Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

Dagens Husmanskost v 26

 

Måndag

Biff med äpple- och morot, gräddsås, kokt färskpotatis, lingon

Tisdag

Panerad spättafilé, remouladsås, smörade ärtor, citron, dillslungad potatis

alt.

Småländska isterband, persiljestuvad potatis, inlagda rödbetor

Onsdag

Bakad kotlettrad av svensk Rapsgris, gräddsås, äppelmos, pressgurka, kokt potatis

Torsdag

Fiskgratäng med kokosgrädde, chili- och lime, grönsaksris

alt.

Tomatsoppa, pimentos, ört creme fraiche, vitlöksbröd

Fredag

Pesto- och mozzarella bakad kycklingfile, timjanvelouté, klyftpotatis, picklad rödlök

Veckans vegetariska:

Krämig pasta med spenatpesto, små tomater, flagad parmesan

105:-

Vår lunchbuffé är uppdukad helgfri måndag-fredag kl 12.00-14.00

Minska matsvinnet och rädda  vår överblivna mat från att slängas

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Du köper maten direkt i appen och hämtar sedan ut den som take away hos oss. Tillsammans minskar vi matsvinnet och räddar miljön.

En tredjedel av all mat som produceras i världen slängs. Bara i Sverige slängs det varje år 500 000 ton ätbar mat, det motsvarar samma klimatpåverkan som utsläppen från 400 000 bilar årligen.

Med appen Karma kan du nu rädda vår mat som riskerar att slängas för ett billigare pris! Följ oss i appen så får du en notis när det finns mat att rädda.

Facebook karma

www.karma.life

 Serveras måndag till fredag 17.00-21.00

och

lördag 14.00-21.00

 

BÖRJA MED

BAKAD HEL BLOMKÅL,

räkor, flagad lagrad Västerbottenost, brynt smör, krispigt bovete

100:-

FÄRSK SPARRIS,

på grillad levain, pocherat eko-ägg, citronemulsion, gräslök, parmesanost

115:-

NÄSSELPAJ,

grön örtcreme, Coppa di Parma, rostade pinjenötter, skottsallad, picklade små tomater

130:-

TARTAR PÅ GRAVAD LAX,

citron-Smetana, löjrom, gulbeta, gurka, kavringschips, senapsfrön, mandel

155:-

FISK & SKALDJUR

RÖDING FRÅN ÅRE,

vitvinsbakad, beurre blanc med rom och gräslök, grillad sallad, spenat, friterad persilja, krossad örtpotatis

280:-

GÖS FRÅN SVERIGE,

halstrad, brynt smör, krossad hasselnöt, bakad vit sparris, mandelpotatispuré, rädisor, grillad, citron

285:-

KÖTT & FÅGEL

FLANKSTEK FRÅN NÄRKE,

grillad, sötpotatiscreme, vårlök, blastmorot, nässlor, timjansky,

rostad färskpotatis

280:-

KALVRYGG FRÅN ÅRSTA KÖTT,

bakad tomat, kryddsmör, ruccola, gnocchi, smörad kalvbuljong, lökolja

290:-

BJÄREKYCKLING FRÅN SKÅNE

skinnstekt, krämig tomatrisotto, tomatconcassé, karamelliserad chèvreost, vitlöksfrästa haricot verts

215:-

GRÖNT

SPARRISRISOTTO,

rågrillad sparris, buntlök, rädisor, mandel, hyvlad parmesan

175:-

SÖTT & OST

LAKRITSMARÄNG

jordgubbar, lemoncurd, vaniljgräddmascarpone, jordgubbsorbet

130:-

VANILJBAKADE RABARBER

mjölkchokladmousse, rostad havreglass,

karamelliserade nötter

125:-

CITRONKAKA

rårörda hallon, hallonparfait, rostad vit choklad, passionsmousse

130:-

2 x OSTAR

kex, marmelad, rostade nötter

150:-

CHOKLADSANDWICH TILL KAFFET

55:-/st

Serveras måndag till fredag 17.00-21.00,

lördag 14.00-21.00 och söndag 12.00-14.00

3 rätter 490:-

NÄSSELPAJ
grön örtcreme, Coppa di Parma, rostade pinjenötter, skottsallad, picklade små tomater
____

RÖDING FRÅN ÅRE
vitvinsbakad, beurre blanc med rom och gräslök, grillad sallad, spenat, friterad persilja, krossad örtpotatis 

alt. 

FLANKSTEK FRÅN NÄRKE
grillad, sötpotatiscreme, vårlök, blastmorot, nässlor, timjansky, rostad färskpotatis
____

VANILJBAKADE RABARBER
mjölkchoklad mousse rostad havreglass, karamelliserade nötter

Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

Förrätt:

2 små djursmörgåsar som liten förrätt
60 :-

Varmrätter
Hemgjorda kycklingnuggets, pommes frites, currydressing, rostade grönsaker
75 :-

Spagetti med köttfärssås, grönsallad
75 :-

Panerad spätta, potatis stomp, remouladsås, grönsaksstavar
85 :-

Desserter
Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
55 :-

Pannkakor, hallonsylt, glass eller grädde från Wapnö Gård
60 :-

Chokladkaka, bär, grädde från Wapnö Gård
55 :-

Chokladboll

20:-

När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.

Gäller för maj till och med augusti 2018

Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carte. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

HAV och SKOG

VARMRÖKT LAX 

färskpotatis terinne, picklade rödbetor, citron- och spenatemulsion, pocherat ägg, kavringschips

***

GÖS

halstrad, grillad vit sparris, brynt ramslökemuslsion, baconchips, rädisa, potatis med Wapnöyoghurt, dill och kapris

eller

RYGGBIFF

grillad, risotto med salladslök och sparris, timjansky, örtbakade små tomater, hyvlad parmesan

***

HALLONKOKT PÄRON

mjölkchokladpastej, hallonmousse, vaniljglass saltrostad mandel

 

TREND och TRADITION

TOMATSALLAD PÅ VARBERGSTOMATER

breaola, chévreost creme, grillade små lökar, basilika, levainchips

***

TORSKRYGG 

vitvinsbakad, krossat ägg, riven pepparrot, beurre blanc, forellrom, sotad purjolök, dillslungad potatis

eller

KALVRYGG

helbakad, variation på sommarmorot, rosmarinsky, örtemulsion, rostad färskpotatis

***

 MANDELKAKA

rabarberkompott, jordgubbssorbet, kardemummacreme, vaniljmaräng

 

GRÖNT och RÄTT

 

SALLADSTACO

med grillad halloumi, avokado, picklad lök, cashewnöts aioli

***

FRITERADE KORNGRYNSBOLLAR

färskostcreme, smörad morot, brytbönor, spenat, hyvlad parmesan

***

MANDELKAKA

rabarberkompott, jordgubbssorbet, kardemummacreme, vaniljmaräng

På söndagar från den * 8 april fram till den 17 juni 2018  dukar vi en härlig brunchbuffé på söndagar.

* På Mors Dag serverar vi inte brunch utan en större Mors Dagsbuffé-se flik Mors Dag

Brunchen serveras  mellan kl 12.00 – 14.00.

Pris 255 kr / vuxen, 50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år

Sommarens rätter 

Tomatsallad med cokctailmozzarella,
basilika, rostad mandel, olivolja o balsamico

Melon- och mangosallad med mynta,
rödlök och chiliolja

Öppen tzatziki

Croque Monsieur

Ägg med spenatfärskost, strimlad kallrökt lax

Vaniljbakade rabarber med kardemumma
yoghurtcreme och chokladcrust

Ananaskaka med vit choklad och mandel

Marängswiss med banan, bär och chokladsås

Frukt eller bär shot

Med reservation för ändringar.

Bistromeny serveras helgfri måndag till fredag 14-21, lördag 14-21,

söndag 12-14.

 

GRILLAD LEVAIN

varm chèvre och rödbetor, pesto, krispig lök, ”grönt”

98:-

CAESARSALLAD

räkor,ägg, levainkrutonger, hyvlad parmesan

155:-

KRÄMIG FÄRSK TAGLIATELLE

pesto, varmrökt lax, vårlök, spenat, hyvlad parmesan, grillad citron

175:-

HAMBURGARE, 200 g, PÅ NÖTKÖTT FRÅN HÅKANSGÅRD

briochebröd, sidfläsk på rapsgris, cheddarost, friterad lök, tomat, sallad, countru fries, 2xdipp

185:-

Serveras helgfri vardag mellan kl 12.00-14.00

Wärdshuslunch vecka 23-26

Smörrebröd med sill, äggsallad och picklad rödlök

***

Halstrad röding, brynt smör, pak choi, krossad hasselnöt och örtslungad potatis

eller

Kalvrygg, sötpotatiskräm, haricot verts, timjansky och rostad potatis

***

Petit fourer och kaffe

230:-

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Hestaviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2    

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Månadens recept

Söndagsbrunch

 En härlig buffé med brunchrätter mellan kl 12.00 – 14.00  på söndagar till och med söndag 17 juni. ( ej Mors dag, då serverar vi en större buffé )

Pris 255 kr / vuxen.

50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 21.00

Fredag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Lördag
kl 14.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Söndag & helgdagar
Varierande öppettider, kontakta oss för mer information.

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.

Frukost

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müssli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss