Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

Dagens Husmanskost v 32

Dagens lunch serveras helgfri måndag-fredag kl 12.00-14:00

Måndag

Kassler med tomat- och mozzarella, potatisstomp med vårlök, basilikavelouté

 

Tisdag

Kycklingklubba, currysås, buljongkokt ris, rostade grönsaker

 

Onsdag

Grillad bratwurst, stekt spetskål, potatispuré, räkmajjonnäs

 

Torsdag

Pannbiff, honungsbakad lök, rostad potatis och palsternacka, gräddsås, rårörda lingon

 

Fredag

Fläskkotletter, tändstickspotatis, chilibearnaise, broccoli

 

Veckans fisk:

Pocherad torsk, ägg- och persiljesås, dillslungad potatis, rostad broccoli

 

Veckans vegetariska:

Poké bowl med jasminris, honungsmelon, picklade lila morötter, jordnötter, tofu, sesamyoghurt

 

 

110:-

Är du allergisk? Fråga oss gärna om innehållet i maten.

 

 

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Du köper maten direkt i appen och hämtar sedan ut den som take away hos oss. Tillsammans minskar vi matsvinnet och räddar miljön.

En tredjedel av all mat som produceras i världen slängs. Bara i Sverige slängs det varje år 500 000 ton ätbar mat, det motsvarar samma klimatpåverkan som utsläppen från 400 000 bilar årligen.

Med appen Karma kan du nu rädda vår mat som riskerar att slängas för ett billigare pris! Följ oss i appen så får du en notis när det finns mat att rädda.

Facebook karma

www.karma.life

MENY

ATT BÖRJA MED

ROSTAD GAZPACHO

basilika- och lime aioli, salsa på tomater från Halland, vitlöksbrödchips

100:-

SMÖRREBRÖD

med Skagenräkor, picklade polkabetor, dillgurka, hackat ägg

125:-

SOMMARSALLAD

rosmarin grillade persikor, chèvreost, hallonvinägrett, rostade hasselnötter

115:-

 

STÖRRE

GNOCCHI

rostad tomatkompott med salvia och vitlök, grillad zucchini, fetaostemulsion, rostad mandel

175:-

TORSKFYGG FRÅN BARENTS HAV

blomkålscreme, dillsmörade närodlade betor, bacon- och kapriskrisp, grillad citron

305:-

KALVENTRECÔTE FRÅN ÅRSTA GÅRD

grillad, hemslagen tomatbearnaise, vitlöksfrästa brytbönor från Halland, rosmarinrostad färskpotatis, bakade små tomater

285:-

KRÄMIG TAGLIATELLE

dillpesto, kallrökt lax, parmesan, rädisor, sockerärtor, rostad mandel

195:-

VÅR EGNA HAMBURGARE MED FÄRS FRÅN HÅKANSGÅRD

briochebröd, grillad paprika, brie, bacon, chipotlemajonnäs, sallad, tomat, Country Fries

195:-

 

SÖTT

KOKOSMARÄNG

hallon, nektarinkompott, vaniljgräddcreme, salt kola, hallonsorbet

 125:-

SOMMARBÄR

blåbärsmousse, passionscurd, citronkaka, vaniljsmulor

120:-

EN KULA CHOKLADSORBET

vispgrädde, rostade mandlar

60:-

VÅR LILLA OREO-GLASSPINNE

45:-

Är du allergisk? Fråga vår personal om innehållet i maten.

Vissa söndagskvällar ersätts a la carten av en sommarbuffe kl. 18,00-20,00

 

Gäller för maj till och med augusti 2020

Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carte. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

 

Trend och Tradition

 Räksallad på blomkålscreme,

citronette, gurkband, rödlökscrudité, brödchips

***

Torskrygg från Barentshav,

halstrad, rödbetor, bacon- och kapriscrisp, potatisecrassé

med pepparrot, äppelbeurre blanc

eller

Kalventrecote,

grillad, tomatrisotto, brytbönor, grillad sommarlök, hyvlad parmesan,

salviasky

***

Blåbärsmousse,

kola, sommarbär, minibrownies, hallonsorbet, mynta

Endast en varmrätt 300:-,   2-rätter 420:-,  3 rätter 540:-

 

Grönt och Rätt

Friterad halloumi,

blomkålscreme, citronette, gurkband, rödlökscrudité

***

Tomatrisotto,

grillad sommarlök, brytbönor, parmesan, rostade mandel

***

Blåbärsmousse,

kola, sommarbär, minibrownies, hallonsorbet, mynta

Endast en varmrätt 180:-, 2-rätter 300:-,  3 rätter 420:-

 

Trygghet och säkerhet när du gästar oss!

Omsorg och trygghet för våra gäster är alltid högt prioriterat, det hoppas vi att du redan vet och har upplevt när du tidigare besökt oss. I läget som vi befinner oss i nu, förstår vi att det kan finnas många frågor om säkerhet och hälsa. Vi vill därför passa på att berätta lite mer om allt det som görs hos oss just nu för att du ska känna en extra trygghet när du besöker oss.

LÄS MER OM COVID-19

Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2             

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Månadens recept

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Restaurangens öppettider

Boka bord på 0370-336801 eller 336800. Du kan även mejla info@hestraviken.se

Måndag till torsdag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 21.00

Fredag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Lördag
kl 14.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Söndag & helgdagar
Varierande öppettider, kontakta oss för mer information.

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.

Frukostservice

Frukostpåse ingår efter ditt val när du bor hos oss

Alla dagar erbjuder vi också byte till en frukostpåse för avhämtning istället för buffé. Den kan avnjutas i restaurangen eller tas med. Du behöver förbeställa din frukostpåse vid bokningen eller senast dagen innan.

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

Vi har infört rutiner och övervakning vid vår frukostbuffé så att köbildning eller trängsel inte uppstår. Viktigt att du följer våra anvisningar.  Buffén är i högre grad portionsförpackad och kan väljas att njutas på plats eller tas med till rummet.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00. Varierande öppettider en tid framöver.

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss