Hestravikens restaurang
I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.
Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.
AKTUELLA ERBJUDANDEN
Dagens rätt mån-fre v. 17 och lördagslunch
Dagens kl. 12-14
Måndag
Irmas köttbullar med gräddsås, persiljeslungad potatis och rårörda lingon, pressgurka
Tisdag
Citron- och timjanbrässerat kycklinglår, grönsaksris, glaserade morötter.
Onsdag
Fläskkarré med bacon och brysselkål, soltorkad tomatsås, krossad potatis
Torsdag
Isterband med persiljestuvad potatis, senap och inlagda rödbetor
Fredag
Kapten Böljas Wärdshusschnitzel med sockerstekt potatis och skysås
Veckans vegetariska på buffé
Rödbetsbiffar med karamelliserad lök, ljummen potatis med spenat och fetaost, rostade solrosfrön, turkisk yoghurt
Pris: 140 kr
Veckans fisk – serverad på tallrik
Halstrad laxfilé med hollandaisesås, gräslöksslungad potatis, rostade morötter, tångkaviar
Lördagslunch kl 12,30-14,00
Majskycklingbröst, vårgrön havreotto, picklade rabarber, bakade vårprimörer, dragonsky, saltrostad mandel
Pris 185 kr.
Vegetariskt alternativ:
Rödbetsbiffar med karamelliserad lök, ljummen potatis med spenat och fetaost, rostade solrosfrön, turkisk yoghurt
I priset ingår även en liten dessert
Bordsbokning; 0370-336801
Med reservation för ändringar.
Är du allergisk?
Fråga oss gärna om innehållet i maten.
Dagens v 18 samt lördagslunch
Dagens kl. 12-14
Måndag:
Pannbiff med fetaost och soltokad tomat, rostad potatis och tzatsiki
Tisdag:
Herrgårdskyckling med picklad rödlök, broccoli samt ugnsbakad klyftpotatis
Onsdag 1:a maj
Serverar vi en helgbuffé kl 12.30-14.00
Bordsreservation krävs
Torsdag:
Bouef Bourgignon på högrev, sidfläsk, syltlök samt gratinerat potatismos
Fredag:
Örtmarinerad fläskfilé, bakade lökar, rosépepparsås, gelé och potatisgratäng
Veckans vegetariska på buffé
Kikärts- och tofugryta med rödcurry och kokosgrädde, blomkål, jasminris och rostade cashewnötter
Pris: 140 kr
Veckans fisk – serverad på tallrik
Havets Wallenbergare, skirat smör, citron och grönärtscreme, dillkokt potatis
Pris: 150 kr
Inklusive veckans soppa, stor salladsbuffé, hembakat
bröd, kolsyrat vatten, kaffe och hembakade småkakor
Lördagslunch kl. 12,30-14,00
Rödvinsbrässerad högrev, potatis och blomkålspuré med smak av tryffel, sotad broccoli och picklad röd steklök
Vegetariskt alternativ: Kikärts- och tofugryta med rödcurry och kokosgrädde, blomkål och jasminris samt rostade cashewnötter
I priset ingår även en liten dessert
Pris 185 kr.
Är du allergisk? Fråga oss gärna om innehållet i maten.
Bordsbokning; 0370-336801
Med reservation för ändringar.
Är du allergisk?
Fråga oss gärna om innehållet i maten.
Våra menyer
Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma.
Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.
Med reservation för ändringar.
ATT BÖRJA MED
LÖJROM
165:-
friterade hasselbackspotatis, rödlök och vispad smetana
BURRATA
125:-
tomatpesto, basilika och grillat Levainbröd
”SALLAD NICOISE”
155:-
tonfiskcreme, friterade kaprisblommor, tomat, gurka, haricot verts, rödbetspicklat ekoägg och friterad surdeg
STÖRRE
TORSKRYGG, NORDATLANTEN
315:-
savoykålsbakad, vit böncreme, Fiorinablomkål, persilje-
och grillad citronvinaigrette och krispig potatis
KALVYTTERFILÉ, GRILLAD, SVENSK
315:-
vårgrön mascarponerisotto med ärtor och ramslök, sparriscrudité, ört- och vinbrässerad pärllök, syltad tomat och parmesan
POLENTA, BAKAD
225:-
tomatkompott, små morötter i brynt dillsmör, vit böncreme,
riven parmesan och rostad mandel
SÖTT OCH OST
VANILJBAKADE RABARBER
145 :-
vispad kardemumma-pannacotta, jordgubbsorbet, curd, kolakakscrunch
CHOKLADFUDGEBROWNIE
110:-
vispad vaniljcrème fraiche, rostade hasselnötter, kolasås
VÅR EGEN TRYFFEL
45:-
2 X OSTAR
165:-
vår egen marmelad, fröknäcke, frukt
BISTROMENY
SMÖRREBRÖD ”STÖRRE”,
Skagenräkor, ekoägg, picklad rödlök, riven pepparrot och gröna blad
175:-
HAMBURGARE, ANGUS 200G,
ramslökspesto, cheddarostmajonnäs,
rostad lök, sallad, tomat och Country fries
225:-
PASTA ROMESCO,
ört- och vitlöksstekta Vannameiräkor, kalamatoliver,
grillad tomat, flagad parmesan
195:-
Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.
Med reservation för ändringar.
ATT BÖRJA MED
LÖJROM
165:-
friterade hasselbackspotatis, rödlök och vispad smetana
BURRATA
125:-
tomatpesto, basilika och grillat Levainbröd
FÄRSK VIT SPARRIS
155:-
citronhollandaise, stenbitsrom, gräslök och fänkålskrutonger
STÖRRE
HALSTRAD RÖDING
330:-
bakad spetskål, rabarberbeurre blanc , potatisecrassé med vårlök,
rimmad mandel och picklad rabarber
LAMMROSTBIFF, NYA ZEELAND
320:-
smashed potato med ramslöksmör, chèvre-emulsion, ragu på
lammkorv, bönor, zucchini och rosmarinsky
POLENTA, BAKAD
225:-
tomatkompott, små morötter i brynt dillsmör, vit böncreme,
riven parmesan och rostad mandel
SÖTT OCH OST
MANGOPARFAIT
145:-
chokladkex, bärpannacotta, mörk chokladmousse och hasselnötter
CHOKLADFUDGEBROWNIE
110:-
vispad vaniljcrème fraiche, rostade hasselnötter, kolasås
VÅR EGEN TRYFFEL
45:-
2 X OSTAR
165:-
vår egen marmelad, fröknäcke, frukt
BISTROMENY
SMÖRREBRÖD ”STÖRRE”,
Skagenräkor, ekoägg, picklad rödlök, riven pepparrot och gröna blad
175:-
HAMBURGARE, ANGUS 200G,
ramslökspesto, cheddarostmajonnäs,
rostad lök, sallad, tomat och Country fries
225:-
PASTA ROMESCO,
ört- och vitlöksstekta Vannameiräkor, kalamatoliver,
grillad tomat, flagad parmesan
195:-
Allergener – om ni önskar en meny med allergener specificerade meddela oss så hjälper vi dig.
Med reservation för ändringar.
MENY PÅ MORS DAG 26/5 KL, 12-15
Kall skaldjurslasagne med räkor och krabba, inlagda små tomater, dillpesto, västerbottenflarn
***
Halstrad torskrygg, Nordostatlanten, potatisecrassé med vårlök, forellrom, skummig nässelvelouté, gulbetor och vit sparris med brynt smör och dill
alt.
Kalvytterfilé, grillad, svensk, vårgrön mascarponerisotto med ärtor och ramslök, sparriscrudité, ört- o vinbrässerad pärllök, syltad tomat, parmesan
alt.
Grön rätt
***
Pavlovabakelse, passionsfruktscurd, jordgubbsalsa, vaniljgräddcreme,
rostad vitchoklad
2 rätter 445:-
3 rätter 585:-
Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se
Med reservation för ändringar.
Lördagslunchbuffé kl. 12,30-14,00
Pris 185 kr.
Halva priset för barn tom 12 år.
Helgbuffen består av:
- Sallad, bröd och smör
- Varmrätt – två alternativ (kött, fågel eller fisk och vegetariskt)
- Kolsyrat och stilla vatten (läsk, lättöl eller annan dryck ingår ej)
- Liten dessert
- Kaffe/te
Vilka rätter som serveras presenteras under veckans dagens här till vänster.
Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se
Söndagsbrunch
Foccacia, smör
2 x ostar och kex
Gubbröra på litet smörrebröd med rädisa
Tomatsallad med tonfisk, bönor, rödlök, örtemulsion o krutonger
Betor, Labhnebollar, aprikoser, mynta, rostade solrosfrön
Spenat- o ramslöksfrittata med skagenröra
Smetana, tångrom, gräslök, chips
Yakitori Kycklingspett med asiatisk kålsallad
Friterad Halloumi paprikadipp
Smashed potatoes med örter
Bruschettas med getost, päronchutney, valnötter
Pocherat ägg,
Fattig riddare, rabarberkompott, vaniljgrädde
Chokladtarteletter
Fruktsallad
Mango- och passionsfruktspannacotta
Silviakaka eller kokosrutor
Snickersgodis
Med reservation för ändringar.
Pris 320 kr p.p
Bordsbokning: 0370-336801 eller info@hestraviken.se
Aktuella öppettider för lunch och middag
Måndag till fredag
kl. 12,00-14,00
kl. 17,00-21,00
Lördag
kl. 12,30-14,00
kl. 17,00-21,00
Söndag
kl. 12,00-14,00
Hestraviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vi är också licensierad av KRAV och uppfyller deras kriterier med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.
Recept
Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma
Frukostservice
En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.
På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müsli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.
Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-10.00, lördag kl. 07.00-10.30, söndag kl. 07.30-10.30.
Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!