Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

Dagens Husmanskost v 34

 

Måndag

Köttbullar i tomatsås, rosmarinpotatis, vitlöksfrästa haricot verts

Tisdag

Kokt torsk, äggsås, smörade ärtor, blomkål och buntlök, dillkokt potatis

alt.

Grillad Käsekrainer, ljummen senapspotatis, primörer

Onsdag

Stekt urbenat kycklinglår med dragon, stompad potatis med blomkål och persilja, citronvelouté, glaserade morötter

Torsdag

Lammfärsbiffar, medelhavsgrönsaker, rostad vitlökssky, ugnsbakad klyftpotatis med rosmarin

alt.

Spenatsoppa, ägghalvor, rökt lax

***

Dessert

Fredag

Ingefärsglaserade fläskkotletter, tändstickspotatis, soyasky

Veckans vegetariska:

Grönsakslasagne, fetaost, rostade solrosfrön

105:-

Vår lunchbuffé är uppdukad helgfri måndag-fredag kl 12.00-14.00

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

KRÄMIG KRÄFTSALLAD
med äpple, dill och pepparrot på toast

***

PANERAD SPÄTTA
sparris, räkhollandaise, dillslungad potatis

alt.

SKINNSTEKT BJÄREKYCKLING
höstprimörer, parmesanrisotto, timjansky

***

PETIT FOURER & KAFFE

Pris 190:-
Serveras helfri måndag till fredag kl 12.00-14.00

Serveras vardagskvällar samt lördagar

med start den 15 augusti

BÖRJA MED

TOMATSALLAD PÅ VARBERGSTOMATER

buffelmozzarella, pesto, grillad lök, coppa di Parma, vitlöksbröd

120:-

NYSKÖRDADE RÖDBETOR

varm chèvre, honung, rosmarin, hallonvinagrette, pistagenötter

80:-

GAZPACHO

på rostade grönsaker, räkor, rökt aioli, krutonger

95:-

KALIX LÖJROM

blomkålscreme, rågbrödskrisp, syrad rödlök, dill

165:-

FISK & SKALDJUR

VÄSTKUST SPÄTTA

bakad hel spetskål, beurre blanc, soyarostad mandel,

krossad färskpotatis med dill och gräslök

290:-

RÖDING FRÅN ÅRE

halstrad, grön örtpotatispuré, forellrom, Smögen räkor,

blomkål, brynt smör, färskriven pepparrot

295:-

KÖTT & FÅGEL

RYGGBIFF FRÅN JOHN STONE, IRLAND

hängmörad, hemslagen tomatbearnaise, grillad sparris,

saltrostade solroskärnor, pommes pailles

290:-

KALVENTRECOTE FRÅN SKÖVDE SLAKTERI

grillad, ljummen sallad med parmesangnocchi och spenat,

rostad tomatkompott, vitlöksfrästa späda bönor,

grillad citron, salviasky

305:-

BJÄREKYCKLING

skummig dragonsås, blastmorot, frasigt kryddskinn,

dillslungad färskpotatis, vinbärsgelé

185:-

 GRÖNT

RISOTTO

bakade rödbetor, balsamicolökar, örter, rimmade mandlar,

lagrad parmesan

160:-

 SÖTT & OST

APRIKOSGALETTE

vaniljglass, lemoncurd, rostad vit choklad

125:-

MJÖLKCHOKLADMOUSSE

mazarinkaka, persikokompott, hallonsorbet, mynta

120:-

VARMBAKAD CHOKLAD

kaffe latte glass, vinbär, saltrostade hasselnötter

95:-

DAGENS SORBET 1 KULA

45:-

2 x TRYFFLAR

70:-

2 x OSTAR

kex, marmelad, rostade nötter

150:-

 Serveras vardagar och lördagar

kl 17.00-21.00  samt söndagar kl 12.00-17.00

med start den 15 augusti

MENY

GAZPACHO

på rostade grönsaker, räkor, rökt aioli, krutonger

***

VÄSTKUST SPÄTTA

bakad hel spetskål, beurre blanc, soyarostad mandel,

krossad färskpotatis med dill och gräslök

alternativt

RYGGBIFF FRÅN JOHN STONE, IRLAND

hängmörad, hemslagen tomatbearnaise, grillad sparris,

saltrostade solroskärnor, pommes pailles

***

MJÖLKCHOKLADMOUSSE

mazarinkaka, persikokompott, hallonsorbet, mynta

Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

Förrätt:

2 små djursmörgåsar som liten förrätt
55 :-

Varmrätter
Hamburgare med bröd, grönsaker, dressing, pommes
85 :-

Spagetti med köttfärssås, sallad, morot
70 :-

Kycklingspett, rostad potatis, currydressing, grönsksfräs
75 :-

Desserter
Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
55 :-

Kladdkakemuffins, grädde från Wapnö, bär
50 :-

Marängsviss, vaniljglass, banan, chokladsås
50 :-

När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.

Gäller för maj till augusti 2016

Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carté. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

HAV & SKOG

KALL SKALDJURSLASAGNE, melonsalsa, limeemulsion, rostad mandel

FJÄLLRÖDING FRÅN ÅRE, skinnhalstrad, grönärtsrisotto, citronbakat äpple, purjolök. pepparrotsbeurre blanc, forellrom

eller

KALVENTRECÔTE, svensk, ljummen sallad med spenat, gnocchi, bakade tomater, salviasky, grillade färska lökar

BAKAD VANILJCREME, blåbärsmousse, hallon, persikokompott, knäckflarn

TREND & TRADITION

CARPACCIO PÅ KALVROSTBIFF,  färsk sparris, confittomater, parmesan, örtemulsion, levainbrödchips

TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV, halstrad, brynt kaprissmör, rivet ägg, färskpotatissallad med Wapnöö yoghurt, vårlök, späda rödbetor

eller

RYGGBIFF,
 hängmörad, grillad, chilismör, rostad nypotatis med färsk chèvre, bakad paprika och ruccola, grillad blastmorot, salviasky

CHOKLADTARTE, sommarbär,hallonsorbet, vitchokladgrädde, rostade hasselnötter

HELGRÖN

FÄRSK SPARRIS,  örtemulsion, parmesanost, skottsallad, brödchips

RÖDBETSBURGARE, färskpotatissallad med Vaccaost, vårlök, kapris, rädisor, rostad valnöt

BAKAD VANILJCREME, blåbärsmousse, hallon, persikokompott knäckflarn

Vi har uppehåll under sommaren med brunchen som vi startar i september igen

Söndagar från den 11 september serverar vi en härlig buffé med brunch mellan kl 12.00 – 14.00

Pris 245 kr / vuxen.

50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år.

Vår Bistromeny serveras vardagar mellan 12.00-21.00, lördagar mellan 13.00-21.00 samt söndagar mellan 12.00-17.00

GRILLAD LEVAINTOAST
talleggio ost, ruccolapesto, tomat- och lök, lufttorkad skinka, mixed sallad

95:-

RÄKSALLAD
ägg, grönt, krutonger, Brittas dressing

170: –

VITLÖKSGRATINERAD HUMMER FRÅN KANADA
färsk tagliatelle, rostad tomatkompott, örter, lagrad parmesan

175:-

HAMBURGARE FRÅN HAMRA HÅKANSGÅRD 200 gr
grillat ekologiskt surdegsbröd, karamelliserad lök, amerikansk cheddar, romansallad, tomat, saltgurka, Country Fries

175:-

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Hestaviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av Krav och uppfyller deras kriterier med ekologiska och kravmärkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2    KRAV_marke_RGB

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Månadens recept

Söndags brunch

Söndagar från den 11 september serverar vi en härlig buffé med brunch mellan kl 12.00 – 14.00

Pris 245 kr / vuxen.

50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år.

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 21.00

Fredag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Lördag
kl 14.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Söndag & helgdagar
Varierande öppettider, kontakta oss för mer information.

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.

Frukost

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müssli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss

WG15.Dekal_WEB