Hestravikens restaurang
I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.
Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.
AKTUELLA ERBJUDANDEN
Dagens Husmanskost v 33
Måndag
Köttbullar, kokt potatis, gräddsås, lingonsylt och pressgurka
Tisdag
Nötköttgryta med syltlök och champinjoner, kokt ris
Onsdag
Pytt i panna med stekt ägg
alt.
Pytt Bellman med rödbetor
Torsdag
Örtmarinerat kycklinglårfilé, stekt spetskål,
timjanvelote och klyftpotatis
Fredag
Kapten Böljas värdshusschnitzel med
sockerstekt potatis och skysås
Veckans fisk
Panerad fiskfilé med kall örtsås, rostad broccoli, persiljekokt potatis
Veckans vegetariska:
Gnocchi, rostad tomatsås, bakad blomkål, smulad fetaost
Pris 135 kr. Inklusive stor salladsbuffé, hembakat bröd, kolsyrat vatten, kaffe och hembakade småkakor.
Är du allergisk? Fråga oss gärna om innehållet i maten
Avhämtning dagens 130 kr.
Telefonnummer till restaurangen 0370-336801. Ring innan kl. 12,00 om ni vill beställa avhämtning!
Våra menyer
Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”
Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.
A LA CARTE
Måndag och Torsdag kl. 17-21
ATT BÖRJA MED
LÖKSILL
äggsallad, gräslök, Västerbottenost, EKO-knäcke från Solmarkagård
110:-
GAZPACHO
på gula rostade grönsaker, räkor, limeaioli, krutonger
140:-
STÖRRE
KUMMELRYGG FRÅN BARENTS HAV
halstrad, grön örtpotatispuré, färska rödbetor i brynt smör,
grillad citron, finstrimlad sockerärtor
310:-
LAMMROSTBIFF FRÅN NYA ZEELAND
örtmarinerad, sparrisrisotto, sofritto, picklad röd steklök,
vitlöksrostad broccoli, finriven parmesan
305:-
TAGLIATELLE
krämig, mynta pesto, burrata, rostade mandlar, sockerärtor
185:-
BLACK ANGUSBURGARE 200 gr
briochebröd, friterad bavaria blue, krispsallad, rödlök,
het tomatmajonnäs, picklad gurka, country fries
215:-
SÖTT & OST
GRILLAD MUNK
jordgubbar, passioncurd, vaniljgräddcreme,
rostad vit choklad, svartvinbärssorbet
125:-
LAKRITSCREME BRÛLÉE
chokladglass, hallonkompott
110:-
EKOLOGISK KORNBLOMSTOST
rosmarinkolasås, torkad aprikos, valnötter
155:-
A LA CARTE
Tisdag och Fredag kl. 17-21
ATT BÖRJA MED
LÖKSILL
äggsallad, gräslök, Västerbottenost, EKO-knäcke från Solmarkagård
110:-
SOMMARMELONSALLAD
fetaostcreme, varmrökt lax, levainkrutonger, gröna blad
145:-
STÖRRE
RÖDING FRÅN ÅRE
rostad blomkålscreme, bakad blomkål, champange vierge,
brunoise, örter
310:-
KALVYTTERFILÈ SVENSK
grillad, ljummen färskpotatissallad med buntlök, spenat, grillade aprikoser,
chévreostcreme, bärsky, rostade valnötter
315:-
TAGLIATELLE
krämig, mynta pesto, burrata, rostade mandlar, sockerärtor
185:-
BLACK ANGUSBURGARE 200 gr
briochebröd, friterad bavaria blue, krispsallad, rödlök,
het tomatmajonnäs, picklad gurka, country fries
215:-
SÖTT & OST
VANILJCHEESECAKE
körsbär, espressochokladsås, rostade hasselnötter
120:-
LAKRITS CREME BRÛLÉE
chokladglass, hallonkompott
110:-
EKOLOGISK KORNBLOMSTOST
rosmarinkolasås, torkad aprikos, valnötter
155:-
A LA CARTE
