Vores kærlighed til god mad er stor

Vores kærlighed til god mad er stor

Vores kærlighed til god mad er stor

We feel great love for good food

Hestravikens restaurant

Her er der en fantastisk stemning af at komme ind i et smukt hjem, hvor alt har sin personlige touch. Små charmerende spiserum, saloner, bar og en dejig veranda.

Køkkenet er hjertet i Hestraviken og overraskelser med mad tilberedt og forberede med høje ambitioner. Friske sæsonbestemte ingredienser fra området og naturens egne pantry samt Middelhavet inspirerende lækkerier gøre alt måltid særligt. Måske er der nogle af Sveriges bedste desserter!

Bag gryderne står køkkenchef Malin Tallbäck, en af ejerne

Dagens Husmanskost v 51

Lunchbuffén står uppdukat helgfri måndag till fredag 12-14.

 

Måndag

Julköttbullar, lingon, gräddsås, persiljepotatis

 

Tisdag

Kokt torsk, äggsås, smörade ärtor- och blomkål, dillslungad potatis

 

Onsdag

Pytt i panna, stekt ägg, inlagda rödbetor

 

Torsdag

Julkryddade revben, äppelmos, gratinerad potatispuré, glaserad morot

 

Fredag

Confiterad kalkon, gräddsky, brysselkål, bakat äpple, vinbärsgelé, rostad potatis

 

Veckans vegetariska:

Grönkåls- och fetaostpaj, soltorkade tomater, krämig äppelsallad

 

Dagens rätt kostar 105 kronor.

Vores menuer

Her kan du se vores forskellige menuer til frokost og middag. Ved bestilling til 10 personer og derover, bedes I forudbestille en menu, hvor alle gæster vælger det samme. Kig på vores menukort “gruppemenu”

Nogle dage i løbet af året, vi også har særlige tilbud i tillæg til vores menuer.

Serveras måndag till fredag 17.00-21.00

och

lördag 13.00-21.00.

BÖRJA MED

LITEN RÅRAKA

löjrom, vispad citronsmetana, lök, dill, Västerbottenost

85 :-

KRÄMIG JORDÄRTSKOCKSSOPPA

picklad rödlök, rostade hasselnötter, räkor, citronolja, krasse

125 :-

HELBAKAD ROTSELLERI

varmrökt lax, pocherat EKO ägg, havtorns- och apelsinemulsion,

grönkålsfras, granatäpple

 140 :-

 

FISK & SKALDJUR

RÖDING FRÅN ÅRE

halstrad, krämig musselsås, variation på rotselleri, kålrabbi,

pepparrot- och dillpotatis

290 :-

RÖDTUNGSRULLADER FRÅN ISLAND

smörad kräftbuljong, bakad fänkål, äpple, citronemulsion,

Västerbottenchips, krossad potatis med havssalt- och olivolja

295 :-

 

KÖTT & FÅGEL

ANKBRÖST FRÅN FRANKRIKE

glaserat, pumpakräm, marinerad apelsin, sidfläsk från Rapsgris,

brysselkål, hasselbackspotaits, rödvinssky

290 :-

LAMMROSTBIFF FRÅN GOTLAND, GÅRDSLAMM

risotto på pumpa- och äpple, friterad kål, hycklad parmesan, rostad mandel

 275 :-

GRÖNT

VARIATION PÅ KÅL

krossad- och rostad mandel, granatäpple, Wapnö Yoghurt,

brynt smör, kikärtsbollar

175 :-

 

SÖTT & OST

APELSINTARTE

vitchokladmousse, apelsinsallad, passionssorbet, vaniljmaräng

135 :-

MJUK PEPPARKAKA

vaniljglass, lingon, äppelkompott, kola, karamelliserade mandlar

120 :-

TILL KAFFET

hemlagat godisfat

60 :-

2 x OSTAR

kex, marmelad, rostade nötter

150 :-

 

För sällskap över 10 personer krävs förbeställning av maten.

Se våra festmenyer.

Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

Förrätt:

2 små djursmörgåsar som liten förrätt
60 :-

Varmrätter
Hemgjorda kycklingnuggets, pommes frites, currydressing, rostade grönsaker
75 :-

Spagetti med köttfärssås, grönsallad
75 :-

Panerad spätta, potatis stomp, remouladsås, grönsaksstavar
85 :-

Desserter
Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
55 :-

Pannkakor, hallonsylt, glass eller grädde från Wapnö Gård
60 :-

Chokladkaka, bär, grädde från Wapnö Gård
55 :-

Chokladboll

20:-

När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.

Gäller maj till och med augusti 2018

Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carté. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

 

HAV och SKOG

TOAST MED TIMJANROSTAD SKOGSSVAMP OCH PUMPA

färsk chèvreost, lingonemulsion, rökt hjortstek

***

FJÄLLRÖDING

halstrad, grillade räkor, skaldjursrisotto, kräftvierge, bakad fänkål, citron, dill

eller

OXFILÈ

lågtempererad, chilirostade rotfrukter, Vaccaost från Wapnö, vitlökssmör, syrad smålök, rosmarinsky

***

MAZARINKAKA

äppelkompott, kolacreme, vaniljmascarpone, hallonsorbet, rostad mandel

 

TREND och TRADITION

RÄKOR OCH KUNGSKRABBA PÅ BLOMKÅLSCREME

picklad kålrabbi, brynt soya- och lime vinägrett, rostad sesam, friterat rispapper

***

TORSKRYGG 

skinnhalstrad, jordärtskockscreme, äppel beurre blanc, forellrom, bakad purjolök, krossad potatis med pepparrot och dill

eller

ANKBRÖST

knaperstekt, pumpacreme med apelsin, gräddragen kål, portvinssky, hasselbackspotatis

***

 BJÖRNBÄRSMOUSSE

inkokt päron, brownie, vaniljglass, chokladcrust, rörda hjorton

 

GRÖNT och RÄTT

 

TOAST MED TIMJANROSTAD SKOGSSVAMP OCH PUMPA

färsk chèvreost, lingonemulsion, rostade hasselnötter

***

KIKÄRTS- OCH LINSBURGARE

rostade rotfrukter, rödlökscrudité, rödbetscreme, rostade mandlar

***

BJÖRNBÄRSMOUSSE

inkokt päron, brownie, vaniljglass, chokladcrust, rörda hjorton

Serveras söndagar mellan kl 12.00 – 14.00

MENY

3-rätter 490:-

KRÄMIG JORDÄRTSKOCKSSOPPA

räkor, picklad rödlök, hasselnötter, citronolja, krasse

______

RÖDING FRÅN ÅRE

halstrad, krämig musselsås, vaiation på rotselleri, kålrabbi,

pepparrot- och dillpotatis

eller

ANKBRÖST FRÅN FRANKRIKE

glaserat, pumpakräm, marinerad apelsin, sidfläsk från Rapsgris,

brysselkål, hasselbackspotatis, rödvinsky

______

MJUK PEPPARKAKA

vaniljglass, lingon, äppelkompott, kola, karamelliserade mandlar

Bistromeny serveras helgfri måndag till fredag 14-21,

lördag 14-21, söndag 12-14.

RÄKSALLAD

krispiga grönsaker, ägg, ceasardressing, krutonger

175:-

LEVAINTOAST

cheddarost, dijon- och rödlök, tomat och skottsallad

85:-

TORTELLINI

fylld med svamp- och ricotta, rökt lax, bakad pumpa, spenat, hyvlad parmesan

170:-

HAMBURGARE, 200 gr, PÅ NÖTKÖTT FRÅN HÅKANSGÅRD

briochebröd, pimentos, chèvre, rostade valnötter,

ruccola, country fries, 2 x dipp

185:-

Husk at bestille bord, så vi er sikre på der er plads til jer.

 +46 370 33 68 00

eller via e-post

Hestraviken er certificeret af nordiske miljømærke Svanen og møde deres hårde miljø og klima for hotellet, restaurant og konference. Dette betyder bl.a. vi primært bruger lokale råvarer og økologiske produkter i vores restaurant. Vores morgenmad er licenseret af Krav og opfylder deres kriterier med økologiske ingredienser.

svanen_PMS_347_vitbak2    

AKTUELLE TILBUD

Månadens recept

Søndagsbrunch

Søndage fra august 19 serverer vi en lækker buffet brunch fra 12.00 – 14.00

Pris 245 SEK / voksen.

50 / børn op til 5 år, 90 SEK / børn op til 12 år.

(Ikke i december, hvor vi har julebuffet)

Bordsbestilling +46 370 33 68 00

eller via e-post

Restaurantens åbningstider

Mandag til torsdag
kl 12.00-23.00 (seneste ankomst 21,00)

Fredag
kl 12.00-23.00 (seneste ankomst 20,00)

Lørdag  
14.00-23.00 (seneste ankomst 20,00)

Søndag & helligdage 
Varierende åbningstider, kontakt os for mere information.

Vi holder lukket i jul, nytår og midsummer

Morgenmad

En økologisk, nærende og rustik morgenbuffet er altid inkluderet, når du besøger os til overnatning.

På buffet serverer vi frisk frugt, hjemmelavet müssli, hemkokta syltetøj, kager, hjemmebagt brød, Brittas sild, bacon, pølse, æg, smoothies, udvalgte kød og oste, mv

Morgenmaden serveres mandag til fredag. 7:00 til 09:30, lørdag middag. 7:00 til 10:00, søndag middag. 7:30 til 10:00

Gæster ikke bor hos os er også velkommen til bare nyde vores morgenmad, afhængig, afder er plads til jer.

Restaurant Guide “White Guide” anbefaler os