Hestravikens restaurang

Välkommen till Restaurang Hestraviken, belägen i västra Småland vid Isaberg. Här erbjuder vi en kulinarisk upplevelse med fokus på lokalproducerade råvaror och säsongsbetonade menyer. Vår restaurang är den perfekta platsen för alla tillfällen, från romantiska middagar till familjesammankomster och företagsevenemang.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Dagens rätt v. 4 samt Helglunch

DAGENS RÄTT v 4

Måndag

Biff Stroganoff med champinjoner, örtbuljongkokt ris, vispad crème fraiche

Tisdag

Irmas hemgjorda köttbullar, potatispuré, gräddsås, picklad gurka, rårörda lingon

Onsdag

Dansk fläskstek, rödkål, äpple och rödlöksgarnityr, gräddsky, kokt potatis, svart vinbärsgelé

Torsdag

Cajunpanerad kycklingfilé, rostade medelhavsgrönsaker, paprika och tomatsalsa, vitlöksrostad potatis, yoghurt smaksatt med rostad aubergine

Fredag

Helstekt rostbiffspets, ljummen potatissallad med bacon, örter och senapsvinägrett, limeaioli, syrad silverlök

Veckans vegetariska på buffé

Frasig rotselleri, gröna ärtor med grönkål och salladslök, svampsky, persiljestekt potatis, citron

 

Pris: 145 kr

Pris med lunchkupong 130 kr

 

Veckans fisk – serverad på tallrik

Västerbpttenostbakad koljarygg, kräft- och dillgarnityr, tomatrostad potatis, citronbakad fänkål, skaldjurssås, svatkålschips

Pris: 155 kr

 

HELGBUFFÈ

Lördag kl 12:30-14:00

Fläskrullader fyllda med Dijonsenap, äpple och bacon, vitlöksfrästa bänor, potatisgratäng, grönpepparsås, svartvinbärsgelé

Pris: 210 kr.

Inklusive stor salladsbuffé, hembakt bröd, kolsyrat vatten, kaffe samt ostkaka med sylt och grädde

Klicka här och Boka Helgbuffé Online >>

Är du allergisk? Fråga oss gärna om innehållet i maten

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma.

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Med reservation för ändringar.

 A LA CARTE

 ATT BÖRJA MED 

 LÖJROM                                                                                                               

grillad dillbrioche, vispad Smetana, rödlök, citron

175:-

 

BURRATA                                                                                                              

apelsin, granatäpple, olivolja, pistagenötter, grillat vitlökslevain

135:-

                                           

GRILLAD BAKAD ROTSELLERI                                                                    

citronsmetana, hummerskum, räkor, små levainkrutonger, krasse

165:-

 

STÖRRE 

 

GRILLAD MSC-MÄRKT TONFISK                                                                 

friterat sushiris, het morotskräm, sesamrostade pak choi,

asiatisk spetskålsallad med sjögräs, lime- och soyaemulsion,

krispigt rispapper

345:-

 

SVENSK KRYDDBAKAD KALVRYGG                                                           

hasselbackspotatis, schalottenlökspuré, rostad romanesco,

rosmarinbakade päron, konjak- och grönpepparskum, rivet örtsmör

355:-

 

SVAMPRISOTTO                                                                                            

med parmesan, picklad pumpa, timjanbakad steklök,

krispig rotselleri, saltrostade hasselnötter

 255:-

 

SÖTT & OST

PAVLOVA                                                                                                            

citrussallad, hallonsorbet, vispad vaniljgrädd crème, kola,

saltrostade hasselnötter

150:-

 

SNICKERSGLASS                                                                                          

vaniljparfait, chokladcrème, jordnötskolasås

125:-     

                     

VÅR EGEN TRYFFEL 

45:-     

 

2 x OSTAR

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

165:-

 

 

 

ATT BÖRJA MED

LÖJROM                                                                                                             

grillad dillbrioche, vispad Smetana, rödlök, citron

175:-

 

BURRATA                                                                                             

apelsin, granatäpple, olivolja, pistagenötter, grillat vitlökslevain

135:-

                                           

VÄSTERBOTTENOSTKROKETT                                                    

dillgräddfil, isad rödlök, forellrom, salsa på selleri och äpple

155:-   

 

STÖRRE 

FÄNKÅLSRÖKT FJÄLLRÖDING FRÅN NORGE                                      

mandelpotatisblanquette på brynt smör, karamelliserad

brysselkål, bakad blomkål, kräftstjärtar, vitvinsskum,

krispig rotsellseri

345:-

 

RÖDVINSBRÄSSERAD OXKIND FRÅN FINLAND                                   

friterad potatisrösti smaksatt med Svecia ost, persiljerotskräm,

bellaverde, picklad silverlök, timjansky, svartrotschips

345:-

 

SVAMPRISOTTO                                                                                           

med parmesan, picklad pumpa, timjanbakad steklök,

krispig rotselleri, saltrostade hasselnötter

255:-

 

SÖTT & OST

VIT CHOKLADKLADDKAKA                                                                           

vaniljglass, varm blåbärskompott, passionscurd, ananas,

kokoscrunch

 145:-

SNICKERSGLASS                                                                                             

vaniljparfait, chokladcrème, jordnötskolasås

125:-                                                               

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-           

2 x OSTAR

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

 165:-

 

Är du allergisk? Fråga vår personal om innehållet i maten.

Med reservation för ändringar.

Från kl. 17 måndag till lördag

KRÄMIG FISK- OCH SKALDJURSGRYTA                                                 245:-

med saffran, sotad lax, bakad sejrygg, räkor, blåmusslor,

inkokt potatis, fänkål, syltad tomat, surdegskrutonger samt

dillmajonnäs

FRITERAD KYCKLINGBURGARE FRÅN KNÄRED                                   245:-

rostat bröd, cheddar, bifftomat, picklad silverlök, krispallad,

chipotlemajonnäs, pommes med vitlök och riven parmesan

                                            

OST- OCH CHARKTALLRIK                                                                           205:-

2 sorters ostar, 3 olika chark, oliver, marmelad, hembakat bröd

Söndagsbrunch

Start 5 januari kl. 12,00-14,00

 

Rostad kålcaesarsallad, krutonger, parmesanost

Sotad broccolisallad, asiatisk majonnäs, ingefärspicklade morötter, jordnötter

Vitlökssomunbröd, tomatsalsa

Lufttorkad skinka

Sötpotatishummus, fröknäcke o grönsaksstavar

Två sorters ostar, kex o marmelad

 

Bakat ägg i tomatragu toppad med smulad fetaost.

Beef chili taco – Långkokt högrevschili med bönor, lök och paprika serveras med tortilliabröd, limesyrad rödlök, rostad majs,  samt guacamole.

Katsu Sando – Japansk macka med panerad schnitzel, råhyvlad spetskål, tonkatsusås samt kewpie majo.

Cheddarbakad sötpotatis med rökt paprika toppad med rucola och saltrostade pumpafrön

 

Ris i Frutti med toppingar / rostade nötter/ äppelkompott/ hallon

Brownie med vispad hallonpanacotta

Fruktsallad

Semmelkladdkaka, grädde

Macarons

Cornflakeskakor

Pris 345 kr p.p

Barn till och med 5 år, 80 kr

Barn 6-12 år 170 kr.

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Brunch på trettondagen

kl. 12,00-14.00

 

Rostad kålcaesarsallad, krutonger, parmesanost

Sotad broccolisallad, asiatisk majonnäs, ingefärspicklade morötter, jordnötter

Vitlökssomunbröd, tomatsalsa

Lufttorkad skinka

Sötpotatishummus, fröknäcke o grönsaksstavar

Två sorters ostar, kex o marmelad

Bakat ägg i tomatragu toppad med smulad fetaost.

Beef chili taco – Långkokt högrevschili med bönor, lök och paprika serveras med tortilliabröd, limesyrad rödlök, rostad majs,  samt guacamole.

Katsu Sando – Japansk macka med panerad schnitzel, råhyvlad spetskål, tonkatsusås samt kewpie majo.

Cheddarbakad sötpotatis med rökt paprika toppad med rucola och saltrostade pumpafrön

Ris i Frutti med toppingar / rostade nötter/ äppelkompott/ hallon

Brownie med vispad hallonpanacotta

Fruktsallad

Semmelkladdkaka, grädde

Macarons

Cornflakeskakor

 

Pris 345 kr p.p

Barn till och med 5 år, 80 kr

Barn 6-12 år 170 kr.

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Helglunchbuffé kl. 12,30-14,00

Pris 185 kr.

Halva priset för barn tom 12 år.

Helgbuffen består av:

  • Sallad, bröd och smör
  • Varmrätt – två alternativ (kött, fågel eller fisk och vegetariskt)
  • Kolsyrat och stilla vatten (läsk, lättöl eller annan dryck ingår ej)
  • Liten dessert
  • Kaffe/te

Vilka rätter som serveras presenteras under veckans dagens här till  vänster.

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Aktuella öppettider för lunch och middag

Måndag till fredag

kl. 12-14, 17-21

Lördag

kl. 12,30-14,00

kl. 17-21

Söndag

kl. 12-14

Trettondagsafton 5 januari och

Trettondagen den 6 januari har vi öppet kl. 13-21,00.

Vi vill att alla våra gäster ska kunna njuta av en högkvalitativ matupplevelse, oavsett om man behöver specialkost eller inte. Vårt mål är att undvika att någon far illa av maten vi serverar.

Vad räknas som specialkost?
All mat som är anpassad eller ändrad från den ordinarie menyn räknas som specialkost.

Vi är flexibla och säger ja till de flesta önskemål. Dock kan vissa specialkostalternativ utöver vår grundnivå medföra en extra kostnad.

 

Specialkost som ingår i grundnivån:

100% växtbaserat/veganskt

Lakto-ovo-vegetariskt

Medicinsk specialkost (allergier som gluten, mjölkprotein m.m.)

Kulturell specialkost (t.ex. inget fläskkött)

Gravidkost

 

De 14 EU-allergenerna:

Gluten

Kräftdjur

Ägg

Fisk

Mjölk

Jordnötter

Nötter (mandel, pistage, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, makadamia)

Selleri

Senap

Sesam

Lupin

Soja

Blötdjur (t.ex. snäckor, musslor, bläckfisk)

Svaveldioxid och sulfiter

 

Specialkost som innebär en extra avgift.

Allergier utöver de 14 EU-allergenerna

Personliga dieter eller livsstilsval (t.ex. LCHF, GI, Keto, Paleo)

Komplicerade allergier som multiallergi eller lökallergi

 

Viktigt att veta:
Vi är inte ett allergenfritt kök, vilket innebär att spår av allergener som gluten och nötter kan förekomma. Vi kan inte tillgodose behov av specialkost för luftburna allergier.

För att ge er den bästa upplevelsen ber vi er att i god tid i förväg meddela om eventuell allergi eller specialkost som vi har att ta hänsyn till.

Interiör av Restaurang Hestraviken, mysig och elegant atmosfär.
Vin och mat serverade på ett vackert dukat bord på Restaurang Hestraviken.
Par som njuter av en middag på Restaurang Hestraviken

Ett tips är att kombinera restaurangbesöket med avkoppling i magiska Riverside Spa.  Ett annat förslag är att även övernatta hos oss och boka något av vår trevliga paketerbjudanden

Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vi är också licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2             

Boka bord på Restaurang Hestraviken vid Isaberg i Småland

Boka bord på 0370-336801

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Ett urval av enkla recept från Restaurang Hestraviken
Välkommen in i vår Restaurang Hestraviken med anor från början av 1900-talet
Riklig frukostbuffé med hembakat bröd på Restaurang Hestraviken

Frukostservice

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.30, söndag kl. 07.30-10.30.

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss