Evenemang på Scandinavian Raceway i Andestorp

Den enda Svenska motorbanan där det körts formula 1 arrangerar årlig olika evenemang med motorsport. Banan invigdes 1968 och har under åren varit värd för flera internationella tävlingar med både med bilar och motorcyklar. På 70-talet kördes det formula 1 under sex år.

Evenemangs kalender för 2016

 

SM i roadracing 7-8 maj

Svenskt mästerskap i roadracing för klasserna 125GP/Moto3, Superbike, Superstock 600. Läs mer på Svemo:s hemsida 

 

Oldtimer 20-21 maj

Swedish Oldtimer Racing är ett event som bjuder på en nostalgisk tripp inom motorvärlden. Mål är att återskapa 40-, 50-, och 60-tals anda.

Klassisk racing i 10 olika klasser, flyguppvisningar med propellerplan, en stor fin bils parkering, en klassisk marknad, god mat och dryck samt mycket mer.

Läs mer på Swedish Oldtimer Racing

 

STCC 18-19 juni

STCC är en Svensk Mästerskapsserie för bilar

Läs mer om tävlingar på STCC:s hemsida

 

Swedish TT 1-3 juli

Alla som minns Swedish TT och alla roadracing-VM som körts här ska kunna komma tillbaka och se hojarna igen. Höra ljudet och känna lukten som var för 30 år sedan.

Classic motorcykelracing när den är som bäst. I år ingående i FIM Europé Vintage Road Race Championship, Nordic Open Cup och Svensk Cup. Detta lär bli en helg utöver det vanliga och ett kärt återseende av många härliga motorcyklar. Kanske också endel förare från forna Swedish TT, vem vet?

Läs mer på Anderstorp Racing Club

FLER AKTIVITETER