Nära naturen – konferensaktiviteter

Alla naturaktiviteterna kan kombineras med våra vanliga konferenspaket. Fika och eller lunch kan tas med i ryggsäck på aktiviten utomhus alternativt att vi på en bestämd plats serverar det till er. Det finns också möjlighet att arrangera en enklare middag utomhus.

Priser lämnas på förfrågan

Tipspromenad till fots, på cykel eller i kanot

Gå, paddla eller cykla en slinga med frågor längs färden. Extra roligt blir det om frågorna handlar om er själva.

Tidsåtgång 30-120 minuter

Metartävling i Nissan

I Nissan och i sjöarna kring Hestraviken finns chans att fånga bl.a gädda, abborre, gös och braxen. Vi ordnar metspön och bete. Tävla om antal fiskar eller vikt. Passar utmärkt att kombinera med korvgrillning eller fika vid Nissans strand som ligger i direkt anslutning till hotellet.

Tidsåtgång 60-120 minuter

Tree Top Adventure vid Isaberg

En kombination av klättring, sport, lek och äventyr högt över marken. Banan har totalt 34 stationer på upp till 12 meters höjd! Banan är en aktivitet för den som vill ha en minnesvärd och adrenalinfylld upplevelse. På dig har du en säkerhetssele med karbinhakar som du säkrar dig med genom hela banan. Mellan varje trädplattform finns en station, eller en utmaning. Det kan till exempel vara balans-gång, repbroar, hisnande ziplines eller spindelnät. Kan kombineras med vandring längs Algustorpasjön till och från banan.

Tidsåtgång 1-3 timmar

Skidåkning på Isaberg

Isabergs vintersportanläggning är södra Sveriges största. Här finns 7 liftar och 8 nedfarter samtliga med belysning för skidåkning på kvällen. Här finns backar både för den vane skidåkaren och nybörjaren. Längsta nedfarten är 1200 meter.  Åk själva eller med instruktör. Utrustning ordnar vi om ni inte har med det själva. Det finns också möjlighet till ordna en tävling. Tillbaka på hotellet fixar vi en trevlig after ski.

Tidåtgång: 1-3 timmar

Mountainbike på Isaberg

För mountainbikes fans finns 10 MTB leder i varierande svårighetsgrad på Isaberg. Vid foten Isaberg finns också Mountainbike Arena med hopp, dropps, doserade kurvor, terrängvågor m.m. som är perfekt för att träna teknik. Vi har en led direkt från hotell som är i förbindelse med alla de andra lederna och arenan. Söker Du spänning så är ett lopp nedför berget riktigt roligt. Under sommaren 2015 avgjordes SM i Mountainbike i XC-banan. Den är en tuff utmaning, ca 200 höjdmeter på 4,7 km med serpentiner, branter, hopp, dropps, stenkistor, stockar och andra utmaningar för elitnivå. Fri att test cykla.

Tidsåtgång 1-3 timmar

Kanoting på Nissan och Nissasjöarna

Ta med er lunch- eller fikakorgen och paddla iväg på Nissan och i sjöarna. Stanna till vid en strand eller en av öarna. Låt tankarna vandra fritt och upplev den underbara naturen runt Hestraviken.

Tidsåtgång 60-180 minuter

För lite mindre grupper går det också arrangera kanotpaddling med övernattning i vindskydd en natt och sedan avsluta med övernattning på hotellet med t ex. vis en 5-rätters middag

Ridning

Turridning på Haflingerhästar. Passar även dig som aldrig suttit på en häst förut. Robusta mindre hästar med lugnt temprament. Ridturen anpassas efter deltagarna.

Tidåtgång 3-4 timmar

Vandring

Vandra till toppen av Isaberg, runt Algustorpasjön,  i Store Mosse Nationalpark eller bara en kortare tur längs sjön vid Hestraviken.

Vandringen är lämplig att utföra med mötesmodellen ”Walk and Talk” där man då går parvis och tänker kreativt. Vandringen kan också göra tillsammans med en guide. På Store Mosse Nationalpark är det fokus på den säregna naturen och djurlivet i parken.  Ett tips kan vara att göra en tidig morgonvandring med frukost i det fria.

Tidsåtgång 1-3 timmar

För lite mindre grupper går det att ordna längre vandring på den historiska Järnbärarleden till Gnosjö med övernattning i vindskydd och sedan avsluta med övernattning på hotellet med tex. vis en 5-rätters middag

Golf på Isaberg

Isaberg Golfklubb erbjuder två vackra 18-hålsbanor samt en 9-håls pay and play bana som inte kräver att man har golflicens. Vi bokar starttider, tävling, lektion enligt ert önskemål.

Tidsåtgång 1-4 timmar