Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

Dagens Husmanskost v 12

 

Måndag

Lasagne al Forno med tomat och rucolasallad

Tisdag

Stekt strömming med skirat smör, ärtor och potatispuré

alt.

Stekt bratwürst med spetskål, äpple, kumminveloute och rostad potatis

Onsdag

Raggmunk med stekt rimmat fläsk och rårörd lingon

Torsdag

Skånsk kalops med kokt potatis och inlagda rödbetor

alt.

Pumpasoppa med chili, kokosgrädde, ingefära

Dessert

Fredag

Pankopanerad kyckling med grönsaksnudlar och jordnötssås

Veckans vegetariska:

Frittata med potatis, paprika och spenat, vårlökskeso

Lunchbuffén står uppdukat helgfri måndag till fredag 12-14.

 

 

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Serveras vardagar 17,00-21,00 och lördagar 13,00-20,00.

 

BÖRJA MED

BRESAOLA  

chèvreostcreme, grillad lök, skottsallad, hallonvinagrette,

rostade pinjenötter, vitlöksbröd

125:-

KALIX LÖJROM

frasig potatis- och jordärtskocksrulle, Västerbottencreme,

rödlök- och dillsallad

160:-

SKALDJURSKROKETTER

lime- och sesamaioli, pak choi- och mangosallad, syrad kål

135:-

FISK & SKALDJUR

TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV

vitvinpocherad, rökt blomkålscreme, äppel-beurre blanc,

blomkål, krossad potatis med pepparrot och havssalt

285:-

RÖDING FRÅN ISLAND

halstrad, skaldjursrisotto, vårlöksemulsion, parmesan, dillflarn,

minimorot

290:-

KÖTT & FÅGEL

KALVYTTERFILÉ FRÅN HOLLAND

dillbakad, syrad kalvbuljong, gurka, morotskräm, friterad rotselleri,

sotad lök, smörslungad potatis

290:-

OXFILÉTOURNEDOS FRÅN NÄRKE, KRAVMÄRKTA

minichampinjoner, grillade lökar, baconchips, timjansky,

inlagda senapsfrön, potatiskroketter med Västerbottenost

325:-

BJÄREKYCKLING

skinnstekt, grillad lök, rostade rotfrukter, timjanvelouté,

tomatkompott, baconströssel

190:-

GRÖNT

KIKÄRT-OCH LINSBOLLAR

rostad sötpotatis, chèvreostcreme, granatäpple, rimmad mandel

175:-

SÖTT & OST

MJÖLKCHOKLADMOUSSE

apelsinsallad, salt karamellglass, brownie,

 jordnötscrunch

135:-

HALLONPANACOTTA

mangosorbet, passionsfruktcurd,

vaniljmaräng

125:-

VARM BAKAD CHOKLAD

hjortron, punchglass

100:-

LINNEAS BISKVIER

blåbär, vit choklad

eller

passion, mörkchoklad

35:-/st

2 x OSTAR,

kex, marmelad, rostade nötter

150:-

 

Serveras vardagar 14,00-21,00 och lördagar 13,00-20,00, söndagar 12-14.

LÖKSOPPA,

brieostgratinerad, krutonger

95:-

SALLAD,

varm chèvreost, rödbetor, varmrökt lax, bärvinaigrette,

rostade nötter

135: –

CARBONARA        

155:-

HAMBURGARE FRÅN HAMRA HÅKANSGÅRD 200 gr       

färskostcreme med pepparrot och bacon, pimientos,

romansallad, karamelliserad lök, country fries

175:-

 

Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

Förrätt:

2 små djursmörgåsar som liten förrätt
60 :-

Varmrätter
Hemgjorda kycklingnuggets, pommes frites, currydressing, rostade grönsaker
75 :-

Spagetti med köttfärssås, grönsallad
75 :-

Panerad spätta, potatis stomp, remouladsås, grönsaksstavar
85 :-

Desserter
Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
55 :-

Pannkakor, hallonsylt, glass eller grädde från Wapnö Gård
60 :-

Chokladkaka, bär, grädde från Wapnö Gård
55 :-

Chokladboll

20:-

När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.

 

Gäller för januari till april 2017

Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carte. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

HAV och SKOG

SKALDJURSSALLAD

fänkål, äpple- och dill, blomkålscreme, confittomat, levainbrödchips

***

FJÄLLRÖDING FRÅN ÅRE

skinnhalstrad, krabbrisotto, saffransrostad blomkål, champagneskum, parmesanflarn

eller

HJORTRACKS

kryddbakad pumpa, Karl Johansvampcreme, lagerbladsky, mineralblancherad brysselkål, kroketter med lagrad Västerbottenost

***

MJÖLKCHOKLADMOUSSE

päronkompott, mazarinkaka, björnbär, vaniljglass, rostad mandel

 

TREND och TRADITION

RÖKT HJORT

chèvreostcreme, grillad smålök, rostad butternutpumpa, kavringskrisp

***

TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV

ugnsbakad, skaldjursgarnityr, potatis- och äppelpuré, bakad purjolök, beurre blanc, rostade hasselnötter

eller

RYGGBIFF

hängmörad, grillad, vitlökssmör, chilirostade orange rotfrukter,Vaccaost, spenatblad, rödvinssky

***

 CITRUSSALLAD

brownie, kardemumma mascarpone, hallonsorbet, rostad vit choklad

 

GRÖNT och RÄTT

 

GRILLAT LEVAINBRÖD

rostad butternutpumpa och chèvreostcreme, spenatsallad, rostade pumpafrön

***

VÅRRULLE

skogssvamp, parmesanrisotto, smörade betor, rosmarin

***

MJÖLKCHOKLADMOUSSE

päronkompott, mazarinkaka, björnbär, vaniljglass, rostad mandel

På söndagar * serverar vi en härlig buffé med brunch mellan kl 12.00 – 14.00

Pris 245 kr / vuxen. 50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år

Följande rätter finns på vår brunch i vinter;

Bruschetta med tomat och örtricotta

Bulgursallad med örter, varmrökt lax, fetaost, granatäpple

”Wraps” med currykyckling

Frittata med räktopping

Tarte Flambée , creme fraiche, lök och sidfläsk

Bakat ekologiskt ägg med västerbottenost, spenat och picklad blomkål

Jordärtskocksoppa med smak av tryffel

Laxpudding

Honungsbakad fläsksida, kål, äppelsallad och sötpotatis

Brownie med apelsin

Äppelpaj ”i glas”

Mango och passions ”shot”

Syltkakor/Lemoncurdkakor

 

Med reservation för ändringar.

* Påskdagen söndag den 16 april dukar vi upp en större påskbuffé och på Mors dag den 28 maj erbjuder vi en större Mors dagsbuffé.

Wärdshuslunch, vecka 10-13

Helgfri måndag till fredag 12-14

Löksoppa med timjan- och briekrutong

***

Bjärekyckling, timjanvelouté, rostad potatis, minichampinjoner, grillad vårlök

eller

Halstrad torskrygg, äppelbeurre blanc, parmesanrisotto, äppelchips, minimorötter

***

Petit fourer och kaffe

 230:-

MENY

3 rätter 490:-

Serveras kl. 12-14 på söndagar.

BRESAOLA

chèvreostcreme, grillad lök, skottsallad, hallonvinagrette, rostade pinjenötter, vitlöksbröd

125:-

***

TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV

vitvinpocherad, rökt blomkålscreme, äppel-beurre blanc, blomkål, krossad potatis med pepparrot och havssalt

285:-

alt.

KALVYTTERFILÉ FRÅN HOLLAND

dillbakad, syrad kalvbuljong, gurka, morotskräm, friterad rotselleri, sotad lök, smörslungad potatis

290:-

***

HALLONPANACOTTA

mangosorbet, passionsfruktcurd, vaniljmaräng

125:-

 

PÅSKBUFFÉ

På långfredag, påskafton och påskdagen dukar vi upp vår härliga påskbuffé mellan kl. 13,00-15,00.

Pris 410 kr per person.

Barn upp till 6 år, 100 kr per person.

Barn 7-12 år, 200 kr per person.

PÅSKMENY

Vi serverar även en Påskmeny

2-rätter 420 kronor

3-rätter 490 kronor

 

Välkomna med er bordsbokning. Mejla info@hestraviken.se eller ring 0370-336801.

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Hestaviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av Krav och uppfyller deras kriterier med ekologiska och kravmärkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2    KRAV_marke_RGB

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Månadens recept

Söndagsbrunch

Söndagar serverar vi en härlig buffé med brunch mellan kl 12.00 – 14.00

Pris 245 kr / vuxen.

50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år.

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 21.00

Fredag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Lördag
kl 14.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Söndag & helgdagar
Varierande öppettider, kontakta oss för mer information.

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.

Frukost

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müssli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss

WG15.Dekal_WEB