Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Dagens rätt samt lördagslunch v 9 12.30-14.00

Måndag

Lasagne al Forno, gorgonzola, tomat, ruccola och rödlök

Tisdag

Pankopanerad kycklingfilé, wokade grönsaksnudlar i jordnötssås, limeyoghurt

Onsdag:

Stekt bratwurst, spetskål med äpple, kumminvelouté, rostad potatis

Torsdag:

Biff Stroganoff, grönsaksris, vispad Smetana, saltgurka

Fredag:

Kapten böljas Wärdshuschnitzel, sockerstekt potatis, skysås

 

Veckans Vegetariska 

Tomat- och mozzarellagratinerad cannelloni fylld med vegetarisk färs, rotfrukter, vitlök och örter, picklad rödlök

Pris: 140 kr

inklusive veckans soppa, stor salladsbuffé, hembakat bröd, kolsyrat vatten, kaffe och hembakade småkakor

 

Veckans fisk-serverad på tallrik

Havets Wallenbergare, vitvinssås, smashad brysselkål, potatis- och palsternackspuré, tångkaviar, dill

Pris: 150 kr

inklusive veckans soppa, stor salladsbuffé, hembakat bröd, kolsyrat vatten, kaffe och hembakade småkakor

 

Avhämtning dagens 130 kr. 

Telefonnummer till restaurangen 0370-336801. Ring gärna innan kl. 12,00 om ni vill beställa avhämtning av dagens.

 

Lördagslunch kl. 12,30-14,00 

Sotad lax, citronbakad fänkål, lila morötter, vitvinssås, dillrisotto

Vegetariskt alternativ:

Tomat- och mozzarellagratinerad cannelloni fylld med vegetarisk färs, rotfrukter, vitlök och örter, picklad rödlök

Pris 185 kr.

Bordsbokning; 0370-336801

Med reservation för ändringar.

Är du allergisk?

Fråga oss gärna om innehållet i maten.

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma.

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

ATT BÖRJA MED

BURRATA

tomatpesto, basilika, grillat levainbröd

115:-

LÖJROM

friterad hasselbackspotatis, rödlök, vispad Smetena

165:-

KIKÄRTSPLÄTT

med örter, fräst kål, picklad shiitake svamp, lagrad ostcreme, rostade hasselnötter, rapsfrön

155:-

 

STÖRRE

TONFISK MSC MÄRKT

grillad, arancini, het morotscreme, rostad tomatkompott, citrusbakad fänkål, kaprisaioli

305:-

OXFILÈ FRÅN DALSJÖFORS

potatisfondante, choronsås, inlagda tomater, haricot verts i gremolata vinägrett, friterad lök

340:-

RAVIOLI

pumpafylld, grönkålspesto, brynt tryffelsmör, picklad pumpa, rostade valnötter, parmesan

225:-

SÖTT & OST

CHOKLADFUDGE BROWNIE

vispad vaniljcrème fraiche, hasselnötter, kolasås

100:-

ROMBAKAD ANANAS

passionsfruktmousse, mangosorbet, rostad kokos, chokladkex

145:-

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

2 x OSTAR

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

165:-

 

BISTROMENY

SMÖRREBRÖD

Skagenräkor, EKO-ägg, picklad rödlök , riven pepparrot, gröna blad

175:-

CHEESEBURGARE ANGUS 200 gr

karamelliserad lök, cheddarost, saltgurka, vår egen dressing, country fries, coleslaw ”on the side“

225:-

GNOCCHI SORRENTINA

gratinerad i tomtsås, mozzarellaost, picklad rödlök, pesto

195:-

Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.

ATT BÖRJA MED

BURRATA

tomatpesto, basilika, grillat levainbröd

115:-

LÖJROM

friterade hasselbackspotatis, rödlök, vispad Smetana

165:-

VAMR CHEVRE

i filodeg, vintersallad, apelsin, honungsvinägrett, pesto, valnötter

155:-

 

STÖRRE

ANKBRÖST FRÅN FRANKTIKE

 svamp- och äppelfylld kåldolme, rosmaringlacerad kålrot, jordätskockscreme, picklsd röd steklök, rodtad kålsky

320:-

RÖKT RÖDING FRÅN ÅRE

potatis- och blomkålscreme, honungsbakade betor, picklade blomkålsknoppar, brynt pepparrotssmör, grillad citron, dill

335:-

RAVIOLI

pumpafyllda, grönkålspesto, brynt tryffelsmör, picklad pumpa, rostade hasselnötter, parmesan

225:-

 

SÖTT & OST

CITRUSSALLAD

hallongräddcreme, hallonsorbet, chokladparfait, rostade pistagenötter

145:-

CHOKLADFUDGEBROWNIE

vispad vaniljcreme fraiche, hasselnötter, kolasås

100:-

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

2 x OSTAR

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

165:-

 

BISTROMENY

SMÖRREBRÖD

Skagenräkor, EKO-ägg, picklad rödlök , riven pepparrot, gröna blad

175:-

CHEESEBURGARE ANGUS 200 gr

karamelliserad lök, cheddarost, saltgurka, vår egen dressing, country fries, coleslaw ”on the side“

225:-

GNOCCHI SORRENTINA

gratinerad i tomtasås, mozzarellaost, picklad rödlök, pesto

195:-

Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.

ATT BÖRJA MED

BURRATA

tomatpesto, basilika, grillat levainbröd

115:-

LÖJROM

friterad hasselbackspotatis, rödlök, vispad Smetena

165:-

SOTAD LAX

grönärtscreme, pepparrotssmetana, rödbetschips, picklad majrova

155:-

 

STÖRRE

TORSK FRÅN NORDATLANTEN

halstrad, fräst svartkål, potatis- och jordärtskocksecrassé, Sandejordsås, blåmusslor, forellrom, dill

330:-

HJORTYTTERFILÈ SVENSK

viltkryddad, gräddkokt svartkål, pommes Anna med Sveicaost, portvinssky, sotad silverlök, krispigt sidfläsk, sockrade lingon

335:-

RAVIOLI

pumpafylld, grönkålspesto, brynt tryffelsmör, picklad pumpa, rostade valnötter, parmesan

225:-

 

SÖTT & OST

CHOKLADFUDGE BROWNIE

vispad vaniljcrème fraiche, hasselnötter, kolasås

100:-

VIT CHOKLADKAKA

apelsincurd, vaniljglass, varm blåbärskompott, bärmaränger

145:-

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

2 x OSTAR

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

165:-

 

BISTROMENY

SMÖRREBRÖD

Skagenräkor, EKO-ägg, picklad rödlök , riven pepparrot, gröna blad

175:-

CHEESEBURGARE ANGUS 200 gr

karamelliserad lök, cheddarost, saltgurka, vår egen dressing, country fries, coleslaw ”on the side“

225:-

GNOCCHI SORRENTINA

gratinerad i tomtsås, mozzarellaost, picklad rödlök, pesto

195:-

Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.

ATT BÖRJA MED

BURRATA

tomatpesto, basilika, grillat levainbröd

115:-

LÖJROM

friterad hasselbackspotatis, rödlök, vispad Smetena

165:-

ROTSELLERISOPPA

räkor, äpple, dill, brynt smör med frön, Västerbottenostkrisp

155:-

 

STÖRRE

KYCKLING FRÅN BJÄREHALVÖN

parmesan- och rotsaksrisotto, krispig ostronskivling, grillad chiliolja, ”rödbetsblomma”, zorricress

330:-

TORSK FRÅN NORDATLANTEN

halstrad, fräst svartkål, potatis- och jordärtskocksecrassé, Sandefjordsås, blåmusslor, forellrom, dill

340:-

RAVIOLI

pumpafylld, grönkålspesto, brynt tryffelsmör, picklad pumpa, rostade valnötter, parmesan

225:-

 

SÖTT & OST

CHOKLADFUDGE BROWNIE

vispad vaniljcrème fraiche, hasselnötter, kolasås

100:-

CITRON- OCH MARÄNG TARTELETTE

björnbärskompott, vaniljmascarpone, kristalliserad vit choklad

145:-

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

2 x OSTAR

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

165:-

 

BISTROMENY

SMÖRREBRÖD

Skagenräkor, EKO-ägg, picklad rödlök , riven pepparrot, gröna blad

175:-

CHEESEBURGARE ANGUS 200 gr

karamelliserad lök, cheddarost, saltgurka, vår egen dressing, country fries, coleslaw ”on the side“

225:-

GNOCCHI SORRENTINA

gratinerad i tomtsås, mozzarellaost, picklad rödlök, pesto

195:-

Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.

Lördagslunchbuffé kl. 12,30-14,00

Pris 185 kr.

Halva priset för barn tom 12 år.

Helgbuffen består av:

  • Sallad, bröd och smör
  • Varmrätt – två alternativ (kött, fågel eller fisk och vegetariskt)
  • Kolsyrat och stilla vatten (läsk, lättöl eller annan dryck ingår ej)
  • Liten dessert
  • Kaffe/te

Vilka rätter som serveras presenteras under veckans dagens här till  vänster.

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Söndagsbrunch

 

Ostar, kex , bröd o smör

Kålceasarsallad, krutonger, parmesan

Vintersallad med halstrad gravlax, ägg, senapsdressing, granatäpple

Blomkålsfrittata med räkröra

Saltgurka, smetana, honung

 

Ostfondue med tillbehör

Quesadillas med tacofyllning

Guacamole

Tempurakyckling

Srirachayoghurt

Smashed Potatoes

 

Små sockerkakor

Citrussallad med hallongrädde och crunch

Macarons med chokladmousse

Peanutbuttersmoothie

Silviakaka

Snickersgodis

Med reservation för ändringar.

 

Pris 320 kr p.p

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Aktuella öppettider för lunch och middag

vecka 6 till och med 9

Måndag till fredag

kl. 12,00-14,00

kl. 17,00-21,00

Lördag

kl. 12,30-14,00

kl. 17,00-21,00

Söndag

kl. 12,00-14,00

kl. 17,00-21,00

 

Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vi är också licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2             

Månadens recept

Boka bord på 0370-336801

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Frukostservice

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.30, söndag kl. 07.30-10.30.

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss