Hestravikens restaurang

Välkommen till Restaurang Hestraviken, belägen i västra Småland vid Isaberg. Här erbjuder vi en kulinarisk upplevelse med fokus på lokalproducerade råvaror och säsongsbetonade menyer. Vår restaurang är den perfekta platsen för alla tillfällen, från romantiska middagar till familjesammankomster och företagsevenemang.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Dagens v 40 samt helglunch

Dagens mån-fre kl. 12,00-14, lördag och söndag 12,30 – 14,00

Måndag

Lasagne al Forno med gorgonzola toppad med tomat, rödlök och ruccola

Tisdag

Kokt rimmad oxbringa, buljongkokta morötter, haricot verts, rotmos och grovkornig senap

Onsdag

Stekt rimmat fläsk, raggmunk, rårörda lingon

Torsdag

Kalvpannbiffar med parmesan, vitlök och persilja, sauterade bönor, örtrostad potatis samt krämig paprikasås

Fredag

Citron- och timjanmarinerad fläskytterfilé toppad med parmesangratinerad broccoli, potatis och rotfruktsgratäng, rödvinssås

 

Veckans vegetariska på buffé

Grillad halloumi toppad med rostad broccoli och granatäpplen, ljummen marockansk couscoussallad med russin, mandel och labneh, hummus

Pris: 145 kr

Pris med lunchkupong 125 kr

 

Veckans fisk – serverad på tallrik

Sotad lax, ljummen potatissallad med dillpesto, blomkå, tomat och kräftstjärtar, skaldjursmajonnäs, saltrostade pumpafrön

Pris: 155 kr

Pris med lunchkupong 125 kr

 

HELGBUFFÉ kl 12:30-14:00

Lördag

Rullader på kycklinglår med Dijonsenap, äpple och bacon, äppelcidersås , potatispuré och svartvinbärsgelé

Pris: 185 kr

Inklusive stor salladsbuffé, hembakat

bröd, kolsyrat vatten, kaffe och hembakade småkakor

 

Bordsbokning; 0370-336801

Med reservation för ändringar.

Är du allergisk?

Fråga oss gärna om innehållet i maten.

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma.

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Med reservation för ändringar.

ATT BÖRJA MED

LÖJROM

165:-

smashed friterad potatis, vispad citronsmetana, rödlökscrudité, dill

BURRATA

145:-

bakade betor, pumpakärnspesto, grillat levainbröd

RICOTTAGNOCCHI

170:-

frästa kantareller, spetskål, Västerbottenost emulsion, rostade hasselnötter, picklade lingon

 

STÖRRE

HALSTRAD KUMMEL FRÅN NORGE

325:-

potatispuré med brynt smör, ugnsbakad rotselleri, äpple, blåmusselskum, picklad rättika, friterade betor

GRILLAD RYGGBIFF FRÅN FINLAND

335:-

friterad potatisrösti med lagrad prästost, oxsvans, syrad steklök, Café de Paris  slungade bönor, timjansky

GETOSTGRATINERADE BETOR

245:-

rostad färskpotatissallad med kikärtor, päron, rucola, citron- och honungsvierge, pumpakräm, saltrostade valnötter

 

HAMBURGARE 160 gr

235:-

gjord på högrev och bringa, bacon, cheddar, tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, krispsallad, sötpotatispommes, aioli

KRÄMIG KANTARELLPASTA

215:-

linguini, rökt sidfläsk, timjanbakad steklök, grönkål, hyvlad Västerbottenost, rostade pinjenötter

 

SÖTT OCH OST

”ÄPPELSMULPAJ”

150:-

kompott på svenska äpplen, kanelsmulor, lingonyoghurtsorbet, vaniljsås

 

VARMA HJORTRON

135:-

vaniljglass och smulade kolakakor

 

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

 

 2 X OSTAR 

165:-

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.

Med reservation för ändringar.

ATT BÖRJA MED

LÖJROM

165:-

smashed friterad potatis, vispad citronsmetana, rödlökscrudité, dill

BURRATA

145:-

bakade betor, pumpakärnspesto, grillat levainbröd

BRUSCHETTA

170:-

med grillad zucchini, skaldjursmajonnäs, räkor, krondillspicklade små tomater, parmesanost

 

STÖRRE

KRYDDBAKAD RÖDING

325:-

skaldjursrisotto med Västerbottenost, citronbakad fänkål, blomkålscreme, champagneskum, svartkålschips

ANKBRÖST FRÅN SÖDERSLÄTT

335:-

potatisfondant, svampduxelles, grillade lökar, spetskål, portvinssås, rårörda vinbär, saltrostade hasselnötter

GETOSTGRATINERADE BETOR

245:-

rostad färskpotatissallad med kikärtor, päron, rucola, citron- och honungsvierge, pumpakräm, saltrostade valnötter

 

HAMBURGARE 160 gr

235:-

gjord på högrev och bringa, bacon, cheddar, tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, krispsallad, sötpotatispommes, aioli

KRÄMIG KANTARELLPASTA

215:-

linguini, rökt sidfläsk, timjanbakad steklök, grönkål, hyvlad Västerbottenost, rostade pinjenötter

 

SÖTT OCH OST

PÄRONTARTLETTE

150:-

björnbärscurd, vaniljglass, mjölkchoklad cremeux, rostade pistagenötter

 

VARMA HJORTRON

135:-

vaniljglass och smulade kolakakor

 

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

 

 2 X OSTAR 

165:-

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.

Med reservation för ändringar.

ATT BÖRJA MED

LÖJROM

165:-

smashed friterad potatis, vispad citronsmetana, rödlökscrudité, dill

BURRATA

145:-

bakade betor, pumpakärnspesto, grillat levainbröd

RICOTTAGNOCCHI

170:-

frästa kantareller, spetskål, Västerbottenost emulsion, rostade hasselnötter, picklade lingon

 

STÖRRE

KRYDDBAKAD RÖDINGFILÉ FRÅN JÄMTLAND

325:-

skaldjursrisotto med Västerbottenost, citronbakad fänkål, blomkålscreme, champagneskum, svartkålschips

ANKBRÖST FRÅN SÖDERSLÄTT

335:-

potatisfondante, svampduxelle, grillade lökar, spetskål, portvinssås, rårörda vinbär, saltrostade hasselnötter

GETOSTGRATINERADE BETOR

245:-

rostad färskpotatissallad med kikärtor, päron, rucola, citron- och honungsvierge, pumpakräm, saltrostade valnötter

 

HAMBURGARE 160 gr

235:-

gjord på högrev och bringa, bacon, cheddar, tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, krispsallad, sötpotatispommes, aioli

KRÄMIG KANTARELLPASTA

215:-

linguini, rökt sidfläsk, timjanbakad steklök, grönkål, hyvlad Västerbottenost, rostade pinjenötter

 

SÖTT OCH OST

”ÄPPELSMULPAJ”

150:-

kompott på svenska äpplen, kanelsmulor, lingonyoghurtsorbet, vaniljsås

 

VARMA HJORTRON

135:-

vaniljglass och smulade kolakakor

 

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

 

 2 X OSTAR 

165:-

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.

Med reservation för ändringar.

ATT BÖRJA MED

LÖJROM

165:-

smashed friterad potatis, vispad citronsmetana, rödlökscrudité, dill

BURRATA

145:-

bakade betor, pumpakärnspesto, grillat levainbröd

BRUSCHETTA

170:-

med grillad zucchini, skaldjursmajonnäs, räkor, krondillspicklade små tomater, parmesanost

 

STÖRRE

HALSTRAD KUMMEL FRÅN NORGE

325:-

potatispuré med brynt smör, ugnsbakad rotselleri, äpple, blåmusselskum, picklad rättika, friterade betor

GRILLAD RYGGBIFF FRÅN FINLAND

335:-

friterad potatisrösti med lagrad prästost, oxsvans, syrad steklök, Café de Paris slungade bönor, timjansky

GETOSTGRATINERADE BETOR

245:-

rostad färskpotatissallad med kikärtor, päron, rucola, citron- och honungsvierge, pumpakräm, saltrostade valnötter

 

HAMBURGARE 160 gr

235:-

gjord på högrev och bringa, bacon, cheddar, tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, krispsallad, sötpotatispommes, aioli

KRÄMIG KANTARELLPASTA

215:-

linguini, rökt sidfläsk, timjanbakad steklök, grönkål, hyvlad Västerbottenost, rostade pinjenötter

 

SÖTT OCH OST

PÄRONTARTLETTE

150:-

björnbärscurd, vaniljglass, mjölkchoklad cremeux, rostade pistagenötter

 

KAFFEGLASS-SANDWICH

125:-

kolasås, torkade hallon

 

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

 

 2 X OSTAR 

165:-

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.

Med reservation för ändringar.

ATT BÖRJA MED

LÖJROMSSNACKS

145:-

Smetana, rödlök, dill, potatischips

BURRATA

140:-

salsa på rostad paprika och tomat, basilika, jordgubbar, grillat vitlöksbröd

BLOMKÅLSCREME

160:-

varmrökt lax, honungsmelon, sockerärtor, picklad röd smålök, rostad mandel, örtolja

 

STÖRRE

HALSTRAD RÖDING FRÅN NORGE

325:-

skaldjurscasserole med färskpotatis, sommarprimörer och kräftstjärtar, rökt dillemulsion, Västerbottenost, grillad citron, surdegskrutonger

GRILLAD KALVENTRECOTE FRÅN SVERIGE

335:-

risotto med tomatkompott och parmesan, grillad zucchini, paprika och buntlök, rostad vitlöksky, saltrostade pinjenötter

ÖPPEN LASAGNE

255:-

grillad färsk vitkål, sommar primörer, beurre blanc med dill och tång, parmesan, saltrostade pinjenötter

 

BOOKMAKER TOAST

265:-

grillad 180 gr ryggbiff från Finland, surdegsbröd, Dijoncreme, bakade tomater, syrad rödlök, gravad äggula, sallad, pepparrot, rostad färskpotatis med örtpistou

POKÈBOWL

210:-

sesamgravad lax, sushiris, picklad spetskål, avokado, mango, bönor, sjögräs, gurka, groddar, asiatisk gurka samt sirachamajonnäs, rostade sesamfrön

 

SÖTT OCH OST

SVARTVINBÄRSPANNACOTTA

150:-

nektarinkompott, vaniljglass, rostad pistagemandelmassa

 

VARMA HJORTRON

135:-

vaniljglass och smulade kolakakor

 

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

 

 2 X OSTAR 

165:-

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.

Med reservation för ändringar.

ATT BÖRJA MED

LÖJROM

165:-

smashed friterad potatis, vispad citronsmetana, rödlökscrudité, dill

BURRATA

145:-

bakade betor, pumpakärnspesto, grillat levainbröd

RICOTTAGNOCCHI

170:-

frästa kantareller, spetskål, Västerbottenemulsion, rostade hasselnötter, picklade lingon

 

STÖRRE

KRYDDBAKAD RÖDING

325:-

skaldjursrisotto med Västerbottenost, citronbakad fänkål, blomkålscreme, champagneskum, svartkålschips

ANKBRÖST FRÅN SÖDERSLÄTT

335:-

potatisfondant, svampduxelles, grillade lökar, spetskål, portvinssås, rårörda vinbär, saltrostade hasselnötter

GETOSTGRATINERADE BETOR

245:-

rostad färskpotatissallad med kikärtor, päron, rucola, citron- och honungsvierge, pumpakräm, saltrostade valnötter

 

HAMBURGARE 160 gr

235:-

gjord på högrev och bringa, bacon, cheddar, tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, krispsallad, sötpotatispommes, aioli

KRÄMIG KANTARELLPASTA

215:-

linguini, rökt sidfläsk, timjanbakad steklök, grönkål, hyvlad Västerbottenost, rostade pinjenötter

 

SÖTT OCH OST

”ÄPPELSMULPAJ”

150:-

kompott på svenska äpplen, kanelsmulor, lingonyoghurtsorbet, vaniljsås

 

VARMA HJORTRON

135:-

vaniljglass och smulade kolakakor

 

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

 

 2 X OSTAR 

165:-

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.

Med reservation för ändringar.

ATT BÖRJA MED

LÖJROM

165:-

smashed friterad potatis, vispad citronsmetana, rödlökscrudité, dill

BURRATA

145:-

bakade betor, pumpakärnspesto, grillat levainbröd

BRUSCHETTA

170:-

med grillad zucchini, skaldjursmajonnäs, räkor, krondillspicklade små tomater, parmesanost

 

STÖRRE

HALSTRAD KUMMEL FRÅN NORGE

325:-

potatispuré med brynt smör, ugnsbakad rotselleri, äpple, blåmusselskum, picklad rättika, friterade betor

GRILLAD RYGGBIFF FRÅN FINLAND

335:-

friterad potatisrösti med lagrad prästost, oxsvans, syrad steklök, Café de Paris slungade bönor, timjansky

GETOSTGRATINERADE BETOR

245:-

rostad färskpotatissallad med kikärtor, päron, rucola, citron- och honungsvierge, pumpakräm, saltrostade valnötter

 

HAMBURGARE 160 gr

235:-

gjord på högrev och bringa, bacon, cheddar, tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, krispsallad, sötpotatispommes, aioli

KRÄMIG KANTARELLPASTA

215:-

linguini, rökt sidfläsk, timjanbakad steklök, grönkål, hyvlad Västerbottenost, rostade pinjenötter

 

SÖTT OCH OST

PÄRONTARTLETTE

150:-

björnbärscurd, vaniljglass, mjölkchoklad cremeux, rostade pistagenötter

 

VARMA HJORTRON

135:-

vaniljglass och smulade kolakakor

 

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

 

 2 X OSTAR 

165:-

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.

Med reservation för ändringar.

Söndagsbrunch

Foccacia

Naturella croissanter

Solmarka gårdsknäcke

Smör, marmelad, brieost, färskost

Club sandwich

Quesadilla med kyckling, bacon, tomat, currymajonnäs, prästost

63 graders ägg, spenat, salladslök, varmrökt lax, riven pepparrot

Chilirostade orange rotfrukter, chèvre, pumpafrön

Minibruschetta, tomat, basilikacreme

Hummersoppa, krutonger

Laxtartar i friterat rispapper, asiatisk majonnäs, sesamfrön

Tomat och fetaostsallad, rödlök, tahinidressing, oliver

Rostad blomkålsallad, cheddarmajonnäs, picklad lök, mandlar

Smörstekt majs med chili, lime- och crême fraiche, mynta och persilja

Nachochips

Tuna meltsandwich

Desserter:

Gino i kopp

Chokladbrownies med nutellatopping

Äppelpaj i glas

Citronrutor med vaniljgrädde

Chokladbollar

Med reservation för ändringar.

Pris 320 kr p.p

Barn till och med 5 år, 75 kr

Barn 6-12 år 150 kr.

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

 

På Fars Dag utgår Söndagsbrunchen

Helglunchbuffé kl. 12,30-14,00

Pris 185 kr.

Halva priset för barn tom 12 år.

Helgbuffen består av:

  • Sallad, bröd och smör
  • Varmrätt – två alternativ (kött, fågel eller fisk och vegetariskt)
  • Kolsyrat och stilla vatten (läsk, lättöl eller annan dryck ingår ej)
  • Liten dessert
  • Kaffe/te

Vilka rätter som serveras presenteras under veckans dagens här till  vänster.

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Fars dag

10 november 2024 kl 12-14

Förrätt:

Friterad skaldjursboll, pumpacreme, picklad blomkål, torkade små tomater, sesammajonnäs

Varmrätt:

Vitvinsbakad torskrygg, citronbakad svartrot, sotad silverlök forellrom, sandefjordskum, potatispuré samt grönkålschips.

alt.

Panerad fläskschnitzel, café de parissmör, persiljerotskräm, gröna ärtor, rödvinssås samt krossad örtrostad potatis.

Dessert:

Äppelcheesecake, kolasås, björnbärsmousse, kanelsmulor

 

Grön rätt att välja till:

Grillad halloumi, ljummen sallad gjord på sötpotatis, pumpa, broccoli, granatäpple, rödlök och bakade tomater toppad med rucola samt saltrostade pumpafrön.

 

Förrätt och varmrätt eller varmrätt och dessert

520:-

Förrätt, varmrätt och dessert

665:-

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Aktuella öppettider för lunch och middag

Måndag till fredag

kl. 12,00-14,00

kl. 17,00-21,00

Lördag

kl. 12,30-14,00

kl. 17,00-21,00

Söndag

kl. 12,00-14,00

Interiör av Restaurang Hestraviken, mysig och elegant atmosfär.
Vin och mat serverade på ett vackert dukat bord på Restaurang Hestraviken.
Par som njuter av en middag på Restaurang Hestraviken

Ett tips är att kombinera restaurangbesöket med avkoppling i magiska Riverside Spa.  Ett annat förslag är att även övernatta hos oss och boka något av vår trevliga paketerbjudanden

Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vi är också licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2             

Boka bord på Restaurang Hestraviken vid Isaberg i Småland

Boka bord på 0370-336801

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Ett urval av enkla recept från Restaurang Hestraviken
Välkommen in i vår Restaurang Hestraviken med anor från början av 1900-talet
Riklig frukostbuffé med hembakat bröd på Restaurang Hestraviken

Frukostservice

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.30, söndag kl. 07.30-10.30.

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss