Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Dagens Husmanskost v 22

Dagens lunch kl 12.00-14:00

Måndag

Pannbiff med stekt lök, saltgurka, råstekt potatis, med purjolök, skysås

Tisdag

Helstekt fläskfilé, tomatrostad potatis med fetaost, rosmarinsky, rostade grönsaker

Onsdag

Raggmunk, stekt rimmat fläsk, lingon

Torsdag

Örtmarinerat kycklinglår, soyawokad spetskål, timjanvelouté, ros

Fredag

Fredag

BBQ glaserade fläskkotletter, timjanbakad lök, ljummen senapspotatis med sparris och rädisor, tzatziki

Veckans fisk

Havets Wallenbergare, kokt potatis, smörad blomkål och morötter

Veckans vegetariska:

Broccoli- och halloumifritters, buljongkokt ris, srirachayoghurt, tomatsallad

 

Pris 135 kr

Inklusive stor salladsbuffé, hembakat bröd, kolsyrat vatten, kaffe och hembakade småkakor

 

Är du allergisk?

Fråga oss gärna om innehållet i maten.

Avhämtning dagens 130 kr. 

 

Telefonnummer till restaurangen 0370-336801. Ring gärna innan kl. 12,00 om ni vill beställa avhämtning.

 

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

A LA CARTE

Måndag och Torsdag

ATT BÖRJA MED

CAPRESE

med tomater från Kvidinge, rökt mozzarella, basilikaemulsion,  picklad rödlök,  rimmade mandlar

135:-

VÅRSALLAD

varm chèvreost, rosmarin, blomsterhonung, melon, valnötter, jordgubbsvinägrett, levainkrutong

130:-

STÖRRE

TONFISK, GULFENAD, MSC-MÄRKT,

grillad, het sötpotatiscreme, pak choi, lime- och sesamvinägrett,                            ingefärspicklad morot

295:-

LAMMROSTBIFF FRÅN NYA ZEELAND,

vårlök- och parmesanrisotto, rostad tomatkompott med salvia,

grillad grön sparris, rosmarinsky, syrad röd steklök

305:-

GNOCCHI,

krämig nässelsås, grillad grön sparris, vårlök, riven sveciaost,

friterat rödbetstrassel

205:-

SÖTT

SVARTVINBÄRSMOUSSETÅRTA

mjölkchokladcreme, mjuk kokosmaräng, mangosorbet

135:-

LAKRITSBRÛLÉE

chokladglass, hallonkompott

115:-

2 x EKOLOGISKA OSTAR

kex, marmelad, nötter

155:-

Bistromeny

Västerbottenquesadilla,

Skagenräkor, syrad röd spetskål, gröna blad

155:-

Krämig tagliatelle,

ramslökspesto, dillmarinerade räkor, morotstrassel,

hyvlad parmesan, rostad mandel

200:-

Hamburgare

Black Angus, grillat briochebröd, chipotlemajonnäs, bacon,

picklad rödlök, manchegoost, ruccolasallad, country fries

195:-

A LA CARTE

Tisdag och Fredag

ATT BÖRJA MED

FÄRSKPOTATISTERRIN,

löjrom, vispad citronsmetana, picklad rödlök, riven Västerbottenost, rågbrödskrisp

155:-

VÅRSALLAD,

chèvreost, rosmarin, blomsterhonung, melon, valnötter, jordgubbsvinägrett, levainkrutong

130:-

STÖRRE

RÖDING FRÅN ÅRE

halstrad, skaldjursrisotto, basilikavelouté, röd pesto, grillad sparris, syrade små tomater, parmesan

310:-

BJÄREKYCKLING

citronbakade blastmorötter, ramslöksemulsion, potatis- och Prästostkroketter, timjansky, grillad färsk buntlök

295:-

GNOCCHI

i krämig nässelsås, grillad grön sparris, vårlök, riven sveciaost, friterat rödbetstrassel

295:-

SÖTT

MANDEL- OCH KARDEMUMMAKAKA

jordgubbar, vaniljglass, kola, jordgubbsmousse, chokladcrunch

135:-

LAKRITSCREME BRÛLÉE

chokladglass, hallonkompott

115:-

2 x EKOLOGISKA OSTAR

kex, marmelad, nötter

155:-

Bistromeny

Västerbottenquesadilla,

Skagenräkor, syrad röd spetskål, gröna blad

155:-

Krämig tagliatelle, ramslökspesto, dillmarinerade räkor, morotstrassel, hyvlad parmesan, rostad mandel

200:-

Hamburgare

Black Angus, grillat briochebröd, chipotlemajonnäs, bacon,

picklad rödlök, manchegoost, ruccolasallad, country fries

195:-

 

 

 

A LA CARTE

Onsdag och lördag

ATT BÖRJA MED

FÄRSK SPARRIS

toast, pocherat ekologiskt ägg, ramslöksmajonnäs, räkor, riven lagrad prästost

145:-

VÅRSALLAD

varm chèvreost, rosmarin, blomsterhonung, melon, valnötter, jordgubbsvinägrett, levainkrutong

130:-

STÖRRE

TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV

halstrad, potatisecrassé med dill- och gräslök, rabarberbeurre blanc, grillad vit sparris, rädisor, rostade hasselnötter

315:-

KALVYTTERFILÉ, SVENSK

grillad, tomat och örtslungad gnocchi, basilikaemulsion, parmachips, citronbakade blastmorötter, parmesanost

310:-

GNOCCHI

i krämig nässelsås, grillad grön sparris, vårlök, riven sveciaost, friterat rödbetstrassel

205:-

SÖTT

VANILJBAKADE RABARBER

vitchokladmousse, mandelsmulpajsmulor, jordgubbsorbet, mynta

135:-

LAKRITSCREME BRÛLÉE

chokladglass, hallonkompott

115:-

2 x EKOLOGISKA OSTAR

kex, marmelad, nötter

155:-

Bistromeny

Västerbottenquesadilla

Skagenräkor, syrad röd spetskål, gröna blad

155:-

Krämig tagliatelle

ramslökspesto, dillmarinerade räkor, morotstrassel,

hyvlad parmesan, rostad mandel

200:-

Hamburgare

Black Angus, grillat briochebröd, chipotlemajonnäs, bacon,

picklad rödlök, manchegoost, ruccolasallad, country fries

 195:-

6 JUNI MENY

kl 12,00 – 14,00

Förrätt och varmrätt 320 kr

Endast varmrätt 255 kr

Smörrebröd med matjessill, färskpotatis, brynt smörcreme,

hackat ägg, rödlök, dill

***

Rödtungsroulader, laxfärserade, potatis och blomkålscreme,

skummig nässelvelouté, citronglaserade vårprimörer

eller

Bjärekyckling, citronbakade blastmorötter, ramslöksemulsion, potatis- och Prästostkroketter, timjansky, grillad färsk buntlök

GRÖN RÄTT

Gnocchi i krämig nässelsås, färsk grön sparris, vårlök, riven sveciaost, friterat morotstrassel

 

DESSERT ATT KÖPA TILL

Jordgubbar, vaniljglass, mjölkchokladpastej, mandelcrunch

95:-

Bordsbokning 0370-336801.

Meny på Mors dag-NU FULLBOKAT!

kl 12,00 – 15,00

Förrätt och varmrätt 310 kr

Endast varmrätt 255 kr

 

Räkcheesecake på kavringsbotten, ägg, dillgurka, rödlökscrudité,

gröna blad

***

Rödtungsroulad, laxfärserad, potatis- och blomkålscreme,

skummig nässelvelouté, citronglaserade vårprimörer

 

eller

 

Kalvytterfilé, grillad, rostad färskpotatis med fetaost och spenat, tomatbearnaise, bakade små tomater, grön sparris, basilika olja

 

eller

 

GRÖN RÄTT

 

Gnocchi i krämig nässelsås, färsk grön sparris, vårlök,

riven sveciaost, friterat morotstrassel

 

DESSERT ATT KÖPA TILL

 

Flädermarinerade jordgubbar, grillad munk, råvaniljcreme, hallonsorbet, rostad kokos

 

95:-

 

Bordsbokning; 0370336801

Västerbottenquesadilla 155:-

Skagenräkor, syrad röd spetskål, gröna blad

 

Krämig tagliatelle 200:-

ramslökspesto, dillmarinerade räkor, morotstrassel,

hyvlad parmesan, rostad mandel

 

Hamburgare 195:-

Black Angus, grillat briochebröd, chipotlemajonnäs, bacon,

picklad rödlök, manchegoost, ruccolasallad, country fries

 

 

Aktuella öppettider för lunch och middag.

Måndag till och med fredag vecka 14

kl. 12,00-14,00

kl. 17,00-21,00

Lördag

kl. 13,00-15,00

kl. 17,00-21,00

Söndag

kl. 12-14

Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2             

Månadens recept

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Restaurangens öppettider

Måndag till fredag

kl. 12.00-15,00

kl. 17,00-21,00

Lördag

kl. 13.00-15,00, 17,00-21,00

Söndag stängt

Boka bord på 0370-336801 eller 336800. Du kan även mejla info@hestraviken.se

Frukostservice

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.30, söndag kl. 07.30-10.30.

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss