

Pris för 3 rätter 500:-

 

PRÄSTOSTROYAL, RÄKOR, ROM

vispad gräslöks- och spenat smetana, rågbrödskrisp,

rädisor, kryddskott

***

RÖDTUNGSRULLADER FRÅN NORDATLANTEN

laxfärserade, ramslökscreme, bakad rotselleri, sotad purjolök, smörad hummersås

eller

LAMMROSTBIFF FRÅN NYA ZEELAND

ört- och vitlöksmarinerad, confiterad mandelpotatis, torkade små tomater, kålrotscreme, karamelliserad chèvre, timjansky, rostade valnötter

***

VANILJBAKADE RABARBER

mandel- och kardemummakaka, jordgubbsmousse,

hallonsorbet, rostad vit choklad

Med reservation för ändringar.

Söndagen den 26 maj dukar vi upp en härlig Mors dagsbuffé

Buffén serveras  mellan kl 12.00 – 15.00

Pris 450 kr/vuxen. Barn upp till 12 år 15 kr/år

Buffén består av:

Kall morotssoppa med rostad paprika, smulad fetaost och krispig topping

Vårsallad med grillad sparris, vårlök, ägg, honungs- och dionsenapsvinägrett

Tortillarullar med spenatfärskost, rökt lax, picklad röd spetskål

Chèvreostpaj, honungsyoghurt, rödlökscrudité, rostade valnötter

 

Halstrad torskrygg, skaldjursrisotto med dill och räkor, blastmorot,

spenat, rädisor, brynt smör

 

Smördegsinbakad fläskfilé med purjolök- och svamp, potatisfondante med

ramslök, rostad vitlökssky, torkade små tomater, sockerärtor, örtcreme

 

Vaniljbakade rabarber, kardemummayoghurt, havresmulor

Små tarteletter med chokladmousse och jordgubbe

Citron- och vallmokaka, blåbärsmascarpone, vit choklad

 

Med reservation för ändringar.

Hestaviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2    

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Månadens recept

Söndagsbrunch

 En härlig buffé med brunchrätter mellan kl 12.00 – 14.00  på söndagar.

( med undantag för Påsk och Morsdag )

Brunch, pris 255 kr / vuxen. 50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år.

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 21.00

Fredag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Lördag
kl 14.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Söndag & helgdagar
Varierande öppettider, kontakta oss för mer information.

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.

Frukost

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müssli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss