High Chaparral

High Chaparral

High Chaparral

High Chaparral

High Chaparral

High Chaparral, vilda västern i Småland

En mycket populär äventyrspark för hela familjen 30 km från Hestraviken hotell

High Chaparral – en helt unik upplevelse

High Chaparral erbjuder en helt unik vilda västernanläggning med stuntshower, ångtågsfärder, äventyr och riktiga revolvermän. Ett paradis för barn och vuxna som vill leka cowboys och en upplevelse av att stiga rakt in 1870-talets Amerika.

Karaktärer

I vilda västern finns en mängd olika figurer som Trappers, Banditer, Cowboys, Indianer, Sheriffer, Mexikaner och på High Chaparral möter du dem alla.  Lucky Luke drar sin revolver snabbare än sin egen skugga och rider alltid in i solnedgången. Zorro är känd för sina pampiga entréer med värjan i högsta hugg. Sven-Erik Johanson är en finurlig och listig husbyggare. Vilken är din favorit av Vilda Västerns karaktärer?

Omdömen

Framröstad av barnfamiljer som Sveriges bästa temapark för barn i norden både 2017, 2018, 2019 och 2020. Utsett till 2019 års turistmål i kategorin nöjen och nöjesfält.

Alla shower ingår i entrén

Showerna bjuder på hisnande stunts, färgsprakande danser, rafflande historier, komik, sång och musik.

Öppettider High Chaparral 2024

High Chaparral  är öppet 18 maj till 1 september. Alla dagar klockan 10-18 från 15 juni till den 11 augusti. Övriga dagar endast lördag och söndag 10-18


Vi rekommenderar att ni bokar vårt sommarpaket för minst 3 dagar för att både kunna hinna med att besöka High Chaparral, göra aktiviteter på hotellet och i Isabergs området.

Färgsprakande danser, hisnande stunts, rafflande historier och komik, sång och musik. Missa inte våra shower som förflyttar dig till 1800-talets Vilda Västern i Amerika


WILD WEST STUNT SHOW

Cowboys, snabba hästar, slagskämpar och skjutglada banditer. Alla är med i vår fartfyllda Wild West Show. Cowboy up och välkommen till Westerarenan för en hejdundrande show för hela familjen. Men glöm inte, ibland är Vilda Västern en aning högljutt. Därför rekommenderar vi öronproppar till alla som är känsliga för höga ljud.


LUCKY LUKE SHOW

Stadens snabbaste skjutjärnsdragare Lucky Luke har fullt sjå med att hålla sina ärkefiender bröderna Dalton under kontroll. Men även hjältar som Lucky Luke behöver hjälp ibland. Därför får varje liten cowboy och cowgirl i publiken se till att ha sin bössa eller picka redo. För nu ska bröderna Dalton skaka galler igen.


ZORRO

Old Mexico styrs med järnhand av en nitisk kapten och hans soldater men Zorro, folkets hämnare, lyckas alltid dyka upp i rättan tid för att förstöra hans ondskefulla planer. Nu har kaptenen tröttnat på alla rykten kring Zorros pampiga entréer, hans snabba och pricksäkra värja och att stadens soldater ständigt blir förlöjligade. Nu skall Zorro fångas in till varje pris.

Efter föreställningen får barnen chans att lära sig fäktas med hjälp av självaste Zorro.

 


AMERIKARESAN

Teater om den stora utvandringen

Svält, nöd och drömmen om Amerika fick över 1,5 miljoner svenskar att emigrera till USA från mitten av 1800-talet till en bit in på 1900-talet. Amerikaresan är en teater som i ord, sång och musik berättar om utvandringen och allt emigranterna kunde få uppleva på resan.

Amerikaresan, en teater- och sångberättelse om emigrationen till Amerika

Kasta dig in i äventyret. Ta tåget till Old Mexico, vaska guld, kliv ombord på en hjulångare, hjälp nybyggaren Sven-Erik bygga sitt hus eller ta en ridtur som en äkta cowboy eller cowgirl. På High Chaparral finns massor av kittlande Vilda Västern-upplevelser.

TÅGRESA

Visslan tjuter, lukten av bränt kol och ångan som pyser ut från loket lägger sig som ett tjockt dis över stationen. All aboard! Nu åker vi till Old Mexico.

Under resan passerar landskapet förbi i en behaglig takt, du hälsar på de andra passagerarna och ser fram emot att få komma fram till Old Mexico. Men vänta nu. Vad händer? Varför stannar tåget här? Här finns ju ingen station? Paniken kommer krypande och du inser vad som håller på att hända. Det är banditer på spåret!

Pris: 60 kr/person & resa

HJULÅNGARE

Even cowboys needs a siesta. Njut av en avkopplande stund mitt i äventyret. High Chaparrals hjulångare Natchez finner du vid Wild West Arena som ligger på torget bredvid River City Saloon, på vägen mot Old Mexico.

En hjulångare är ett ångfartyg som drivs framåt med hjälp av skovelhjul. Den långsamma farten gör det till en trivsam och lugn aktivitet för hela familjen.

Pris: ingår i entréavgiften.


GULDVASKNING

Knock me sideways! Här finns det massa guld. De glimmande kornen må vara svåra att få tag i, men när du har lyckats en gång är du fast. Om du dessutom hittar tillräckligt mycket guld kan du byta in det mot en High-Chaparral-dollar.

Det var tufft att vara guldgrävare i Vilda Västern. De behövde ofta försvara sig mot såväl indianer som vilda djur. Och inte nog med det. Guldgrävarna behövde dessutom vara på sin vakt mot gamla kumpaner och konkurrenter som gärna stal guldpåsarna, eller ännu värre lagfarten till guldgruvan. When it comes to gold – trust no one. Not even yourself.

Pris: 30 kr

 

  

FLER UPPLEVELSER
Titta på 800 kg tunga bisonoxar, busa runt i miniatyrstaden Buffalo City eller besök Onkel Sams hus där ingenting är som det ska vara. Lär dig dansa cancan av tjejerna på Kate’s Saloon, eller bara njut av deras sångshow. Lär dig fäktas med Zorro
Kika in i smedjan, sitt ner en stund i kyrkan med bibliska tak- och väggmålningar eller prova ponnyridning om du är en av våra minsta besökare. På High Chaparral finns det upplevelser för alla typer av barnfamiljer. Den aktiva, den glada och den nyfikna. Här kan alla bli en del av äventyret.

Antal personer som kan besöka High Chaparral samtidigt är begränsat. Förbokning av plats och biljett måste därför göras online direkt hos High Chaparral.

ERBJUDANDEN

FLER AKTIVITETER