Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Dagens Husmanskost v 33

Måndag

Köttbullar, kokt potatis, gräddsås, lingonsylt och pressgurka

Tisdag

Nötköttgryta med syltlök och champinjoner, kokt ris

Onsdag

Pytt i panna med stekt ägg

alt.

Pytt Bellman med rödbetor

Torsdag

Örtmarinerat kycklinglårfilé, stekt spetskål,

timjanvelote och klyftpotatis

Fredag

Kapten Böljas värdshusschnitzel med

sockerstekt potatis och skysås

Veckans fisk

Panerad fiskfilé med kall örtsås, rostad broccoli, persiljekokt potatis

Veckans vegetariska:

Gnocchi, rostad tomatsås, bakad blomkål, smulad fetaost

 

Pris 135 kr.  Inklusive stor salladsbuffé, hembakat bröd, kolsyrat vatten, kaffe och hembakade småkakor.

Är du allergisk? Fråga oss gärna om innehållet i maten

 

 

Avhämtning dagens 130 kr.

Telefonnummer till restaurangen 0370-336801. Ring innan kl. 12,00 om ni vill beställa avhämtning!

 

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

A LA CARTE

Måndag och Torsdag kl. 17-21

ATT BÖRJA MED

LÖKSILL

äggsallad, gräslök, Västerbottenost, EKO-knäcke från Solmarkagård

110:-

GAZPACHO

på gula rostade grönsaker, räkor, limeaioli, krutonger

140:-

STÖRRE

KUMMELRYGG  FRÅN BARENTS HAV

halstrad, grön örtpotatispuré, färska rödbetor i brynt smör,

grillad citron, finstrimlad sockerärtor

310:-

LAMMROSTBIFF FRÅN NYA ZEELAND

örtmarinerad, sparrisrisotto, sofritto, picklad röd steklök,

vitlöksrostad broccoli, finriven parmesan

305:-

TAGLIATELLE

krämig, mynta pesto, burrata, rostade mandlar, sockerärtor

185:-

BLACK ANGUSBURGARE 200 gr

briochebröd, friterad bavaria blue, krispsallad, rödlök,

het tomatmajonnäs, picklad gurka, country fries

215:-

SÖTT & OST

GRILLAD MUNK

jordgubbar, passioncurd, vaniljgräddcreme,

rostad vit choklad, svartvinbärssorbet

125:-

LAKRITSCREME BRÛLÉE

chokladglass, hallonkompott

110:-

EKOLOGISK KORNBLOMSTOST

rosmarinkolasås, torkad aprikos, valnötter

155:-

A LA CARTE

Tisdag och Fredag kl. 17-21

ATT BÖRJA MED

LÖKSILL

äggsallad, gräslök, Västerbottenost, EKO-knäcke från Solmarkagård

110:-

SOMMARMELONSALLAD

fetaostcreme, varmrökt lax, levainkrutonger, gröna blad

145:-

STÖRRE

RÖDING FRÅN ÅRE

rostad blomkålscreme, bakad blomkål, champange vierge,

brunoise, örter

310:-

KALVYTTERFILÈ SVENSK

grillad, ljummen färskpotatissallad med buntlök, spenat, grillade aprikoser,

chévreostcreme, bärsky, rostade valnötter

315:-

TAGLIATELLE

krämig, mynta pesto, burrata, rostade mandlar, sockerärtor

185:-

BLACK ANGUSBURGARE 200 gr

briochebröd, friterad bavaria blue, krispsallad, rödlök,

het tomatmajonnäs, picklad gurka, country fries

215:-

SÖTT & OST

VANILJCHEESECAKE

körsbär, espressochokladsås, rostade hasselnötter

120:-

LAKRITS CREME BRÛLÉE

chokladglass, hallonkompott

110:-

EKOLOGISK KORNBLOMSTOST

rosmarinkolasås, torkad aprikos, valnötter

155:-

 

 

 

A LA CARTE

Onsdag kl. 17-21 och lördag kl. 13-15, 17-21

ATT BÖRJA MED

LÖKSILL

äggsallad, gräslök, Västerbottenost, EKO-knäcke från Solmarkagård

110:-

NYSKÖRDADE BETOR

varm chévre, rosmarin, blomsterhonung, pesto,

grillade små rödlökar, rågbrödskrisp

140:-

STÖRRE

TONFISK, GULFENAD

sesampanerad, grillad, potatiskroketter, mojo rojo, fänkål,

limeaioli, bakade små tomater

295:-

ENTRECÔTE FRÅN DALSJÖFORS

grillad, chimichurri, sötpotatiskross, fetaostcreme,

grillad färsk vitlök och spetspaprika

300:-

TAGLIATELLE

krämig, mynta pesto, burrata, rostade mandlar, sockerärtor

185:-

BLACK ANGUSBURGARE 200 gr

briochebröd, friterad bavaria blue, krispsallad, rödlök,

het tomatmajonnäs, picklad gurka, country fries

215:-

SÖTT & OST

MJÖLCHOKLADMOUSSE

nektarinkompott, mandelcrunch, vaniljglass, vinbär

130:-

LAKRITS CREME BRÛLÉE

chokladglass, hallonkompott

110:-

EKOLOGISK KORNBLOMSTOST

rosmarinkolasås, torkad aprikos, valnötter

155:-

A LA CARTE

KL. 12-14

ATT BÖRJA MED

LÖKSILL

äggsallad, gräslök, Västerbottenost, EKO-knäcke från Solmarkagård

110:-

BURRATA

tomater från Halland, grillade små tomater, rostade mandlar, basilikaemulsion

135:-

STÖRRE

BJÄREKYCKLINGFILÉ

rostad palsternackscreme, örtgrillad zucchini, picklad rödlök, timjansky, palsternackschips

295:-

RÖDTUNGA

panerad, stompad krämig färskpotatis, gräslök, bakade blastmorötter, picklad sommargurka, forellrom, beurre blanc

300:-

TAGLIATELLE

krämig, mynta pesto, burrata, rostade mandlar, sockerärtor

185:-

BLACK ANGUSBURGARE 200 gr

briochebröd, friterad bavaria blue, krispsallad, rödlök, het tomatmajonnäs, picklad gurka, country fries

215:-

SÖTT & OST

SOMMARBÄR

kaffepannacotta, hallonsås, mynta, smulade kolakakor

125:-

LAKRITS CREME BRÛLÉE

chokladglass, hallonkompott

110:-

EKOLOGISK KORNBLOMSTOST

rosmarinkolasås, torkad aprikos, valnötter

155:-

 SÖNDAGSLUNCH 

kl.12,00 – 14,00 21 och 28 augusti

Smörrebröd, kräftskagen, gurksalsa, syrad morot, gröna blad

****

Krämig fiskgryta, fänkål, morot, sockerärtor, forellrom, dillkokt potatis, vitlöksbröd

eller

Kycklingfilé, rostad palsternackscreme, örtgrillad zucchini, picklad rödlök, timjansky, palsternackschips

eller

Tagliatelle, krämig myntapesto, burrata, rostade mandlar, sockerärtor

Pris 2 rätter 325:-

Pris 2 rätter med vegetarisk varmrätt 255:-

***

Endast varmrätt 255:-

Endast den gröna varmrätten 185:-

Dessert att köpa till:

Citronkaka, nektarinkompott, bärsorbet, mjölkchokladpanacotta

95:-

Aktuella öppettider för lunch och middag.

Måndag till och med fredag

kl. 12,00-14,00

kl. 17,00-21,00

Lördag

kl. 13,00-15,00

kl. 17,00-21,00

Söndagar

kl. 12-14

Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2             

Månadens recept

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Frukostservice

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.30, söndag kl. 07.30-10.30.

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss