Cykling, Mountainbike och downhill

Runt Hestraviken finns många trevliga cykelvägar som går genom vida skogar, förbi ängar och längs sjöar. Vid Isaberg finns många leder för mountainbike och downhill cykling. Vi packar gärna picknick fika eller lunch i ryggsäck åt er, sedan är det bara att trampa i väg.

Vi har cyklar, mountainbikes hardtail och heldämpade, cykeltvätt, cykelförvaring, kartor och hjälmar. 

Mountainbike MTB Hestra Isaberg

För mountainbike finns leder runt och på Isaberg i Hestra för alla i varierande svårighetsgrad. Vid foten Isaberg finns också södra Sveriges största Bike park med hopp, dropps, doserade kurvor, terrängvågor m.m. som är perfekt för att träna teknik. Vi har en led ”Pink Lady” direkt från hotell som är i förbindelse med alla de andra lederna och Isaberg Bike Park. Söker Du spänning så är ett downhill nedför berget riktigt roligt. Trailpass (krävs för cykling i teknikbanorna i Bike Parken och Isabergs mountainbikeleder) 1 dag 105 kr/person (50 kr ungdom),  2 dagar 185 kr/person (100 kr ungdom) och 3 dagar 265 kr/person (ungdom 140 kr). Löses i kiosken vid Bike Parken på Isaberg.

Klicka här och få all information om lederna för moutainbike samt karta
Karta moutainbikeleder Isaberg PDF
Lederna är markerade med tydliga pilar och är snarlika cykelvasaterrängen. Svårighetsgraden från grön till svart är framgår av pilarna. De flesta är relativt enkla med mycket grusväg och bredare skogsstigar men utmaningar i form av det kuperade landskapet.

Karta MTB Bike Park PDF
En Bike Park som är perfekt för att träna teknik. Här finns hopp, dropps, doserade kurvor, terrängvågor m.m. och slingor med olika svårighetsgrad. Finns även slingor med teknik som passar för barn. En jättestor Pumptrack med massor av möjligheter för små och stora MTB cyklister! Pumptracken är byggd med tanke på att alla ska kunna ta sig runt och hitta väldigt många linjer. Är man duktig och kan hoppa så finns det många möjligheter att ta luft!

Liftburen cykling – Down hill

Under året erbjuds vid flera tillfällen till liftburen cykling kl 10-16. I dagsläget finns 5 olika downhill leder som är av svårare art, två röda(Jättestigen & Nor Way) och en svart (No Mercy). Två leder som är lättare, en grön/blå Pelikanen och en blå/röd Albatrossen. BIKEPASS – krävs för att åka lift. Liftkort köper du i sportcentret på Isaberg. Har du ett laddningsbart liftkort sedan tidigare kan du ladda det online här isaberg.axess.shop

Cykelvägar i naturskön miljö

Här finns fina cykelvägar som går både på mindre asfalterade vägar, grusvägar och asfalterade cykelleder. Naturen med skogar, sjöar, ängar och gårdar på landet ger avkopplade upplevelser. Vi fixar gärna en fika korg eller en picknickkorg som lunch.

Några förslag på cykelturer

Bäckhultsleden – karta PDF
Cykelturen går i en kuperad terräng på enbart asfaltsvägar. Turen går mestadels i skogsmark.

Hestraleden – karta PDF
Cykelturen är i kuperad terräng som mestadels går i skogsmark. Man cyklar på asfalt, grus och skogsvägar samt får en chans att se Hestra samhälle

Lilla sjöleden – karta PDF
Cykelturen går i lätt terräng på asfaltsvägar. Man cyklar delvis utmed golfbanan och har många stunder sjöutsikt.

Stora sjöleden – karta PDF
Cykelturen går i lätt kuperad terräng på asfalt och grusvägar. Även denna tur går delvis genom golfbanans område men även genom mycket skogsmark.

Mountainbike isaberg hestra
Mountainbike Isaberg

Som hotellgäst kan du boka våra Mountainbike cyklar här. Du behöver ange ditt hotellbokningsnummer för att kunna boka.

Hyr en MTB cykel och förvaring av din egen MTB

MTB-cyklar kan man som hotellgäst hyra hos oss efter tillgång. I vårt cykelgarage finns tryckluft och tvätt. Kom ihåg att återlämna cykeln tvättad/avspolad.

Vi har ett begränsat antal mountainbikes för barn och vuxna för uthyrning. Vi rekomederar att ta med en egen hjälm då vi inte alltid har lånehjälmar i rätt storlek. Uthyrning sker genom receptionen. I högsäsong under sommaren kan cyklar hyra på plats högst 4 timmar per dag i mån av tillgång. Alla som har bokat Aktivt Naturpaket eller sommarpaket har prioriterad tillgång och kan förboka cyklar.

Hyra MTB-cykel för hotellgäster exempel vuxen/junior cykel 300 kr/4 timmar och barn cykel 160 kr/4 timmar

Har Du en egen cykel kan den förvaras i vårt låsta cykelgarage kostnadsfritt. Förvaringen är på egen risk d.v.s. vi har ingen försäkring för andras tillhörigheter.

MTB cykling är något som barnen också tycker är roligt både i skogen och i Isabergs Bike Park.

Instruktions filmer för Mountainbike cyklar

Hur pumpar man däcken cykeln?

Hur bromsar man på MTB cykeln?

Hur växlar man på MTB cykeln?

FLER AKTIVITETER