Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Dagens rätt mån-fre v. 17 och lördagslunch

Dagens kl. 12-14 

Måndag

Irmas köttbullar med gräddsås, persiljeslungad potatis och rårörda lingon, pressgurka

Tisdag

Citron- och timjanbrässerat kycklinglår, grönsaksris, glaserade morötter.

Onsdag

Fläskkarré med bacon och brysselkål, soltorkad tomatsås, krossad potatis

Torsdag

Isterband med persiljestuvad potatis, senap och inlagda rödbetor

Fredag

Kapten Böljas Wärdshusschnitzel med sockerstekt potatis och skysås

Veckans vegetariska på buffé

Rödbetsbiffar med karamelliserad lök, ljummen potatis med spenat och fetaost, rostade solrosfrön, turkisk yoghurt

Pris: 140 kr

Veckans fisk – serverad på tallrik

Halstrad laxfilé med hollandaisesås, gräslöksslungad potatis, rostade morötter, tångkaviar

 

Lördagslunch kl 12,30-14,00

Majskycklingbröst, vårgrön havreotto, picklade rabarber, bakade vårprimörer, dragonsky, saltrostad mandel

Pris 185 kr.

Vegetariskt alternativ:

Rödbetsbiffar med karamelliserad lök, ljummen potatis med spenat och fetaost, rostade solrosfrön, turkisk yoghurt

 

I priset ingår även en liten dessert

 

Bordsbokning; 0370-336801

Med reservation för ändringar.

Är du allergisk?

Fråga oss gärna om innehållet i maten.

Dagens v 18 samt lördagslunch

Dagens kl. 12-14

Måndag:

Pannbiff med fetaost och soltokad tomat, rostad potatis och tzatsiki

 Tisdag:

Herrgårdskyckling med picklad rödlök, broccoli samt ugnsbakad klyftpotatis

Onsdag 1:a maj 

Serverar vi en helgbuffé kl 12.30-14.00

Bordsreservation krävs

Torsdag:

Bouef Bourgignon på högrev, sidfläsk, syltlök samt gratinerat potatismos

Fredag:

Örtmarinerad fläskfilé, bakade lökar, rosépepparsås, gelé och potatisgratäng

Veckans vegetariska på buffé

Kikärts- och tofugryta med rödcurry och kokosgrädde, blomkål, jasminris och rostade cashewnötter

Pris: 140 kr

Veckans fisk – serverad på tallrik

Havets Wallenbergare, skirat smör, citron och grönärtscreme, dillkokt potatis

Pris: 150 kr

Inklusive veckans soppa, stor salladsbuffé, hembakat

bröd, kolsyrat vatten, kaffe och hembakade småkakor

 

Lördagslunch kl. 12,30-14,00

Rödvinsbrässerad högrev, potatis och blomkålspuré med smak av tryffel, sotad broccoli och picklad röd steklök

Vegetariskt alternativ: Kikärts- och tofugryta med rödcurry och kokosgrädde, blomkål och jasminris samt rostade cashewnötter

 

I priset ingår även en liten dessert

Pris 185 kr.

Är du allergisk? Fråga oss gärna om innehållet i maten.

Bordsbokning; 0370-336801

Med reservation för ändringar.

Är du allergisk?

Fråga oss gärna om innehållet i maten.

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma.

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Med reservation för ändringar.

ATT BÖRJA MED

LÖJROM

165:-

friterade hasselbackspotatis, rödlök och vispad smetana

BURRATA

125:-

tomatpesto, basilika och grillat Levainbröd

”SALLAD NICOISE”

155:-

tonfiskcreme, friterade kaprisblommor, tomat, gurka, haricot verts, rödbetspicklat ekoägg och friterad surdeg

 

STÖRRE

TORSKRYGG, NORDATLANTEN

315:-

savoykålsbakad, vit böncreme, Fiorinablomkål, persilje-

och grillad citronvinaigrette och krispig potatis

KALVYTTERFILÉ, GRILLAD, SVENSK

315:-

vårgrön mascarponerisotto med ärtor och ramslök, sparriscrudité, ört- och vinbrässerad pärllök, syltad tomat och parmesan

POLENTA, BAKAD

225:-

tomatkompott, små morötter i brynt dillsmör, vit böncreme,

riven parmesan och rostad mandel

 

 

SÖTT OCH OST

VANILJBAKADE RABARBER

145 :-

vispad kardemumma-pannacotta, jordgubbsorbet, curd, kolakakscrunch

 

CHOKLADFUDGEBROWNIE

110:-

vispad vaniljcrème fraiche, rostade hasselnötter, kolasås

 

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

 

 2 X OSTAR 

165:-

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

 

 

BISTROMENY

SMÖRREBRÖD ”STÖRRE”,

Skagenräkor, ekoägg, picklad rödlök, riven pepparrot och gröna blad

175:-

HAMBURGARE, ANGUS 200G,

ramslökspesto, cheddarostmajonnäs,

rostad lök, sallad, tomat och Country fries

225:-

PASTA ROMESCO,

ört- och vitlöksstekta Vannameiräkor, kalamatoliver,

grillad tomat, flagad parmesan

195:-

Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.

Med reservation för ändringar.

ATT BÖRJA MED

LÖJROM

165:-

friterade hasselbackspotatis, rödlök och vispad smetana

BURRATA

125:-

tomatpesto, basilika och grillat Levainbröd

FÄRSK VIT SPARRIS

155:-

citronhollandaise, stenbitsrom, gräslök och fänkålskrutonger

 

STÖRRE

HALSTRAD RÖDING  

330:-

bakad spetskål, rabarberbeurre blanc , potatisecrassé med vårlök,

rimmad mandel och picklad rabarber

 

LAMMROSTBIFF, NYA ZEELAND

320:-

smashed potato med ramslöksmör, chèvre-emulsion,  ragu på

lammkorv, bönor, zucchini och rosmarinsky

 

POLENTA, BAKAD

225:-

tomatkompott, små morötter i brynt dillsmör, vit böncreme,

riven parmesan och rostad mandel

 

 

SÖTT OCH OST

MANGOPARFAIT

 145:-

chokladkex, bärpannacotta, mörk chokladmousse och hasselnötter

 

CHOKLADFUDGEBROWNIE

110:-

vispad vaniljcrème fraiche, rostade hasselnötter, kolasås

 

VÅR EGEN TRYFFEL

45:-

 

 2 X OSTAR 

165:-

vår egen marmelad, fröknäcke, frukt

 

 

BISTROMENY

SMÖRREBRÖD ”STÖRRE”,

Skagenräkor, ekoägg, picklad rödlök, riven pepparrot och gröna blad

175:-

HAMBURGARE, ANGUS 200G,

ramslökspesto, cheddarostmajonnäs,

rostad lök, sallad, tomat och Country fries

225:-

PASTA ROMESCO,

ört- och vitlöksstekta Vannameiräkor, kalamatoliver,

grillad tomat, flagad parmesan

195:-

Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.

 

Med reservation för ändringar.

MENY PÅ MORS DAG 26/5 KL, 12-15

Kall skaldjurslasagne med räkor och krabba, inlagda små tomater, dillpesto, västerbottenflarn

***

Halstrad torskrygg, Nordostatlanten, potatisecrassé med vårlök, forellrom, skummig nässelvelouté, gulbetor och vit sparris med brynt smör och dill

alt.

Kalvytterfilé, grillad, svensk, vårgrön mascarponerisotto med ärtor och ramslök, sparriscrudité, ört- o vinbrässerad pärllök, syltad tomat, parmesan

alt.

Grön rätt

***

Pavlovabakelse, passionsfruktscurd, jordgubbsalsa, vaniljgräddcreme,

rostad vitchoklad

 

2 rätter 445:-

3 rätter 585:-

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

 

Med reservation för ändringar.

Lördagslunchbuffé kl. 12,30-14,00

Pris 185 kr.

Halva priset för barn tom 12 år.

Helgbuffen består av:

  • Sallad, bröd och smör
  • Varmrätt – två alternativ (kött, fågel eller fisk och vegetariskt)
  • Kolsyrat och stilla vatten (läsk, lättöl eller annan dryck ingår ej)
  • Liten dessert
  • Kaffe/te

Vilka rätter som serveras presenteras under veckans dagens här till  vänster.

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Söndagsbrunch

Foccacia, smör

2 x ostar och kex

 

Gubbröra på litet smörrebröd med rädisa

Tomatsallad med tonfisk, bönor, rödlök, örtemulsion o krutonger

Betor, Labhnebollar, aprikoser, mynta, rostade solrosfrön

Spenat- o ramslöksfrittata med skagenröra

Smetana, tångrom, gräslök, chips

 

Yakitori Kycklingspett med asiatisk kålsallad

Friterad Halloumi paprikadipp

Smashed potatoes med örter

Bruschettas med getost, päronchutney, valnötter

Pocherat ägg,

 

 

Fattig riddare, rabarberkompott, vaniljgrädde

Chokladtarteletter

Fruktsallad

Mango- och passionsfruktspannacotta

Silviakaka eller kokosrutor

Snickersgodis

 

Med reservation för ändringar.

 

 

Pris 320 kr p.p

Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se

Aktuella öppettider för lunch och middag

Måndag till fredag

kl. 12,00-14,00

kl. 17,00-21,00

Lördag

kl. 12,30-14,00

kl. 17,00-21,00

Söndag

kl. 12,00-14,00

 

Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vi är också licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2             

Månadens recept

Boka bord på 0370-336801

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Frukostservice

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.30, söndag kl. 07.30-10.30.

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss