Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Vår kärlek till god mat är stor

Hestravikens restaurang

I restaurangen råder en härlig atmosfär av att stiga in i ett vackert hem, där allt har sin personliga prägel. Små charmiga matsalar, sällskapsrum, bar och en veranda utformad som en trevlig vinterträdgård.

Köket är hjärtat på Hestraviken och överraskar med ljuvlig mat tillagad och anrättad med hög ambition. Fräscha säsongsanpassade råvaror som gärna är från trakten och naturens eget skafferi. Matlagningen har rötterna i den Svenska traditionen och hämtar inspiration från medelhavskosten. Desserterna är ett signum som får lite extra kärlek.

Dagens Husmanskost v 39

 

Måndag 

Köttfärslimpa med bacon och rödlök, äppelcidersås, rostad potatis

Tisdag

Stekt falukorv, stuvad blomkål, persiljepotatis

alt.

Stekt makrill, stuvad spenat, ägghalvor, kokt potatis

Onsdag

Stekt fläsk, raggmunk, rårörda lingon

Torsdag

Kotletter, kokt potatis, gräddsås, äppelmos

alt.

Potatis- och purjolökssoppa, färskosttoast

Fredag

Grillad bog, rotade rotsaker, tomatbearniase, rödlök, ruccola

 

Veckans vegetariska:

Pumpasoppa, ricotta tortellini, rostade pumpakärnor

105:-

Vår lunchbuffé är uppdukad helgfri måndag-fredag kl 12.00-14.00

Våra menyer

Här kan du se våra olika menyer för lunch och middag. Är ni ett större sällskap på 10 personer eller fler vill vi att ni förbeställer en meny, där alla gäster väljer samma. Titta på vår meny för ”Större sällskap”

Vissa dagar under året så har vi också speciella erbjudanden utöver våra menyer.

Serveras helgfri måndag till fredag kl 12.00-14.00

Ceasarsallad med krutonger och parmesan

***

Torskrygg, brynt smör, blomkål, citronemulsion, dillslungad potatis

alt.

Rostbiffslock, skogssvamp,

rostad potatis, vitlökssmör, rödvinssky

***

Petit fourer och kaffe

Pris 190:-

Serveras vardagskvällar samt lördagar

med start den 9 september

BÖRJA MED

VÅRRULLE MED PUMPA

svartkål, glasnudlar och shiitake, soya- och sesamdipp

80:-

SKALDJURSSOPPA

fänkålssallad med dill och citron, prästostkex

120:-

RÖDBETS- OCH CHÈVREOSTPAJ

med honung- och rosmarin, rökt laxrilette, äppelcreme

125:-

”KANTARELLPIZZA”

med kantareller från närliggande skog, salvia och talleggio, tomatchutney, Serranoskinka

145:-

FISK & SKALDJUR

TORSKRYGG FRÅN BARENTS HAV

höstbetor, bacon- och kapriscrisp, grillad citron, brynt Ekosmör, potatis- och pepparrotspuré

295:-

RÖDTUNGSROULAD FRÅN ISLAND,

laxfärserad, rostade sensommartomater, smörad kräftbuljong, citronemulsion, Västerbottenflarn, dillslungad potatis

295:-

KÖTT & FÅGEL

ROSTBIFFLOCK FRÅN NEBRASKA

grillat, chilirostade orange rotfrukter, sotad silverlök, vitlöksmör, rosmarinsky, jordärtkockschips

290:-

LAMMYTTERFILÉ FRÅN NYA ZEELAND,

risotto med kantareller från närliggande skog, karamelliserad chèvreost, timjanglaze, rostad valnöt, rotselleri

305:-

PANNBIFF PÅ NÖTKÖTT FRÅN HAMRA GÅRD

soyastekt lök, skysås, stekt Ekoägg, smörslungad

persiljepotatis, rårörda lingon

185:-

 GRÖNT

SKOGSSVAMP- OCH ROTFRUKTSLASAGNE

sallad med äpple och rostade pumpafrön, syrad morot

160:-

 SÖTT & OST

ÄPPELMARÄNG

kanelglass, lingonpanacotta, rostade hasselnötter

115:-

MJÖLKCHOKLADMOUSSE

havtornsorbet, päronkompott, kolacreme, chokladcrust

125:-

BLÅBÄRSBAVAROISE

på Peters handplockade blåbär, vitchokladcreme, minibrownies, poistagenötter

120:-

 1 KULA AV VÅR GEN STRACCIATELLAGLASS 

och kaka

45:-

2 x OSTAR

kex, marmelad, rostade nötter

150:-

 Serveras vardagar och lördagar

kl 17.00-21.00  samt söndagar kl 12.00-17.00

MENY

2 rätter 410:-, 3 rätter 480:-

SKALDJURSSOPPA

fänkålssallad med dill och citron, prästostkex

____

RÖDTUNGSROULAD FRÅN ISLAND

laxfärserad, rostade sensommartomater, smörad kräftbuljong,

citronemulsion, västerbottenflarn, dillslungad potatis

alt.

ROSTBIFFLOCK FRÅN NEBRASKA

grillat, chilirostade orange rotfrukter, sotad silverlök, vitlöksmör,

 rosmarinsky, jordärtskockschips

___

BLÅBÄRSBAVAROISE

på handplockade blåbär av Peter, vitchokladcreme,

minibrownies, pistagenötter

Vår speciella barnmeny erbjuder vi alla dagar på både luncher och kvällar. Om barnen vill så kan de också äta samma meny som de vuxna i halvportion till halva priset.

Förrätt:

2 små djursmörgåsar som liten förrätt
55 :-

Varmrätter
Hamburgare med bröd, grönsaker, dressing, pommes
85 :-

Spagetti med köttfärssås, sallad, morot
70 :-

Kycklingspett, rostad potatis, currydressing, grönsksfräs
75 :-

Desserter
Glasscoupe: 3 kulor glass, chokladsås och strössel
55 :-

Kladdkakemuffins, grädde från Wapnö, bär
50 :-

Marängsviss, vaniljglass, banan, chokladsås
50 :-

När vi har många barn som gäster oss ersätts ovanstående barnmenyn med en buffé med olika varmrätter och en dessert.

Gäller för september till december 2016

Har ni något ni vill fira eller ett speciellt tillfälle som kräver en festlig måltid? Boka bord och förbeställ från våra säsongsanpassade menyer som vi varierar efter de olika årstiderna.

Menyerna kan förbeställas till ett sällskap om minst 10 personer. Vid mindre sällskap ber vi er välja från vår a la carté. Menyerna ingår inte i våra paket med övernattning.

För att uppnå bästa möjliga service och kvalitet ber vi er att enas om samma meny samt lämna ert val sju vardagar innan beställt datum.Vi tar självklart hänsyn till matallergier eller annan specialkost. Drycker till måltiden kan förbeställas eller bestämmas på plats i direkt anslutning till middagen. Vi hjälper gärna till vid dryckesvalet.

HAV & SKOG

SKOGSVAMP- OCH JORDÄRTSKOCKSSOPPA, grillad chèvreost- och rökt hjort tortilla, päronchutey

TORSKRYGG, skinnhalstrad, potatis- och blomkålsecrassé, räkskum, forellrom, bakad purjolök, rostad hasselnöt

eller

OXFILÈ, lågtempererad, chilirostade rotfrukter, Vaccaost från Wapnö, vitlökssmör, syrad smålök, rosmarinsky

LINGON PANNACOTTA, chokladcreme, kanelglass, äppelkompott, saltrostad mandel

TREND & TRADITION

RÖDBETSGRAVAD LAX,  mandelpotatis- och Västerbottenost terinne, senapsemulsion, kavringschips

FJÄLLRÖDING, grillad, skaldjursrisotto, parmesan, tomat- och dillvierge, bakad fänkål, sotad citron

eller

ANKBRÖST,
 knaperstekt, pumpacreme med apelsin, kumminbakad spetskål, portvinssky, saltrostade pumpafrön

MJÖLKCHOKLADGLASS, päronkompott, vaniljcreme, havresmulor, hjortron

HELGRÖN

SKOGSSVAMP- OCH JORDÄRTSKOCKSSOPPA,  grillad chèvretortilla, päronchutney

RISOTTO, rostad rödbeta, rosmarin, valnötter, balsamicolökar, lagrad paremsan

LINGON PANNACOTTA, chokladcreme, kanelglass, äppelkompott, saltrostad mandel

Vi har uppehåll under sommaren med brunchen som vi startar i september igen

Söndagar från den 11 september serverar vi en härlig buffé med brunch mellan kl 12.00 – 14.00

Pris 245 kr / vuxen.

50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år.

Vår Bistromeny serveras vardagar mellan 12.00-21.00, lördagar mellan 13.00-21.00 samt söndagar mellan 12.00-17.00

GRILLAD LEVAINTOAST
talleggio ost, ruccolapesto, tomat- och lök, lufttorkad skinka, mixed sallad

95:-

RÄKSALLAD
ägg, grönt, krutonger, Brittas dressing

170: –

VITLÖKSGRATINERAD HUMMER FRÅN KANADA
färsk tagliatelle, rostad tomatkompott, örter, lagrad parmesan

175:-

HAMBURGARE FRÅN HAMRA HÅKANSGÅRD 200 gr
grillat ekologiskt surdegsbröd, karamelliserad lök, amerikansk cheddar, romansallad, tomat, saltgurka, Country Fries

175:-

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Hestaviken är miljöcertiferat av Svanen och uppfyller Svanens hårda miljö- och klimatkrav för hotell, restaurang och konferens. Det innebär bl.a. att vi främst använder närproducerade och ekologiska varor i vår restaurang. Vår lantfrukost är licensierad av Krav och uppfyller deras kriterier med ekologiska och kravmärkta råvaror.

svanen_PMS_347_vitbak2    KRAV_marke_RGB

AKTUELLA ERBJUDANDEN

Månadens recept

Söndagsbrunch

Söndagar från den 11 september serverar vi en härlig buffé med brunch mellan kl 12.00 – 14.00

Pris 245 kr / vuxen.

50 kr/barn upp till 5 år, 90 kr/barn upp till 12 år.

Boka bord på 0370-336800

eller via e-post

Recept

Malin delar med sig av recept som du kan laga hemma

Restaurangens öppettider

Måndag till torsdag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 21.00

Fredag
kl 12.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Lördag
kl 14.00-23.00, sittning senast kl 20.00

Söndag & helgdagar
Varierande öppettider, kontakta oss för mer information.

Vi har stängt under jul-, nyårs- och midsommarhelgen.

Frukost

En ekologisk och näringsrik lantfrukostbuffé ingår alltid när du bor hos oss.

På buffén dukar vi fram färsk frukt, hemgjord müssli, hemkokta marmelader, bakverk, hembakt bröd, Brittas sill, bacon, korv, ägg, smoothies, utvalda charkuterier och ostar m.m.

Frukosten serveras måndag till fredag kl. 07.00-09.30, lördag kl. 07.00-10.00, söndag kl. 07.30-10.00

Även gäster som inte bor hos oss är välkomna att bara njuta av vår frukost i mån av plats. Boka bord innan ni kommer!

Restaurangguiden ”White Guide” rekommenderar oss

WG15.Dekal_WEB