Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

Dagens Husmanskost v 17

 

Lunchbuffén står uppdukat helgfri måndag till fredag 12.00 – 14.00

 

Måndag

Köttfärslimpa med bacon och äpple, timjanvelouté, äppelmos, rostade rotfrukter

 

Tisdag
Fiskgryta med kokosgrädde, chili, lime- och purjolök, potatiskross

alt.

Marinerade kycklingklubbor, grillade grönsaker, currysås, indiskt ris

 

Onsdag

Stekt rimmat fläsk, potatisbullar, bakad lök och äpple, rårörda lingon

 

Torsdag

Dill-och Prästostbakad sej, bakad tomat, tomatsås, örtslungad potatis

alt.

Minestronesoppa med chorizo och knaperstekt bacon, toast

 

Fredag

Kapten Böljas Wärdshusschnitzel, sockerstekt potatis, skysås

 

Veckans vegetariska:

Gratinerad aubergine med chèvre- och pesto, rostad tomatkompott, quinoa

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Du köper maten direkt i appen och hämtar sedan ut den som take away hos oss. Tillsammans minskar vi matsvinnet och räddar miljön.

En tredjedel av all mat som produceras i världen slängs. Bara i Sverige slängs det varje år 500 000 ton ätbar mat, det motsvarar samma klimatpåverkan som utsläppen från 400 000 bilar årligen.

Med appen Karma kan du nu rädda vår mat som riskerar att slängas för ett billigare pris! Följ oss i appen så får du en notis när det finns mat att rädda.

Facebook karma

www.karma.life

 Serveras måndag till fredag 17.00-21.00

och

lördag 14.00-21.00

 

BÖRJA MED

 

HEL BAKAD BLOMKÅL      

räkor, flagad parmesan, brynt smör, krispigt bovete

95:-

SMÖRREBRÖD

löksill, krämig färskpotatissallad, ägg, dill, Västerbottenost

120:-

VÅRSALLAD

friterade chèvreostbollar, picklade betor, grillade små lökar,

spenat- och pumpafröpesto

105:-

TARTAR PÅ GRAVAD LAX

citron-Smetana, löjrom, vit sparris, gurka, kavringschips, senapsfrön

140:-

 

FISK & SKALDJUR

 

RÖDTUNGSROULLADER FRÅN ISLAND

fyllda med lax och räkor, smöard skaldjursbuljong, sotad purjolök,

fänkål, grillad citron emulsion, dillpotatis

280:-

TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV              

äggsallad,regnbågsrom, rökt blomkålscreme, brynt smör,

hasselnöt, krossad potatis

285:-

 

KÖTT & FÅGEL

LAMMROSTBIFF FRÅN NYA ZEELAND   

örtrisotto, broccoli, sotad silverlök, valnötter, rosmarinsky

280:-

ROSTLOCK FRÅN NEBRASKA; USA 

grillad med kappa, vitlöksfrästa haricot verts, confit tomat, spenat,

ramslökssmör, rödvinssås, dijon- och parmesanpotatis

275:-

BJÄREKYCKLING FRÅN SKÅNE

bakad spetskål, äpple, chèvreostcreme, rostad potatis, timjansky

215:-

 

GRÖNT

KIKÄRTS- OCH GRILLAD PAPRIKA BURGARE

briéost, pimentos, briochebröd, friterad rotselleri, sallad, country fries, dipp

165:-

 

SÖTT & OST

HASSELNÖTSMARÄNG

halloncurd, vaniljgräddcreme, mangosorbet, romhallon

130:-

CITRONKAKA

vit chokladglass, blåbärspannacotta, blåbärskompott, rostad mandel

125:-

VANILJBAKADE RABARBER

kardemumma parfait, chokladcrust, jordgubbsmousse

125:-

2 x OSTAR-

kex, marmelad, rostade nötter

150:-

TRYFFEL TILL KAFFET-

18:-/st

SÖNDAGSMENY KL. 12-14,00

3 rätter 490:-

SMÖRREBRÖD,

löksill, krämig färskpotatissallad, ägg, dill, Västerbottenost

120:-

____

RÖDTUNGSRULLADER FRÅN ISLAND,

fyllda med lax och räkor, smörad skaldjursbuljong,

sotad purjolök, fänkål, grillad citron emulsion, dillpotatis

280:-

alt

LAMMROSTBIFF FRÅN NYA ZEELAND,

örtrisotto, broccoli, sotad silverlök, valnötter, rosmarinsky

280:-

____

CITRONKAKA,

vitchoklad glass, blåbärspannacotta, blåbärskompott,

rostad mandel

Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

Förrätt:

2 små djursmörgåsar som liten förrätt
60 :-

Varmrätter
Hemgjorda kycklingnuggets, pommes frites, currydressing, rostade grönsaker
75 :-

Spagetti med köttfärssås, grönsallad
75 :-

Panerad spätta, potatis stomp, remouladsås, grönsaksstavar
85 :-

Desserter
Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
55 :-

Pannkakor, hallonsylt, glass eller grädde från Wapnö Gård
60 :-

Chokladkaka, bär, grädde från Wapnö Gård
55 :-

Chokladboll

20:-

När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.

Gäller för januari till och med april 2018

Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carte. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

HAV och SKOG

VARM CHÉVREOST 

på sallad med rödbetor, grillade små lökar, björnbärsvinägrett, hasselnötter, lufttorkad Bresaolaskinka

***

RÖDING FRÅN ÅRE

saffransrisotto, fänkålssallad, blomkål, hyvlad parmesan

eller

GLASERAT ANKBRÖST FRÅN FRANKRIKE

skinnstekt, pumpa, brysselkål, stjärnanis sky, rökt sidfläsk, rostad potatis

***

MJÖLKCHOKLAD PASTEJ

havtornspannacotta, hjortronkompott, kola, vaniljglass, saltrostade hasselnötter

 

TREND och TRADITION

TANDOORIBAKAD LAX

mangocreme, gurk- och avokadosallad, myntayoghurt, krispig tortilla

***

TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV

vitvinsbakad, skaldjur, krossat ägg, spenat, sotad purjolök, dillslungad potatis

eller

RYGGBIFF

hängmörad, palsternackscreme, kryddsmör, timjansky, rostade rotfrukter, ruccola, baconströssel

***

 BAKAD VIT CHOKLAD

mangosorbet, hallonmousse, bärmaräng, passionscurd

 

GRÖNT och RÄTT

 

KRÄMIG SOPPA PÅ BUTTERNUTPUMPA

nöt- och chévreströssel, örtkrutong

***

KRISPIGA RISBOLLAR

skogssvamp, parmesan, bakade betor, spenat, rotfruktschips

***

MJÖLKCHOKLADPASTEJ

havtornspannacotta, hjortronkompott, kola, vaniljglass, saltrostade hasselnötter

På söndagar från den * 8 april fram till den 17 juni 2018  dukar vi en härlig brunchbuffé på söndagar.

* På Mors Dag serverar vi inte brunch utan en större Mors Dagsbuffé-mer info kommer

Brunchen serveras  mellan kl 12.00 – 14.00.

Pris 255 kr / vuxen, 50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år

Vårens rätter från och med 11 mars

Sallad med halloumikrutonger, mango, polkabetor, picklad rödlök, myntayoghurt, rostade pumpafrön

Frittata med fetaost, timjan- och honungsbakad lök, små tomater

Rågbrödsandwichar med avocado, ägg och salladssskott

Bruschettas med räkröra

Quesadillas med färskost, kyckling, koriander och chili

Bakat ägg med kallrökt rapsgris och västerbottenost

Soppa

Kalvköttbullar i tomatsås med vitlöksfrästa haricot verts och picklad rödlök

Rostade rotfrukter med rosmarin

Grekisk yoghurt med bär, honung och valnötter

Tarteletter med italiensk maräng, vaniljgrädde

Choklad- och kokosrutor

Fruktfat eller fruktspett

Bär- eller fruktshot

Med reservation för ändringar.

Bistromeny serveras helgfri måndag till fredag 14-21, lördag 14-21,

söndag 12-14.

 

GRILLAD LEVAIN

varm chèvre och rödbetor, pesto, krispig lök, ”grönt”

98:-

CAESARSALLAD

räkor,ägg, levainkrutonger, hyvlad parmesan

155:-

KRÄMIG FÄRSK TAGLIATELLE

pesto, varmrökt lax, vårlök, spenat, hyvlad parmesan, grillad citron

175:-

HAMBURGARE, 200 g, PÅ NÖTKÖTT FRÅN HÅKANSGÅRD

briochebröd, sidfläsk på rapsgris, cheddarost, friterad lök, tomat, sallad, countru fries, 2xdipp

185:-

Serveras helgfri vardag mellan kl 12.00-14.00

Wärdshuslunch vecka 15-18

Caesarsallad, parmesan, ägg, levainkrutonger

***

Torsk, citronemulsion, fänkål, brynt smör, krossad potatis

eller

Lammrostbiff, broccoli, rostad potatis, timjansky, valnötter

***

Petit fourer och kaffe

 

230:-

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Hestaviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2    

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Månadens recept

Söndagsbrunch

 En härlig buffé med brunchrätter mellan kl 12.00 – 14.00  på söndagar till och med söndag den 25 mars.

Pris 245 kr / vuxen.

50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 21.00

Fredag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Lördag
kl 14.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Söndag & helgdagar
Varierande öppettider, kontakta oss för mer information.

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.

Frukost

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müssli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss