Fotbollsgolf på Isaberg Golfklubb

Fotbollsgolfbanan på Isaberg GK har 6 hål med längd på 50 till 120 meter. Fotbollsgolf är en aktivitet som passar alla åldrar och kräver inga förkunskaper

Hur spelas fotbollsgolf

Fotbollsgolf spelas nästan precis som vanlig golf. Istället för att slå på bollen med en klubba så använder vi våra ben för att sparka bollen från tee till hål.

Varje hål har en längd och ett par. Par menas med det förväntade antal sparkar man ska klara hålet på. Hålet markeras med en gul flagga (vanlig golf spelas mot den vita flaggan på green). Det ligger metallock över hålet som man kan enkelt lyfta av och lägga åt sidan. Vänligen lägg tillbaka locket efter avslutat hål. Om ni hamnar i ett hinder, t.ex. vattenhinder så gäller samma regler som golf. Alltså antingen försöka sparka upp bollen från hindret eller droppa den med 2 armlängder från hindrets kant, ta en pliktspark och sedan fortsätta från den nya plasten.

Att spela på Fotbollsgolfbanan 1 varv tar ca 20-30 minuter. Banan ligger 3 km från Hestraviken.

Priser fotbollsgolf

Senior 100 kr och junior 50 kr. Spela så mycket man vill samma dag.

Ta med egen boll eller hyr i på klubbens kansli för 20 kr/boll. Du kan också få ett scorekort på kansliet där resultat noteras.

Starttider och regler fotbollsgolf

Fotbollsgolfen spelas på Isabergs korthålsbana för vanlig golf.

Bollränna gäller på korthålsbanan, med andra ord kösystem där man lägger en golfboll i rännan och väntar sedan på sin grupps tur att få starta.

Tänk på att det är helt okej att spela footgolf och golf samtidigt, i samma boll/grupp. Var extra försiktig när barn är med och håll uppsikt för golfare som svingar sina golfklubbor.

Det är absolut förbjudet att använda fotbollsskor eller likande på korthålsbanan. Gympaskor eller sneakers är att föredra.

Är man en större grupp kan man hyra hela banan som då stängs av gruppen.

FLER AKTIVITETER