Kultur, konst, design och museum

Konst, trädgård, industrihistoria och möbeldesign är några utställningar som nås på kort avstånd med bil från Hestraviken

Vandalorum

Vandalorum i Värnamo

Ett helt nytt konst-och designcentrum, som ritades av den berömda arkitekten Renzo Piano, som ritade operahuset i Aten, Centre Pompidou, Parco della Musica i Rom, etc. Vandalorum har både olika kvalificerade utställningar av konst och design samt permanenta samlingar av Smålands konstarkiv. Öppet dagligen.

Läs mer >>

Glasthuset_Limmared

Glasets hus i Limmared

Glasmuseum med Limmaredsglas från 1700-talet fram genom tre århundraden till dagens Absolut-flaska. På Glashuset har du också möjlighet att prov blåsa glas och forma dina egna glasföremål. Öppet alla dagar utom måndagar.

Läs mer >>

Bruno_Matsson_center

Möbelriket i Värnamo

Bruno Mathssons center där man kan studera den kände möbelkonstnärens verk. Även möbeltillverkaren Källemo har utställningslokal i Värnamo.

Läs mer >>

Hyltens

Industrimuseum i Gnosjö

Töllstorps friluftsmuseum och Hyltens industrimuseum. Där kan man bland annat se en komplett metallvarufabrik från 20-talet i drift och ett tråddrageri med verkstäder som drivs med vattenhjul.

Läs mer >>

Gislaveds_industrimuseum

Industrimuseum i Gislaved

Ett museum som fokuserar på produkter som tillverkats i Gislaved genom åren inom plast, gummi och läder. Produkthistoria, tillverkningsmetoder och maskiner. Muset är beläget i Gislaveds äldsta industribyggnad från 1893.

Läs mer >>

FLER AKTIVITETER