Onsdag kl. 17-21 och lördag kl. 13-15, 17-21
ATT BÖRJA MED
LÖKSILL
äggsallad, gräslök, Västerbottenost, EKO-knäcke från Solmarkagård
110:-
NYSKÖRDADE BETOR
varm chévre, rosmarin, blomsterhonung, pesto,
grillade små rödlökar, rågbrödskrisp
140:-
STÖRRE
TONFISK, GULFENAD
sesampanerad, grillad, potatiskroketter, mojo rojo, fänkål,
limeaioli, bakade små tomater
295:-
ENTRECÔTE FRÅN DALSJÖFORS
grillad, chimichurri, sötpotatiskross, fetaostcreme,
grillad färsk vitlök och spetspaprika
300:-
TAGLIATELLE
krämig, mynta pesto, burrata, rostade mandlar, sockerärtor
185:-
BLACK ANGUSBURGARE 200 gr
briochebröd, friterad bavaria blue, krispsallad, rödlök,
het tomatmajonnäs, picklad gurka, country fries
215:-
SÖTT & OST
MJÖLCHOKLADMOUSSE
nektarinkompott, mandelcrunch, vaniljglass, vinbär
130:-
LAKRITS CREME BRÛLÉE
chokladglass, hallonkompott
110:-
EKOLOGISK KORNBLOMSTOST
rosmarinkolasås, torkad aprikos, valnötter
155:-
A LA CARTE
KL. 12-14
ATT BÖRJA MED
LÖKSILL
äggsallad, gräslök, Västerbottenost, EKO-knäcke från Solmarkagård
110:-
BURRATA
tomater från Halland, grillade små tomater, rostade mandlar, basilikaemulsion
135:-
STÖRRE
BJÄREKYCKLINGFILÉ
rostad palsternackscreme, örtgrillad zucchini, picklad rödlök, timjansky, palsternackschips
295:-
RÖDTUNGA
panerad, stompad krämig färskpotatis, gräslök, bakade blastmorötter, picklad sommargurka, forellrom, beurre blanc
300:-
TAGLIATELLE
krämig, mynta pesto, burrata, rostade mandlar, sockerärtor
185:-
BLACK ANGUSBURGARE 200 gr
briochebröd, friterad bavaria blue, krispsallad, rödlök, het tomatmajonnäs, picklad gurka, country fries
215:-
SÖTT & OST
SOMMARBÄR
kaffepannacotta, hallonsås, mynta, smulade kolakakor
125:-
LAKRITS CREME BRÛLÉE
chokladglass, hallonkompott
110:-
EKOLOGISK KORNBLOMSTOST
rosmarinkolasås, torkad aprikos, valnötter
155:-
SÖNDAGSLUNCH
kl.12,00 – 14,00 21 och 28 augusti
Smörrebröd, kräftskagen, gurksalsa, syrad morot, gröna blad
****
Krämig fiskgryta, fänkål, morot, sockerärtor, forellrom, dillkokt potatis, vitlöksbröd
eller
Kycklingfilé, rostad palsternackscreme, örtgrillad zucchini, picklad rödlök, timjansky, palsternackschips
eller
Tagliatelle, krämig myntapesto, burrata, rostade mandlar, sockerärtor
Pris 2 rätter 325:-
Pris 2 rätter med vegetarisk varmrätt 255:-
***
Endast varmrätt 255:-
Endast den gröna varmrätten 185:-
Dessert att köpa till:
Citronkaka, nektarinkompott, bärsorbet, mjölkchokladpanacotta
95:-
Aktuella öppettider för lunch och middag.
Måndag till och med fredag
kl. 12,00-14,00
kl. 17,00-21,00
Lördag
kl. 13,00-15,00
kl. 17,00-21,00
Söndagar
kl. 12-14


Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

Recept
Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma



Frukostservice
En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.
På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.
Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.30, söndag kl. 07.30-10.30.
Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!