Längdskidåkning och turåkning

Spår med konstsnö och natursnö finns i närheten och du når alla förslagen på högst 30 minuter med bil. För turåkning rekommendera vi gärna Komosse som ofta är snösäkert även långt in på säsongen.

Spår med konstsnö på Hagatorpet i Tranemo

I Tranemo 30 minuter med bil från oss finns ett fint konstsnöspår på 4,1 km som är preparerat både för skate och klassisk åkning. Spåret är av stadionkaraktär och måttligt kuperat. Belysning finns som är tänd till kl 22.00. Omklädningsrum med dusch är också öppet till kl 22.00. Spåret är avgiftsbelagt. Vid tillgång på natursnö så finns det längre spår upp till 10 km.

Spårstatus och mer information för Hagatorpet >>

Spår med natursnö på Store Mosse Nationalpark

På Store Mosse 20 minuter med bil från oss finns spår med natursnö i natur som påminner om Norrland. Spåren är lättåkta och platta. Det finns två spår som spåras med maskin på 3 och 5 km. Utöver de finns fina möjligheter till turåkning.

Spårstatus och mer information för Store Mosse Nationalpark >>

Turåkning med natursnö på Komosse

Komosse är belägen på en högplatå 305 meter över havet och här blir ofta natursnön liggande länge. Med bil når du Komosse på 30 minuter från Hestraviken. Här får man storslagna upplevelser i en orörd natur. Det finns mycket att upptäcka här, här finns små öar med orörd skog, små miniträd som påminner om bonsaiträd och krokiga tallar och som formats av vindarna. Mossen är perfekt för turåkning med picknick. Vill du ta med familjen på en mystur så ska man följa den spångade leden på 5 km som ofta är spårad av andra skidåkare. Man börjar på parkeringen där det finns informationstavla.

Vår reception hjälper dig med färdvägen.

Spår med natursnö i Hestra och Gnosjö

Isamon i Hestra (3 km) och Töllstorp i Gnosjö (10 km) har spår med natursnö som är spårade med maskin. Det finns både kortare spår med elljus och lite längre utan.

Spårstatus och mer information om Hestra >>

Spårstatus och mer information om Gnosjö >>

FLER AKTIVITETER