Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

Dagens Husmanskost v 4

 

Måndag

Kåldolmar, gräddsky, kokt potatis, rårörda lingon

Tisdag

Panerad spätta, remouladsås, citron, dillpotatis

alt.

Stekt falukorv, stuvade grönsaker, persiljepotatis, grovkornig senap

Onsdag

Potatisbullar, stekt rimmat fläsk, lingon

alt.

Blodpudding, stekt rimmat fläsk, lingon

 

Torsdag

Urbenat kycklinglår, timjanvelouté, rostad potatis, glaserad morot

alt.

Blomkålssoppa, vitlöksbröd

Fredag

Fläskkotletter, tändstickspotatis, grönpepparsås, vinbärsgelé

Veckans vegetariska:

Kikärtsbiffar, rostade rotfrukter, tomatsås

Lunchbuffén står uppdukat helgfri måndag till fredag 12-14.

 

 

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Serveras vardagskvällar samt lördagar

till och med den 9 februari.

 

BÖRJA MED

SOPPA PÅ BUTTERNUTPUMPA

chèvrebruschetta, valnötter, bakat rosmarin päron

125:-

SKALDJURSKROKETTER

lime- och sesamaioli, pak choi och mangosallad, syrad rödkål

135:-

KALIX LÖJROM

frasig potatis- och jordärtskocksrulle, Västerbottencreme, rödlök- och dillsallad

160:-

FISK & SKALDJUR

TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV

vitvinspocherad, rökt blomkålscreme, blåmusselskum, picklad blomkål, svartkål, dill- och smörslungad potatis

285:-

RÖDING FRÅN ISLAND

halstrad, skaldjursrisotto, kräftvierge, rotfruktschips, bakad purjolök

290:-

KÖTT & FÅGEL

HJORTYTTERFILÉ, SVENSK, FRÅN TVÄRSKOGS VILT

lingonrubbad, krämig spetskål, bakat äpple, rosmarin- och lingonsky, Pommes Anna med brynt smör

290:-

OXFILÉ TOURNEDOS KRAV-MÄRKT FRÅN NÄRKE

minichampinjoner, grillad lök, baconchips, timjansky, inlagda senapsfrön, potatiskroketter med Västerbottenost

325:-

BIFF RYDBERG

äggula, saltgurka, senapscreme

185:-

GRÖNT

KIKÄRTS- OCH LINSBOLLAR

rostad sötpotatis, chévreost creme, granatäpple, rimmad mandel

175:-

 SÖTT & OST

MJÖLKCHOKLADMOUSSE

apelsinsallad, salt karamellglass, brownie, jordnötscrunch

135:-

CITRONKAKA

hallonsorbet, vaniljmascarpone, blåbärskompott, vitchoklad bräck

125:-

VARM BAKAD CHOKLAD

hjortron, punchglass

100:-

 LINNEAS BISKVIER 

blåbär- och vit choklad eller passionsfrukt- och mörkchoklad

35:-/st

2 x OSTAR

kex, marmelad, rostade nötter

150:-

 Serveras vardagar och lördagar

kl 17.00-21.00  samt söndagar kl 12.00-14.00

MENY

3 rätter 490:-

SOPPA PÅ BUTTERNUTPUMPA

chévreostbruschetta, valnötter, bakat rosmarin päron

____

RÖDING FRÅN ISLAND

halstrad, skaldjursrisotto, kräftvierge, rotfruktschips, bakad purjolök

eller

DOVHJORTYTTERFILÉ, SVENSK, FRÅN TVÄRSKOG VILT

lingonrubbad, krämig spetskål, bakat äpple, rosmarin- och lingonsky, Pommes Anna med brynt smör

___

CITRONKAKA

hallonsorbet, vaniljmascarpone, blåbärskompott, vitchokladbräck

Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

Förrätt:

2 små djursmörgåsar som liten förrätt
55 :-

Varmrätter
Hamburgare med bröd, grönsaker, dressing, pommes
85 :-

Spagetti med köttfärssås, sallad, morot
70 :-

Kycklingspett, rostad potatis, currydressing, grönsksfräs
75 :-

Desserter
Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
55 :-

Kladdkakemuffins, grädde från Wapnö, bär
50 :-

Marängsviss, vaniljglass, banan, chokladsås
50 :-

När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.

 

Gäller för januari till april 2017

Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carte. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

HAV och SKOG

SKALDJURSSALLAD

fänkål, äpple- och dill, blomkålscreme, confittomat, levainbrödchips

***

FJÄLLRÖDING FRÅN ÅRE

skinnhalstrad, krabbrisotto, saffransrostad blomkål, champagneskum, parmesanflarn

eller

HJORTRACKS

kryddbakad pumpa, Karl Johansvampcreme, lagerbladsky, mineralblancherad brysselkål, kroketter med lagrad Västerbottenost

***

MJÖLKCHOKLADMOUSSE

päronkompott, mazarinkaka, björnbär, vaniljglass, rostad mandel

 

TREND och TRADITION

RÖKT HJORT

chèvreostcreme, grillad smålök, rostad butternutpumpa, kavringskrisp

***

TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV

ugnsbakad, skaldjursgarnityr, potatis- och äppelpuré, bakad purjolök, beurre blanc, rostade hasselnötter

eller

RYGGBIFF

hängmörad, grillad, vitlökssmör, chilirostade orange rotfrukter,Vaccaost, spenatblad, rödvinssky

***

 CITRUSSALLAD

brownie, kardemumma mascarpone, hallonsorbet, rostad vit choklad

 

GRÖNT och RÄTT

 

GRILLAT LEVAINBRÖD

rostad butternutpumpa och chèvreostcreme, spenatsallad, rostade pumpafrön

***

VÅRRULLE

skogssvamp, parmesanrisotto, smörade betor, rosmarin

***

MJÖLKCHOKLADMOUSSE

päronkompott, mazarinkaka, björnbär, vaniljglass, rostad mandel

Söndagar från den 8 januari och fram till och med den 26 februari  serverar vi en härlig buffé med brunch mellan kl 12.00 – 14.00

Pris 245 kr / vuxen. 50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år

Följande rätter finns på vår brunch i vinter;

Bruschetta med tomat och örtricotta

Bulgursallad med örter, varmrökt lax, fetaost, granatäpple

”Wraps” med currykyckling

Frittata med räktopping

Tarte Flambée , creme fraiche, lök och sidfläsk

Bakat ekologiskt ägg med västerbottenost, spenat och picklad blomkål

Jordärtskocksoppa med smak av tryffel

Laxpudding

Honungsbakad fläsksida, kål, äppelsallad och sötpotatis

Brownie med apelsin

Äppelpaj ”i glas”

Mango och passions ”shot”

Syltkakor/Lemoncurdkakor

 

Med reservation för ändringar.

Vår Bistromeny serveras vardagar mellan 12.00-21.00, lördagar mellan 13.00-21.00 samt söndagar mellan 12.00-14.00

GRILLAD LEVAINTOAST
talleggioost, ruccolapesto, tomat- och lök, lufttorkad skinka, mixed sallad

95:-

RÄKSALLAD
ägg, grönt, krutonger, Brittas dressing

170: –

KRÄMIG TAGLIATELLE MED BAKAD PUMPA
tryffelolja, spenat, parmesan och rökt sidfläsk

155:-

HAMBURGARE FRÅN HAMRA HÅKANSGÅRD 200 gr
chèvreost, karamelliserad lök, romansallad, tomat, country fries

175:-

Wärdshuslunch

Helgfri måndag till fredag 12-14

Krämig jordärtkockssoppa, grönkålskrisp, grissini

***

Apelsinglaserad anka, pumpa, timjansky, rostad potatis, grillad lök

eller

Halstrad röding, parmesanrisotto, rostad blomkål, svartkål, skaldjursgarnityr

***

Petit fourer och kaffe

190:-

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Hestaviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av Krav och uppfyller deras kriterier med ekologiska och kravmärkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2    KRAV_marke_RGB

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Månadens recept

Söndagsbrunch

Söndagar från den 8 januari  serverar vi en härlig buffé med brunch mellan kl 12.00 – 14.00

Pris 245 kr / vuxen.

50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år.

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 21.00

Fredag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Lördag
kl 14.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Söndag & helgdagar
Varierande öppettider, kontakta oss för mer information.

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.

Frukost

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müssli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss

WG15.Dekal_WEB