Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

Dagens Husmanskost v 23

Vi har öppet!

Önskar ni lunchen utkörd till företaget ordnar vi mer än gärna det. Fri utkörning gäller till Hestra, Gnosjö, Anderstorp och Gislaved.

Gäller vid minimum 10 st portioner. Bokning senast kl. 8 samma dag. Mejla din beställning till info@hestraviken.se

 

Dagens lunch serveras  helgfri tisdag till fredag 12.00 – 13,30

 

Måndag

Stängt

 

Tisdag

Paprikapestobakad kycklingfilé med rostad klyftpotatis, örtyoghurt och vitlöksfrästa haricot verts

 

Onsdag

Pytt i panna med stekt ägg, rödbetor och persilja

 

Torsdag

Nötfärsbiffar med fetaost, tzatziki, klyftpotatis med rosmarin, bakad tomat och syrad rödlök

 

Fredag

Kapten Böljas Wärdshusschnitzel med sockerstekt potatis och skysås

 

Veckans fisk:

Fiskgryta med kokosgrädde, chili och lime samt korianderkokt ris.

 

Veckans vegetariska:

Risonisallad, friterade soyanuggets, creme på rostad paprika

 

 

Är du allergisk? Fråga oss gärna om innehållet i maten.

Dagens rätt kostar 110 kronor

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Du köper maten direkt i appen och hämtar sedan ut den som take away hos oss. Tillsammans minskar vi matsvinnet och räddar miljön.

En tredjedel av all mat som produceras i världen slängs. Bara i Sverige slängs det varje år 500 000 ton ätbar mat, det motsvarar samma klimatpåverkan som utsläppen från 400 000 bilar årligen.

Med appen Karma kan du nu rädda vår mat som riskerar att slängas för ett billigare pris! Följ oss i appen så får du en notis när det finns mat att rädda.

Facebook karma

www.karma.life

MENY

Att börja med

Sallad på melon, räkor, ekfatslagrad fetaost, picklad rödlök, ört- och limeemulsion, brödchips

125:-

Färsk nyskördad sparris, bearnaisedressing, forellrom, rågbrödskrisp, gräslök, rädisor

130:-

Bruschetta, chèvrecreme, tomater från Sunnanå, ramslökspesto, oliver

95:-

Större

Röding från Åre, halstrad, citron beurre blanc, bakad vit sparris, picklade rädisor, potatisecrassé med dill och gräslök

295:-

Kalvrygg från Årsta Gård, grillad, krämig risotto med vårlök och spenat, timjansky, örtbakade tomater, blastmorot, smulad fetaost, rostade valnötter

285:-

Krämig risotto med vårlök och spenat, rostad blomkål, syrad zucchini, soyamandel, morotschips 185:-

Tagliatelle, ramslökspesto, varmrökt lax, grön sparris, flagad parmesan, syrad rödlök, grillad citron

195:-

Vår egna hamburgare 200 gr, färs från Håkansgård, briochebröd, timjanmajonnäs, sallad, tomat, cheddarost, karamelliserad lök, country fries, dipp och ketchup

195:-

Sött

Kokosmaräng, bakad rabarber, salt kolasås, jordgubbsmousse, vaniljglass, rostad mandel

 100:-

Citronkaka, mangoparfait, passionscurd, kokos, hallonkompott, maräng bräck

105:-

 

För avhämtning Mors Dag se flik Mors Dag.

MENY MORS DAG 31 MAJ

Sittning kl. 12 eller kl. 13

Smörrebröd med Skagenräkor, dillgurka, hackat ägg, picklade polkabetor

***

Halstrad laxfilé, ljummen färskpotatissallad med rädisor och spetskål, ramslöksemulsion, grillad citron, gräslök

alt.

Kalventrecote från Årsta gård, grillad, morotskräm med timjan, rödvinssky, syrad squash, grön sparris från Vilshärad

***

Jordgubbstartelett, mjuk kokosmaräng, vaniljgräddcreme, jordgubbscoulis

2 rätter 350 kr

3 rätter 420 kr

Avhämtning – förbeställning senast onsdag 27 maj kl. 15,00

Mejla gärna din beställning till info@hestraviken.se

eller ring 0370-336801

2 rätter 330 kr

3 rätter 395 kr

Halva priset för barn upp till 12 år.

TAKE AWAY MENY

Att börja med

Sallad på melon, räkor, ekfatslagrad fetaost, picklad rödlök, ört- och limeemulsion, brödchips

100:-

Bruschetta, chèvrecreme, tomater från Sunnanå,  ramslökspesto , oliver

80:-

”Snacks”

2 x ostar, marmelad, frökex, melon, saltrostade mandlar

60 :-/ per person

Större

Röding från Åre, halstrad, citron beurre blanc, bakad vit sparris, picklade rädisor, potatisecrassé med dill och gräslök

255:-

Kalvrygg från Årsta Gård, grillad, krämig risotto med vårlök och spenat, timjansky, örtbakade tomater, blastmorot, smulad fetaost, rostade valnötter

255:-

Tagliatelle, ramslökspesto, varmrökt lax, grön sparris, flagad parmesan, syrad rödlök, grillad citron

175:-

Vår egna hamburgare 200 gr, färs från Håkansgård, briochebröd, timjanmajonnäs, sallad, tomat, cheddarost, karamelliserad lök, country fries, dipp och ketchup

175:-

Sött

Cheesecake, salt kola, jordgubbar, rostad mandel

95:-

Är du allergisk? Fråga vår personal om innehållet i maten.

Beställ på telefon 0370-336801.

 

För avhämtning Mors Dag se Mors dagsfliken.

Gäller för maj till och med augusti 2020

Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carte. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

 

Trend och Tradition

 Räksallad på blomkålscreme,

citronette, gurkband, rödlökscrudité, brödchips

***

Torskrygg från Barentshav,

halstrad, rödbetor, bacon- och kapriscrisp, potatisecrassé

med pepparrot, äppelbeurre blanc

eller

Kalventrecote,

grillad, tomatrisotto, brytbönor, grillad sommarlök, hyvlad parmesan,

salviasky

***

Blåbärsmousse,

kola, sommarbär, minibrownies, hallonsorbet, mynta

Endast en varmrätt 300:-,   2-rätter 420:-,  3 rätter 540:-

 

Grönt och Rätt

Friterad halloumi,

blomkålscreme, citronette, gurkband, rödlökscrudité

***

Tomatrisotto,

grillad sommarlök, brytbönor, parmesan, rostade mandel

***

Blåbärsmousse,

kola, sommarbär, minibrownies, hallonsorbet, mynta

Endast en varmrätt 180:-, 2-rätter 300:-,  3 rätter 420:-

 

Aktuella öppettider

för lunch och middag

Fredag 29/5 kl.12,00-13,30, 18,00-20,00

Lördag 30/5 kl. 13,00-20,00

Söndag 31/5 kl. 12,00-14,00

Måndag 1/6 stängt

Tisdag 2/6 kl 12,00-13,30

Onsdag 3/6 kl. 12,00-13,30

Torsdag 4/6 kl. 12,00-20,00

Fredag 5/6 kl. 12,00-13,30 och kl. 18,00-20,00

Lördag 6/6 kl. 13,00-20,00

Söndag 7/6 stängt

Trygghet och säkerhet när du gästar oss!

Omsorg och trygghet för våra gäster är alltid högt prioriterat, det hoppas vi att du redan vet och har upplevt när du tidigare besökt oss. I läget som vi befinner oss i nu, förstår vi att det kan finnas många frågor om säkerhet och hälsa. Vi vill därför passa på att berätta lite mer om allt det som görs hos oss just nu för att du ska känna en extra trygghet när du besöker oss.

LÄS MER OM COVID-19

Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2    

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Månadens recept

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Restaurangens öppettider

Obs, vi har varierande öppettider nu. Ring om aktuella öppettider!

Boka bord på 0370-336801 eller 336800. Du kan även mejla info@hestraviken.se

Måndag till torsdag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 21.00

Fredag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Lördag
kl 14.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Söndag & helgdagar
Varierande öppettider, kontakta oss för mer information.

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.

Frukostservice

Frukostpåse ingår efter ditt val när du bor hos oss

Alla dagar erbjuder vi också byte till en frukostpåse för avhämtning istället för buffé. Den kan avnjutas i restaurangen eller tas med. Du behöver förbeställa din frukostpåse vid bokningen eller senast dagen innan.

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

Vi har infört rutiner och övervakning vid vår frukostbuffé så att köbildning eller trängsel inte uppstår. Viktigt att du följer våra anvisningar.  Buffén är i högre grad portionsförpackad och kan väljas att njutas på plats eller tas med till rummet.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00. Varierande öppettider en tid framöver.

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss