Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

Dagens Husmanskost v 22

Lunchbuffén står uppdukat helgfri måndag till fredag 12-14.

Måndag

Köttfärslimpa med bacon- och äpple, timjanvelouté, rostad potatis

Tisdag

Senapsströmming, skriat smör, potatispuré, lingon

alt.

Grillad chorizo, senaps- och honungsrostad potatis, spetskål, vårlök

Onsdag

Krämig viltskavsgryta, vårlök, gröna ärtor, ört- och buljongkokt ris

Torsdag

Lammfärsbiffar, tomat- och chili rostad färskpotatis, grillad zucchini, tzatsiki

alt.

Krämig sparrissoppa med chili, ost toast

Fredag

Bakad fläsksida, råstekt potatis, timjansky, ruccola och tomatsallad

Veckans vegetariska:

Tomatrisoni, rostad blomkål, flagad parmesan

 

 

105:-

Vår lunchbuffé är uppdukad helgfri måndag-fredag kl 12.00-14.00

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Serveras vardagar 17,00-21,00 och lördagar 13,00-20,00.

 

BÖRJA MED

FRITERAD FETAOST

i krispigt salladsblad, melon-, chili och myntasalsa, sesamaioli, rostade frön

100:-

FÄRSK GRÖN OCH VIT SPARRIS

räkor, löjrom, citronette, Västerbottencreme, levainkrutonger

155:-

ÖRT- OCH PURJOLÖKSGRAVAD LAX

senapscreme, äggsallad, picklad gurka, rädisor, dill, rågbrödskrisp

125:-

FISK & SKALDJUR

RÖDING FRÅN ÅRE

bakad, späda betor, fänkålssallad med räkor, äpple och dill, mandolinrädisor, beurre blanc med forellrom och gräslök, krossad färskpotatis

285:-

GÖS FRÅN HJÄLMAREN

halstrad, grillad vit sparris, brynt ramslökssmör, kapris, bacon, potatispuré med färska örter

290:-

KÖTT & FÅGEL

KALVENTRECÔTE FRÅN TÅSTORPS GÅRD, SKÖVDE

grillad, smörad buljong, ljummen sallad på örtgnocchi, spenat, confittomater och vårlök, friterade nässlor

315:-

FLANKSTEK FRÅN NÄRKE

grillad, chimichurri, sotad purjolök, vitlöksfrästa haricot verts, sparris, tomatkompott, timjansky, dijon och parmesanpotatis

290:-

BJÄREKYCKLING

skinnhalstrad, fylld med färskost och rosmarin, honungssky, risotto med lagrad parmesan, vårprimörer

190:-

GRÖNT

VARM HALLOUMI

senaps- och honungsglaserad, färskpotatissallad, blastmorot, rågrillad sparris, soyarostad mandel

185:-

SÖTT & OST

BAKAD VIT CHOKLAD

passionsfruktssorbet, hallonmousse, bärmaräng, hallon

130:-

VANILJ RABARBER

jordgubbs- och limeglass, mjölkchokladcreme, chokladcrust, mynta

125:-

CREME BRÛLEE

med bär

95:-

LINNEAS BISKVIER

jordgubbe, citrus

eller

päron, vit choklad

35:-/st

2 x OSTAR,

kex, marmelad, rostade nötter

150:-

Serveras vardagar 14,00-21,00 och lördagar 13,00-20,00, söndagar 12-14.

GRILLAD BRUSCHETTA

tomater, mozzarella, ruccolapesto

100:-

CAESARSALLAD

räkor, levainkrutonger, picklad rödlök

135:-

OST- OCH CHARKUTERIPLANKA

oliver, frukt, kex

155:-

KRÄMIG OST- OCH SPENAT TORTELLINI

kallrökt lax, spenatpesto, confittomater, grillad vårlök,

hyvlad parmesan

165:-

HAMBURGARE FRÅN HAMRA HÅKANSGÅRD, 200 gr

briochebröd, rostad paprikakräm, krispsallad, tomat,

bacon och country fries

185:-

Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

Förrätt:

2 små djursmörgåsar som liten förrätt
60 :-

Varmrätter
Hemgjorda kycklingnuggets, pommes frites, currydressing, rostade grönsaker
75 :-

Spagetti med köttfärssås, grönsallad
75 :-

Panerad spätta, potatis stomp, remouladsås, grönsaksstavar
85 :-

Desserter
Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
55 :-

Pannkakor, hallonsylt, glass eller grädde från Wapnö Gård
60 :-

Chokladkaka, bär, grädde från Wapnö Gård
55 :-

Chokladboll

20:-

När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.

Gäller för maj till augusti 2017

Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carte. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

HAV och SKOG

VARMRÖKT LAX

färskpotatis terinne, löjromscreme, picklade rödbetor, rågbrödskrisp

***

GÖS

skinnhalstrad, vit sparris, brynt smör, potatispuré med örter, friterad kapris

eller

RYGGBIFF

grillad, blastmorot, rostad nypotatis med bakad paprika, ruccola och Vaccaost från Wapnö, rosmarinsky, rotfruktschips

***

SOMMARBÄR

vaniljmascarponecreme, lemoncurd, smulpajsmulor, citrontimjan

 

TREND och TRADITION

COPPA DI PARMA

chèvreost creme, sallad på små tomater, grillad lök, örter, rostade pinjenötter

***

TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV

vitvinspocherad, beurre blanc med dill- och forellrom, späda rödbetor, minimorot, krossad pepparrotspotatis

eller

KALVYTTERFILÈ

örtbakad, risotto med sparris- och vårlök, kalvbuljong, vitlökssmör, spenat, syrad steklök

***

 MJÖLKCHOKLADMOUSSE

mazarinkaka, persikokompott, hallonsorbet, mynta

 

GRÖNT och RÄTT

 

TOMATSALLAD

chévreostcreme, grillad lök, örter, rostade pinjenötter

***

LINS- OCH KIKÄRTSBOLLAR

parmesanrisotto, grillad färsk lök, ruccola

***

SOMMARBÄR

vaniljmascarponecreme, lemoncurd, smulpajsmulor, citrontimjan

På söndagar * serverar vi en härlig buffé med brunch mellan kl 12.00 – 14.00

Vi serverar även brunch på måndag den första maj.

Pris 245 kr / vuxen. 50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år

 

Ceasarsallad med parmesan och krutonger

Melon och lufttorkad skinka

Rostad kall tomatsoppa med vitlöksbrödsticks

Fyllda minicroissanter

Grillad quesadilla med mozarella, rödlök, rökt lamm och ruccola

Klyftpotatis med rosmarin och vitlök, fetaostdipp

Skinnstekt kycklingfilé med örtemulsion, bakad tomat och spenat

Krämig risotto med chorizo och sparris

Bakade rabarber, vaniljyoghurtmousse, rostade kokosflakes

Jordgubbspanacotta med ”inlagda bär”

Vaniljrutor

Frukt- el. bärshot eller smoothie

 

Med reservation för ändringar.

Wärdshuslunch, vecka 22-25

Helgfri måndag till fredag 12-14

Sillsmörrebröd med äggsallad, rödlök

 ***

Röding, brynt smör, fänkålssallad, minimorötter, örtpotatis

 eller

 Grillad flankstek, haricot verts, timjansky, confit tomat, rostad potatis

***

 Petit fourer och kaffe

 230:-

MENY

3 rätter 490:-

Serveras kl. 12-14 på söndagar.

ÖRT- OCH PURJOLÖKS GRAVAD LAX

senapscreme, äggsallad, picklad gurka, dill, rågbrödskrisp

125:-

***

GÖS FRÅN HJÄLMAREN

halstrad, grillad vit sparris, brynt ramslökssmör, kapris, bacon, potatispuré med färsk örter

290:-

alt.

FLANKSTEK RÅN NÄRKE

grillad, chimichurri, sotad purjolök, vitlöksfrästa haricot verts, sparris, tomatkompott, timjansky, dijon- och parmesanpotatis

290:-

***

VANILJRABARBER

jordgubbs- och limeglass, mjölkchoklad creme, chokladcrust, mynta

125:-

Buffé på Mors dag

 

Nybakat bröd och vispat smör

Sallad med mango, melon, mozzarella, rödlök och mynta

Vichyoisse med räka och krutong

Rökt laxrilette på rågbröd med sparris och rädisa

Lökpaj med Gruyereost och örter

 

Halstrad röding, ljummen färskpotatis och primörsallad i senapsvinagrette, späda morötter, grillad citron

alt.

Grillad kalvytterfilé, örtmarinerad, sparrisrisotto,

sotad lök, confittomat, vitlökssmör, timjansky

 

Rabarber- och marängpaj, vaniljgrädde

Mjölkchokladpastej, jordgubbar, saltrostade hasselnötter

Svartvinbärsmoussebakelse på browniebotten, bär

 

Pris 440 kr

Barn 0-6 år              100 kr

Barn 7-12 år            200 kr

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Hestaviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av Krav och uppfyller deras kriterier med ekologiska och kravmärkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2    KRAV_marke_RGB

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Månadens recept

Söndagsbrunch

Söndagar serverar vi en härlig buffé med brunch mellan kl 12.00 – 14.00

(ej påskdagen och morsdag)

Pris 245 kr / vuxen.

50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år.

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 21.00

Fredag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Lördag
kl 14.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Söndag & helgdagar
Varierande öppettider, kontakta oss för mer information.

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.

Frukost

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müssli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss