Cykelvägar kring Hestra i Småland

Upplev den vackra naturen kring Isaberg och Hestra med sjöar, skogar och ängar från cykelsadeln. Oavsett om syftet är träning eller avkoppling. Gravelbike eller en vanlig standard cykel är perfekt.

Cykelvägar i naturskön miljö på grus och asfalt

Här finns fina cykelvägar som går både på mindre asfalterade vägar, grusvägar och asfalterade cykelleder. Passar perfekt för standard och gravel cyklar. Naturen med skogar, sjöar, ängar och gårdar på landet ger avkopplade upplevelser. Hos oss finns alla typer av leder, oavsett om du föredrar ett högre tempo på en gravelbike, eller vill ta en cykeltur i lugnare tempo på en mer traditionell cykel. Vi fixar gärna en fikakorg eller en picknickkorg som lunch.

Några förslag på cykelturer

Bäckhultsleden – karta PDF
Cykelturen går i en kuperad terräng på enbart asfaltsvägar. Turen går mestadels i skogsmark.

Hestraleden – karta PDF
Cykelturen är i kuperad terräng som mestadels går i skogsmark. Man cyklar på asfalt, grus och skogsvägar samt får en chans att se Hestra samhälle

Lilla sjöleden – karta PDF
Cykelturen går i lätt terräng på asfaltsvägar. Man cyklar delvis utmed golfbanan och har många stunder sjöutsikt.

Stora sjöleden – karta PDF
Cykelturen går i lätt kuperad terräng på asfalt och grusvägar. Även denna tur går delvis genom golfbanans område men även genom mycket skogsmark.

Gnosjö Andan – länk
Detta är en längre trevlig landsvägstur på 93 kilometer som går längs flera sjöar och vattendrag på mindre vindlande landsvägar med lite trafik.

Naturkartan – länk
Olika leder för mountainbike i region Isaberg

Mountainbike Isaberg

MER OM CYKLING

Hyr en MTB cykel av oss!

MTB-cyklar kan man som hotellgäst hyra hos oss efter tillgång. I högsäsong under sommaren kan cyklar hyras på plats högst 4 timmar per dag i mån av tillgång. Alla som har bokat Aktivt Naturpaket eller sommarpaket har prioriterad tillgång och kan förboka cyklar.

Hyra MTB-cykel för hotellgäster exempel vuxen/junior cykel 300 kr/4 timmar och barn cykel 160 kr/4 timmar